ПОМОЩ!!!!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: kakvoto nabaria
Мечтае да кара: samolet :P
Детайли за колата: super traktor 320d

ПОМОЩ!!!!

Мнение от plastic » 04 Ное 2010, 22:49

Здравейте колеги
пускам тази тема понеже сам не мога да си помогна на проблема след много четене и ровене в нета :( етого и моя проблем.Колата ми е 320Д 1999г започна се малко преди месец, при повече от година и половина без проблеми с нея.Първия проблем който се появи е че не запали при топло време(миналата зима с 4 изгорели свещи и слаб акумолатор палеше с малко зор)завъртам ключа и само въртене без черен или бял дум от аспуха.Венага си помислех че е ГНП-то понеже и грам не се помъчи двигателя.Одоставих колата да я погледнат казаха ми че е дадчик на маховика и от него не иска да запали трябвало да си сменя маховика и нещо са го бутнали и пак пали.Цяла седмица татко я кара без проблем.Аз си я взех и направих за 50км с нея и без индикации за проблем.Но на другия ден пътувам рано сутрента с нея и след 50 км с малко повечко натискане на гаста изведнъж паднаха оборотите и светна лампата за тракшана и малко след това и лампата за свещите и изгасна.Изкарах ключа и после пак запалих без никакъв проблем от четвърт запали реших да потегля с нея но нещо нямаше сила колата и след смяна на първа с втора пак светнаха лампите и изгасна.Пак я заплих и подадох гас на свободна двигателя едва вдигна обороти но изгасна отново.Тогава забелязох че стрелката на температурата отива на червено,а при запалване стои на 90С. С пътна помощ я върнах до моя град и оставих понеже имах много работа за месец и нямам време за нея.Днес закачих колата на Карсофт и ми показа следната грешка която само гадая каква е точно
е тоя и нея
сериен номер 7786887
и отдолу
43 injection pump control unit
Много ще съм ви благодарен да ме опътите какво е по точно,ако някой някой е срещал този проблем или зарбира от дизели понеже утре ще си свалям ГНП - то.
Днес забелях друг проблем в колата докато правих диагностика странно пукане в нещо като реле(датчик) свързано с парното,което загрява адски много.То беше изключено преди колата да влезе в авариен режим ето и снимка на това реле(датчик)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Re: ПОМОЩ!!!!

Мнение от slitter » 05 Ное 2010, 1:47

Toва, до колкото мога да видя, е клапана за входящата вода към радоатора на купето! На много от колегите им пука! Не се притеснявай за него! По-добре се притеснявай за ГНПто - ремонт му е нужен според мен!

Назад към E46