4 проблема - 316 Компакт (е46)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Детайли за колата: 316 ti Compact - 2001

4 проблема - 316 Компакт (е46)

Мнение от k_nankov » 11 Окт 2010, 12:56

Здравейте колеги,
дълго време се чудех дали да пиша във форума но вече няма на къде. Реших първо тука да дискутирам въпроса после със сервиза:-(.
1 Проблем - от летото започна да се явява. На слънце като оставя колата и после не иска да запали. Пова да киха и не може да вдигне оборотите. След 4-5 пъти рестарт тогава подкача. Иначе по време на път не прави никакви проблеми.
2. Климатика се прецака и само духа на последна 4-та степен. Топло иил студено само на 4 степен духа.
3. Еърбега на дясната седалка свети от време на време но за това четох.
4. От около 4 дена като запаля колата и като превключвам скоростите много странно ръмжи колата. Звука се чува отпред на двигателя. На празни обороти се чува само едно много тихо бръмчене ( свирене ) и според мене малко си загуби мощноста.

Та ако някой може да каже от какво естество са проблемите ще съм много благодарен.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: 4 проблема - 316 Компакт (е46)

Мнение от Zagy » 11 Окт 2010, 18:21

Колега, мини на една диагностика и кажи какви грешки изписва, че ни свърши бобеца...
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от StuNNeR » 11 Окт 2010, 18:26

1. Много неща
2. Таралеж - 170 лв. без труд
3. Може да се върже така, че да отчита постоянно човек на седалката - 20 лв.

Потребител
Аватар

Мнение от k_nankov » 11 Окт 2010, 19:29

Проблема е, че освен във Варна Карс ( официалния вносител ) едва ли друг ще ми каже проблема. Бил много рядък автомобила ( често срещан отговор ).
Та затова питам дали някой е имал такъв проблем.

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 11 Окт 2010, 22:31

k_nankov написа:...Бил много рядък автомобила ( често срещан отговор )...

Скоро по-голяма глупост не бях чувал. Е46 станаха повече и от такситата.
А ти в какви сервизи ходиш?

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 11 Окт 2010, 22:46

k_nankov написа:...Бил много рядък автомобила...

Ей тея ще се изтрепят кой да измисли по-голяма простотия... до какво води мързела.

М43B19 е достатъчно масов мотор и всеки по-запознат с диагностичния софтуер ще ти помогне. Поразпитай за сервиз във Варна, в който имат лаптоп с ДИС и отивай да видят какво ще излезе.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI

Мнение от tosh » 11 Окт 2010, 22:55

Калински, отиди в БОШ сервиз над МЕТРО дето е. Там ще ти направят качествена диагностика. Намира се по пътя над МЕТРО отдясно преди Дом на камиона.
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от k_nankov » 12 Окт 2010, 8:51

В сервиза на Bosh, както и на Цоков и Канев, ходих преди и нищо не направиха. По -горните постини няма да ги коментирам. Който не е патил явно ( плащал ) явно му е смешно :( !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 12 Окт 2010, 20:05

StuNNeR написа:1. Много неща

1. Колега само да питам - когато е климатик, както пише колегата, и е с "врътки" (1-2-3-4 степен) има ли пак таралеж.
2. Като си върже постоянно ербега на дясната седалка и някое леко ПТП-енце и вътре в колата всичко да се отваря а? - Стига глупости.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 12 Окт 2010, 20:13

BAHKATA_TDI написа:

1. Колега само да питам - когато е климатик, както пише колегата, и е с "врътки" (1-2-3-4 степен) има ли пак таралеж.
2. Като си върже постоянно ербега на дясната седалка и някое леко ПТП-енце и вътре в колата всичко да се отваря а? - Стига глупости.

До колкото знам, когато излъжеш компютъра с онези залагалки/резистори/кондензатори/алабала/не_ги_знам_какви_са при случай на удар се задейства бега и на пасажерската седалка, тъй като компа си мисли, че там има човек.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-65 730D

Мнение от POYO » 12 Окт 2010, 23:30

Колега, за парното проблема ти е в резистора на парното, за светещия бег проблема е в кантара на седалката, когато ти светне с ръка по ровичкай отдолу пасажерската седалка, размърдай кабели, букси и накарай този който седи на седалката да се пораздруса малко от горе (това решава проблема временно)
За паленето виж някъде накакъв датчик нещо такова ( има и друго, би трябвало да си с умния ключ и ми е интересно как винаги си палиш колата - с емблемката към тебе или към таблото, до колкото знам правилното е като емблемката и копчетията са към теб)

П.С. един приятел кара коНтакт със всемъзможни глезотийки (нави, телефон бла бла) и наистина, като отидеме някаде се почва "Ама той е рядък, незнам, сега ще провериме, ще пробваме" и т.н.
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 13 Окт 2010, 7:27

POYO написа:
За паленето виж някъде накакъв датчик нещо такова ( има и друго, би трябвало да си с умния ключ и ми е интересно как винаги си палиш колата - с емблемката към тебе или към таблото, до колкото знам правилното е като емблемката и копчетията са към теб)

При Е46 - всичко е умно :D

Сега сериозно - няма такова нещо като умен ключ при Е46.
Няма и правилен начин за вкарване на ключа - просто няма никакво значение - да е вкаран, пък на къде гледат копчетата-Гюнтер ни е оставил право на избор в това отношение :yes:

Към Автора:
За запалването - може да е от много неща.
Обърни се към милен от Пловдив milennyc му е ника - той ги поназнайва нашите печки доста.
Може обратната нафта да ти е проблема, може помпата, може дюза(и) - питай него - той е по-добър във хвърлянето на боба за печките.

Климатроника - виновен е "таралежа" - използвай търсачката с тази дума в Е46 подфорум - има адски много изписано вече за него.

Бег-а - прочел си за проблемите с "кантара" на пасажерската седалка при Е46 преди фейса :yes:

Шум от мотора - не е на добре.
Опитай се поне да го опишеш колкото можеш - металически ли е, стържене ли е, чукане ли е - какво е?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от StuNNeR » 14 Окт 2010, 11:03

Wolfen написа:
BAHKATA_TDI написа:

До колкото знам, когато излъжеш компютъра с онези залагалки/резистори/кондензатори/алабала/не_ги_знам_какви_са при случай на удар се задейства бега и на пасажерската седалка, тъй като компа си мисли, че там има човек.

Да, и на мен така ми споделиха запознати по темата, а за врътките съм сигурен, защото сменяхме таралежа на една приятелка с "врътки". Стария таралеж дефектира и здава багажа след време, а новия е с много повече "бодли" датчици и е по-малък.

Потребител
Аватар

Мнение от k_nankov » 14 Окт 2010, 13:15

Благодарско на всички!
Като оправя работите ще пиша кое какво е било.
Само още се чудя къде да отида на майстор.
Ако има Варненци с Компакт Е46 биха могли да препоръчат майстор, най-вече за шума ( бученето ) от мотора.

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 15 Окт 2010, 2:47

Още не се е намерил "майстор" който да разбира на компакт Е46. От НАСА се пробваха, но и на тях не им достига капацитет. :mhihi:

Сега сериозно: Компакта освен с ламарините, не е по различен от което и да е Е46. Можеш да отидеш при колегата по пътя за Виница точно след камерите в ляво M-Power. Търси Красимир.

Назад към E46