4 проблема - 316 Компакт (е46)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- k_nankov
- Потребител
-
- Детайли за колата: 316 ti Compact - 2001
4 проблема - 316 Компакт (е46)
Здравейте колеги,
дълго време се чудех дали да пиша във форума но вече няма на къде. Реших първо тука да дискутирам въпроса после със сервиза:-(.
1 Проблем - от летото започна да се явява. На слънце като оставя колата и после не иска да запали. Пова да киха и не може да вдигне оборотите. След 4-5 пъти рестарт тогава подкача. Иначе по време на път не прави никакви проблеми.
2. Климатика се прецака и само духа на последна 4-та степен. Топло иил студено само на 4 степен духа.
3. Еърбега на дясната седалка свети от време на време но за това четох.
4. От около 4 дена като запаля колата и като превключвам скоростите много странно ръмжи колата. Звука се чува отпред на двигателя. На празни обороти се чува само едно много тихо бръмчене ( свирене ) и според мене малко си загуби мощноста.
Та ако някой може да каже от какво естество са проблемите ще съм много благодарен.
дълго време се чудех дали да пиша във форума но вече няма на къде. Реших първо тука да дискутирам въпроса после със сервиза:-(.
1 Проблем - от летото започна да се явява. На слънце като оставя колата и после не иска да запали. Пова да киха и не може да вдигне оборотите. След 4-5 пъти рестарт тогава подкача. Иначе по време на път не прави никакви проблеми.
2. Климатика се прецака и само духа на последна 4-та степен. Топло иил студено само на 4 степен духа.
3. Еърбега на дясната седалка свети от време на време но за това четох.
4. От около 4 дена като запаля колата и като превключвам скоростите много странно ръмжи колата. Звука се чува отпред на двигателя. На празни обороти се чува само едно много тихо бръмчене ( свирене ) и според мене малко си загуби мощноста.
Та ако някой може да каже от какво естество са проблемите ще съм много благодарен.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: 4 проблема - 316 Компакт (е46)
Колега, мини на една диагностика и кажи какви грешки изписва, че ни свърши бобеца...
Si non confectus, non reficiat.
1. Много неща
2. Таралеж - 170 лв. без труд
3. Може да се върже така, че да отчита постоянно човек на седалката - 20 лв.
- k_nankov
- Потребител
-
Проблема е, че освен във Варна Карс ( официалния вносител ) едва ли друг ще ми каже проблема. Бил много рядък автомобила ( често срещан отговор ).
Та затова питам дали някой е имал такъв проблем.
Та затова питам дали някой е имал такъв проблем.
k_nankov написа:...Бил много рядък автомобила ( често срещан отговор )...
Скоро по-голяма глупост не бях чувал. Е46 станаха повече и от такситата.
А ти в какви сервизи ходиш?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
k_nankov написа:...Бил много рядък автомобила...
Ей тея ще се изтрепят кой да измисли по-голяма простотия... до какво води мързела.
М43B19 е достатъчно масов мотор и всеки по-запознат с диагностичния софтуер ще ти помогне. Поразпитай за сервиз във Варна, в който имат лаптоп с ДИС и отивай да видят какво ще излезе.
Si non confectus, non reficiat.
- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI
Калински, отиди в БОШ сервиз над МЕТРО дето е. Там ще ти направят качествена диагностика. Намира се по пътя над МЕТРО отдясно преди Дом на камиона.
- k_nankov
- Потребител
-
В сервиза на Bosh, както и на Цоков и Канев, ходих преди и нищо не направиха. По -горните постини няма да ги коментирам. Който не е патил явно ( плащал ) явно му е смешно
!

- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
StuNNeR написа:1. Много неща
1. Колега само да питам - когато е климатик, както пише колегата, и е с "врътки" (1-2-3-4 степен) има ли пак таралеж.
2. Като си върже постоянно ербега на дясната седалка и някое леко ПТП-енце и вътре в колата всичко да се отваря а? - Стига глупости.
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
BAHKATA_TDI написа:StuNNeR написа:1. Много неща
1. Колега само да питам - когато е климатик, както пише колегата, и е с "врътки" (1-2-3-4 степен) има ли пак таралеж.
2. Като си върже постоянно ербега на дясната седалка и някое леко ПТП-енце и вътре в колата всичко да се отваря а? - Стига глупости.
До колкото знам, когато излъжеш компютъра с онези залагалки/резистори/кондензатори/алабала/не_ги_знам_какви_са при случай на удар се задейства бега и на пасажерската седалка, тъй като компа си мисли, че там има човек.
- POYO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-65 730D
Колега, за парното проблема ти е в резистора на парното, за светещия бег проблема е в кантара на седалката, когато ти светне с ръка по ровичкай отдолу пасажерската седалка, размърдай кабели, букси и накарай този който седи на седалката да се пораздруса малко от горе (това решава проблема временно)
За паленето виж някъде накакъв датчик нещо такова ( има и друго, би трябвало да си с умния ключ и ми е интересно как винаги си палиш колата - с емблемката към тебе или към таблото, до колкото знам правилното е като емблемката и копчетията са към теб)
П.С. един приятел кара коНтакт със всемъзможни глезотийки (нави, телефон бла бла) и наистина, като отидеме някаде се почва "Ама той е рядък, незнам, сега ще провериме, ще пробваме" и т.н.
За паленето виж някъде накакъв датчик нещо такова ( има и друго, би трябвало да си с умния ключ и ми е интересно как винаги си палиш колата - с емблемката към тебе или към таблото, до колкото знам правилното е като емблемката и копчетията са към теб)
П.С. един приятел кара коНтакт със всемъзможни глезотийки (нави, телефон бла бла) и наистина, като отидеме някаде се почва "Ама той е рядък, незнам, сега ще провериме, ще пробваме" и т.н.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
POYO написа:
При Е46 - всичко е умно

Сега сериозно - няма такова нещо като умен ключ при Е46.
Няма и правилен начин за вкарване на ключа - просто няма никакво значение - да е вкаран, пък на къде гледат копчетата-Гюнтер ни е оставил право на избор в това отношение

Към Автора:
За запалването - може да е от много неща.
Обърни се към милен от Пловдив milennyc му е ника - той ги поназнайва нашите печки доста.
Може обратната нафта да ти е проблема, може помпата, може дюза(и) - питай него - той е по-добър във хвърлянето на боба за печките.
Климатроника - виновен е "таралежа" - използвай търсачката с тази дума в Е46 подфорум - има адски много изписано вече за него.
Бег-а - прочел си за проблемите с "кантара" на пасажерската седалка при Е46 преди фейса

Шум от мотора - не е на добре.
Опитай се поне да го опишеш колкото можеш - металически ли е, стържене ли е, чукане ли е - какво е?
Wolfen написа:BAHKATA_TDI написа:StuNNeR написа:1. Много неща
До колкото знам, когато излъжеш компютъра с онези залагалки/резистори/кондензатори/алабала/не_ги_знам_какви_са при случай на удар се задейства бега и на пасажерската седалка, тъй като компа си мисли, че там има човек.
Да, и на мен така ми споделиха запознати по темата, а за врътките съм сигурен, защото сменяхме таралежа на една приятелка с "врътки". Стария таралеж дефектира и здава багажа след време, а новия е с много повече "бодли" датчици и е по-малък.
- k_nankov
- Потребител
-
Благодарско на всички!
Като оправя работите ще пиша кое какво е било.
Само още се чудя къде да отида на майстор.
Ако има Варненци с Компакт Е46 биха могли да препоръчат майстор, най-вече за шума ( бученето ) от мотора.
Като оправя работите ще пиша кое какво е било.
Само още се чудя къде да отида на майстор.
Ако има Варненци с Компакт Е46 биха могли да препоръчат майстор, най-вече за шума ( бученето ) от мотора.
Още не се е намерил "майстор" който да разбира на компакт Е46. От НАСА се пробваха, но и на тях не им достига капацитет.
Сега сериозно: Компакта освен с ламарините, не е по различен от което и да е Е46. Можеш да отидеш при колегата по пътя за Виница точно след камерите в ляво M-Power. Търси Красимир.

Сега сериозно: Компакта освен с ламарините, не е по различен от което и да е Е46. Можеш да отидеш при колегата по пътя за Виница точно след камерите в ляво M-Power. Търси Красимир.
15 мнения
• Страница 1 от 1