Жълтеене на фабричен ксенон - едната крушка?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
- Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
Жълтеене на фабричен ксенон - едната крушка?
Здравейте,
От няколко дни забелязвам едно нещо, което не знам дали си го въобразявам или има логично обяснение за него. При пускане на фабричния ксенон и загряване до нормална температура десния ми фар свети стандартното бяло, а левия леко жълтее и като че ли свети по-слабо. Търсих в Гугъл, но не мога да намеря информация дали това не е свързано с изхабяване на ксеноновата крушка или е свързано с баласта или напрежението...не се случва всеки път, но не е било само един път.
Някой да е имал същия "проблем"?
От няколко дни забелязвам едно нещо, което не знам дали си го въобразявам или има логично обяснение за него. При пускане на фабричния ксенон и загряване до нормална температура десния ми фар свети стандартното бяло, а левия леко жълтее и като че ли свети по-слабо. Търсих в Гугъл, но не мога да намеря информация дали това не е свързано с изхабяване на ксеноновата крушка или е свързано с баласта или напрежението...не се случва всеки път, но не е било само един път.
Някой да е имал същия "проблем"?
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
Re: Жълтеене на фабричен ксенон - едната крушка?
крушката е почнала да дава фира 

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
Ама така ще почне малко по малко да избледнява и пожълтява или просто спират? Досега не съм имал изгорял ксенонов фар и да знам за колко буферно време да се готвя
) или направо да ходя за нови крушки
(разбрах, че се сменяли по двойки заради цветовете)

- ckrumov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f31, 320D
- Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)
Моите /6000К/ преди да свършат, почнаха да светят слабо и по- виолетово. Трябв да се сменят и двете, защото иначе 100% ще има разлика в цвета. Просто с времето ксеноновата крушка мени по- малко цвета си. Купих си некви китайски за 50 лева 2-те и вече няколко месеца съм нямал проблеми.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Гецата написа:крушката е почнала да дава фира

- Flipz
- младши ентусиаст
-
martin_g60 написа:Гецата написа:крушката е почнала да дава фира
Никой не може да ти каже колко време но със сигурност скоро ще е аут и задължително купи 2 нови!
определено си личи, че не им остават много живот...с всеки изминал ден светят по слабо и вече клонят към лилаво вместо жълто...явно ще минат през целия цветови спектър преди да изгаснат

- dimitar46
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
колега от крушките е и моите бяха така даже взеха да изгасват и купих 2крушки D2S за 60лв и светят мн хубаво сменяи и си ти
7 мнения
• Страница 1 от 1