Странно тракане от двигателя
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Странно тракане от двигателя
Колеги незнам какво става
от няколко седмици забелявам че от към двигателя се появява някакво тракане което трае 40-45 секунди до 2 минути и после изчезва .Това е само когато колата е загряла. Колата е 99 год. бензин .. 6 цилиндъра двойния ванос.. някой има ли на представа какво може да е .. или да има същия проблем .. 

Hah
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
Re: Странно тракане от двигателя
масло????
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
Маслото е наред .. въможно ли е да е от ваносите нещо знам ли .. или да има нещо износено .. направо съм болен
:(

Hah
- ivo titsov
- Потребител
-
- Кара: Е36 coupe/ E46 320d 00'
- Мечтае да кара: E60 525D
Shmeker извинявай,че ти ползвам темата,но и аз имам подобен проблем!Когато е студена колата при палене се чува силно притракване на двигателя и се удря долу усещам нещо като удар на аспуха в купето,казаха ми че може да е скъсан тампон на двигателя,или в маслото е имало добавка нпкаква преди и сега при смяната на маслото се получавало това тракане и означавало че двигателя си заминавал(
)ако някой има представа от какво може да е да помага с мнения!Колата е 320д 00г 136коня!Благодаря предварително на всички отзовали се!

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Ако е нещо в двигателя,то това са клапаните
...масло,повдигачи...

- Veselin_LG
- Потребител
-
- Кара: Е46 320-М52Б20ТУ- 11.98
Има вероятност да са О пръстените на ваноса или веригата която ги върти да се е поотпуснала вече. В Е39 тодфорума има доста обширна тема относно ваносите, разгледаи я. Даже може има и клипчета на проблемни ваноси.
Иначе и аз имам тракане в двигатела М52Б20ТУ обаче е само докато загрее и после или изчезва или става супер тихо и не се чува, след диагностика на ваносите се оказа, че стях всичко е на ред. Съмнението е за охлабена верига- тази която ги върти, скоро и аз съм на ремонт.
Колега пиши какво се е оказало при теб, ще следя темата.
Иначе и аз имам тракане в двигатела М52Б20ТУ обаче е само докато загрее и после или изчезва или става супер тихо и не се чува, след диагностика на ваносите се оказа, че стях всичко е на ред. Съмнението е за охлабена верига- тази която ги върти, скоро и аз съм на ремонт.
Колега пиши какво се е оказало при теб, ще следя темата.
Veselin_LG .. Та това което казваш колега за О-пръстените ( ринговете ) или веригата май май си прав нещо от там ще е .. ходих при 3,4 майстора така само да се допитам и те точно това казаха .. но до като не се отвори и види нищо не може да се каже така че,в най кратък срок ще пиша какво е било.. казвам само се допитах до майсторите не че ще им дам да я барат .. само в БМВ 

Hah
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
Shmekera написа:Veselin_LG .. Та това което казваш колега за О-пръстените ( ринговете ) или веригата май май си прав нещо от там ще е .. ходих при 3,4 майстора така само да се допитам и те точно това казаха .. но до като не се отвори и види нищо не може да се каже така че,в най кратък срок ще пиша какво е било.. казвам само се допитах до майсторите не че ще им дам да я барат .. само в БМВ

Ще чакаме да кажеш какво е било.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- Veselin_LG
- Потребител
-
- Кара: Е46 320-М52Б20ТУ- 11.98
Само да спомена колеги, че в оторизираните сервизи (Дару, Камор, М кар и тн.) не предлагат само О рингове като резервна част, сомо целия ванос. На мен за двигателя от аватара ми, ми обявиха цена от около 1000лв за целия ванос (това с отстъпка), става въпрос за магазин който не е оторизиран БМВ магазин. Единствения варянт за смяна на самите О рингове е покупката на афтърмаркет (не знам как би звучало на български) такива. Виж този сайт http://www.beisansystems.com/products.html моят съвет е ако отваряш капака на главата да смениш и О пръстените, независимо от тяхното състояние. Струват около 75 $ с доставката. На теб ти трябват за двоен ванос, тоест по-скъпите. Колегите от Е39 подфорума говорят за сериозни положителни разлики от смяната на О рингове. Успех колега. 

Не съм ви забравил,днес бях в Мкар Ст.Загора и така за проблемниа ванос, направиха ми оферта която възлизаше на 1300 лв. това е било за смяна на целия блок на ваноса, и им казах че парите са ми много за мене , и попитах дали не могат да ми сменят само О-пръстените .. и ми отговориха че няма как да стане .. и че примерно ако сменят само тях и тракането продължи можел съм да направя рекламация .. да нали за всяка сменена част при тях дават 2 години гаранция.. и така .. и сега незнам какво да правя.. искамисе да сменя само О-пръстените но ми се иска и да пипа някой който го е правил разбирасе ще си платя за майсторлъка .. ако има някой навит обаче който го е правил да пише..
Hah
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
О-пръстените не са сложни като смяна - в Е39 има посробна тема. Само трябва да си ги намериш.
Si non confectus, non reficiat.
- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Shmekera написа:Колеги незнам какво ставаот няколко седмици забелявам че от към двигателя се появява някакво тракане което трае 40-45 секунди до 2 минути и после изчезва .Това е само когато колата е загряла. Колата е 99 год. бензин .. 6 цилиндъра двойния ванос.. някой има ли на представа какво може да е .. или да има същия проблем ..
Колега, а прави ли диагностика при работещ двигател и категорично ли не работят ваносите? Защото това се установява според едни стойности за валовете. Иначе ако решиш да сменяш ваносите - аз имам за продаване от стария ми мотор, но ако ще сменяш само О-пръстените - тях най-добре да си ги купиш нови. Но най-важно е да установиш къде точно е проблема.
- g_mihalev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с удоволствие
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017
Колега ,аз си сменях на моята е46(М52B20TU) о-пръстените ( не съм майстор,за първи път пипах по двигател беше си тръпка
, просто следвах инструкциите от сайта където продаваха о-пръстените). Важна е добрата подготовка с всички необходими инструменти, части които задължително да се подменят и да се действа спокойно без да се бърза стъпка по стъпка.
Аз правих процедурата понеже още при купуването на колата ми казаха че ваносите тракат, но си работят и ме офертираха с подобна цена като теб и не искаха да правят подобни процедури. И така с тракащи ваноси си карах година и половина (без проблем). Сега ми се струва че колата върви малко по-добре и шума ми изчезна (поне този) но мисля че имам друг който е или ДИСА или някой клапан, но нямам условия тук в СОфия да я човъркам:).
Имай предвид че тракането може да не се оправи ако освен радиален имаш и аксиален луфт.
Успех

Аз правих процедурата понеже още при купуването на колата ми казаха че ваносите тракат, но си работят и ме офертираха с подобна цена като теб и не искаха да правят подобни процедури. И така с тракащи ваноси си карах година и половина (без проблем). Сега ми се струва че колата върви малко по-добре и шума ми изчезна (поне този) но мисля че имам друг който е или ДИСА или някой клапан, но нямам условия тук в СОфия да я човъркам:).
Имай предвид че тракането може да не се оправи ако освен радиален имаш и аксиален луфт.
Успех

- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
g_mihalev написа:Колега ,аз си сменях на моята е46(М52B20TU) о-пръстените ( не съм майстор,за първи път пипах по двигател беше си тръпка, просто следвах инструкциите от сайта където продаваха о-пръстените). Важна е добрата подготовка с всички необходими инструменти, части които задължително да се подменят и да се действа спокойно без да се бърза стъпка по стъпка.
Успех
И ДИСА клапата я имам

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2