Проблем с Навигация 4:3
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- methood
- Потребител
-
- Кара: E46 320i Touring
- Мечтае да кара: E91
- Детайли за колата: харчи в несвест
Проблем с Навигация 4:3
Здравеите!
Карам Е46 320i. колата ми има навигация мисля че е MK1 и радио с малкия квадратен дисплей чернобял.
Онзи ден си купих дисплей 4:3 и останових следното.
1.дисплея има две букси синя и бяла аз синята я имам на колата бялата не но предполагам, че може да е за тунер за теливизия
2.Свързах и радиото работи контполира чеинджъра и всичко но дисплея остава черен не показва нищо.
Та питането ми е дали ми трябват други кабели за ми тръгне дисплея или трябва да сменям компютъра на навигацията от MK1 към MK3...4. или е нужно програмиране на дисплея.
интересно като се поразрових из багажника намерих сноп кабели с две букси синя и бяла и трета като за антена.
ще кача снимки за по-добра представа
така, че
моля ви който може да помогне да пише да даде съвети дали трябва да си купя нови снопови с кабели или нов навигационен модул или програмиране или, или......
благодаря предварително
не успях да намеря това което търся в форума затова пускам нова тема.изнинявам се ако съм пропуснал нещо.
Карам Е46 320i. колата ми има навигация мисля че е MK1 и радио с малкия квадратен дисплей чернобял.
Онзи ден си купих дисплей 4:3 и останових следното.
1.дисплея има две букси синя и бяла аз синята я имам на колата бялата не но предполагам, че може да е за тунер за теливизия
2.Свързах и радиото работи контполира чеинджъра и всичко но дисплея остава черен не показва нищо.
Та питането ми е дали ми трябват други кабели за ми тръгне дисплея или трябва да сменям компютъра на навигацията от MK1 към MK3...4. или е нужно програмиране на дисплея.
интересно като се поразрових из багажника намерих сноп кабели с две букси синя и бяла и трета като за антена.
ще кача снимки за по-добра представа
така, че
моля ви който може да помогне да пише да даде съвети дали трябва да си купя нови снопови с кабели или нов навигационен модул или програмиране или, или......
благодаря предварително
не успях да намеря това което търся в форума затова пускам нова тема.изнинявам се ако съм пропуснал нещо.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: Проблем с Навигация 4:3
Трябва да препрограмираш, компютъра на навигацията да работи с цветен диплей - с NavCoder става най-лесно
- methood
- Потребител
-
Ами аз имам GT1 DIS и кабел ако може някой да каже какво точно или ако може да ми даде някой линк за въпросната програма, тъй като съм в германия и тука половината саитове от който се сваля софтуер не се отварят малко кофти е. /цялата държава е малко......
/
но благодаря за инфото ще опитам ако не стане ше пиша пак
/но благодаря за инфото ще опитам ако не стане ше пиша пак

Значи колега за да подкараш дисплея който си купил е нужно да купиш изцяло нова инсталация която е различна от твоята и има и синята и бялата букса отпред.Второто което е нужно да направиш е да си купиш един тунер bm24.Tвоя тунер отзад е PHILIPS него го махаш също като стария дисплей.Единственото което остава е навигационния компютър който при теб е MK2.Трябва да търсиш инсталация от кола до 2000/07 месец защото след това слагат MK-3 компютри които са с други букси.Аз имам същата радио навигационна система в моята кола но при мен може да се преправи малко по просто защото моя компютър е MK-3 и инсталацията може да се вземе от всяка кола след 2001 година до като при теб е по трудно да я намерш.Аз бих те посъветвал да си вземеш един тунер bm-54 който е най-новият вариант, също така една по нова инсталация и един навигационен компютр МК-3 или МК-4 най-добре и така да подкараш навигацията.
Прикачил съм и малко документи по темата.
Прикачил съм и малко документи по темата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- methood
- Потребител
-
Ами доколкото разбирам няма смисъл изобщо да подхващам това с кодирането щото няма да стане. MK2 работи само с монохромни дисплей?
Мислех, че ще мина тънко ама едвали
Та така значи да попитам първо въпросният тунер bm24 ми трябва задалжително или пожелание
Ако си взема MK3 заедно със съответните кабели който ще струват
ще тръгне ли въпросният дисплей.
Малко не ми е ясно какво правят онези две букси и кабел за антена отзад до чейнджъра, но виждам, че определено имате понятие от тези неща.
аз ще търся кабел и MK3 щото Mk4 вече му искат доста пари и се обезмисля доста целия ъпгреид при полжение, че дребния китаиски народ предлага за 500 600 евро 16:9 дисплей със всичко вградено вътре реплика на BMW.
който има предложение да казва също така ако предложенията включват цени някой ако продава съответните кабели или тунер......
Мислех, че ще мина тънко ама едвали
Та така значи да попитам първо въпросният тунер bm24 ми трябва задалжително или пожелание
Ако си взема MK3 заедно със съответните кабели който ще струват
Малко не ми е ясно какво правят онези две букси и кабел за антена отзад до чейнджъра, но виждам, че определено имате понятие от тези неща.
аз ще търся кабел и MK3 щото Mk4 вече му искат доста пари и се обезмисля доста целия ъпгреид при полжение, че дребния китаиски народ предлага за 500 600 евро 16:9 дисплей със всичко вградено вътре реплика на BMW.
който има предложение да казва също така ако предложенията включват цени някой ако продава съответните кабели или тунер......

- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Аз пък имам същия проблем с дисплея само, че на мен ми казаха че ми е блокирал процесора затова нищо не ми излизсало на дисплея.
- methood
- Потребител
-
При теб какво е окабеляването? имаш и двете букси отзад с кой компютър си МК2 МК3?
да питам намерих кабели от е39 комби дали ще станат? как мислите дори и сас леки преправяния ако имя нужда?
http://cgi.ebay.de/kabelbaum-bmw-naviga ... 4aa52e875f
по точно този?
да питам намерих кабели от е39 комби дали ще станат? как мислите дори и сас леки преправяния ако имя нужда?
по точно този?
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
methood написа:При теб какво е окабеляването? имаш и двете букси отзад с кой компютър си МК2 МК3?
по точно този?
- с тези кабели ще стане перфектно, но трябва да сменяш и радиомодула,
при теб е с кръглите пинове, бм24, слагат ги до 2001г.
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- methood
- Потребител
-
супер ще гледам да ги взема нищо, че са от е39 щом стават.
Пък ще търся друг радиомодул или някав преходник ако съществува такова нещо
.
Като стигне до разглабане ще е интересно ама първо да набавя необходимите модули и кабели
Мерси мн.

Пък ще търся друг радиомодул или някав преходник ако съществува такова нещо
Като стигне до разглабане ще е интересно ама първо да набавя необходимите модули и кабели
Мерси мн.

- methood
- Потребител
-
Здравейте отново
Така взех кабели от Е39 с плоските пинове.
Дисплея го имам
оборудван съм със МК2 навигационен компютър за който прочетох, че работи с цветни дисплей евентуално трябва да се ъпдейтне или кодира.
И най-важния ми въпрос така радио тунера както един колега беше написал той е PHILLIPS busssiness RDS нещо си неее ВМ 24.Работи с 4:3 дисплея смисъл копчетата отговарят сменя радио сд чейнджър и тн. сега като сложа новата инсталация и всичко тоя тунер все още ще е съвместим смисъл такъв самата картина идва от навигацията и на дисплея ще ми показва с тоя тунер кое радио свири или кой диск? надявам се съм се изказал разбираемо.
Дисплея го имам
оборудван съм със МК2 навигационен компютър за който прочетох, че работи с цветни дисплей евентуално трябва да се ъпдейтне или кодира.
И най-важния ми въпрос така радио тунера както един колега беше написал той е PHILLIPS busssiness RDS нещо си неее ВМ 24.Работи с 4:3 дисплея смисъл копчетата отговарят сменя радио сд чейнджър и тн. сега като сложа новата инсталация и всичко тоя тунер все още ще е съвместим смисъл такъв самата картина идва от навигацията и на дисплея ще ми показва с тоя тунер кое радио свири или кой диск? надявам се съм се изказал разбираемо.
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
methood написа:Здравейте отново![]()
Дисплея го имам
- радиото на филипс, както и бекер бм24 са бизнес-модули за навигация, абсолютно еднакви функционално - те са с кръгли пинове. БМ24 се слага на коли без усилватели, защото си има вграден (мн дървен) усилвател, който се скапва от влага в 80 % от случайте. А бекер бм53/54 са професионал-модули за навигация, след 2002 г ги слагат, те са с плоски пинове. такава е и основната разлика в окабеляването колега
- сега за мк2 - повечето са цветни и могат да изкарват както 4/3, така и 16/9 картина, но има и такива, които никога няма да изкарат цветна картина - те са само за монохромни навита като на х3 или е46, дано твоето не е такова(((((
Последна промяна tngeorgiev на 18 Окт 2010, 8:55, променена общо 1 път
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- methood
- Потребител
-
Хиледи благодарности,
значи най-мн да си купя и МК3
колко му е
и ще си знам вече следващият път да питам първо после да действам и копувам, ще хвръкнат пари като да си бях взел нещо китайско 16:9 със всичко вградено.
още веднъж
мерси на всички за помоща. пък ако някой си харесва нещо от немския ebay или от тука мога да нося към бг.
значи най-мн да си купя и МК3
колко му е
и ще си знам вече следващият път да питам първо после да действам и копувам, ще хвръкнат пари като да си бях взел нещо китайско 16:9 със всичко вградено.
още веднъж
- methood
- Потребител
-
Здравейте
Първо искам да благодаря на всички които помгнаха да придобие колата ми цвят и картина
Та всичко тип топ вече
Вчера усрешно инсталирах всичко. Ще споделя или по точно обопщя наученото може да е полезно на някой.
Та ако се захване човек със навигация.
как действа цялата схема. Както по гори в темата споменаха колегите нужни са Радиомодул BM24 или BM54 който се намира в багажника принципно Becker ги произвежда, но моя е Phillips и учудващо пише RDS без TMC но има.
Навигационен компютър МК2 или МК3 или МК4. МК2 е по стар и се нуждаи от отделен GPS приемник но пак сатава аз бях с такъв но ъпгреиднах на МК3. МК4 чете вече и ДВД но цената е
. Друго ако вече имате навигация с монохромен дисплей практически имате вече опънати снопове с кабели, НО
поне при мен беше така тъй като на монохромния дисплей не му трябват цветове намяше буксата и кабелите който провеждат сигнала от навигационния компютър до дисплея.
Първо купих кабели от Е39 които найстина щяха да свършат работата, но щеше да има леко преправане на някой букси. След това ми изпадна оригинален за е46 комби със Харман Кардон инсталазия което е плюс
и допълнителни разходи щото сега викам бе дееба кабела стой така трябва му вържа колони
.
Та схемата е, че навигациотния компютър подава картина звука отива в радиомодула и всичко отива напред към дисплея и колоните.
Като вземете навигационен компютър, той може да е кодиран за монохромен или цветен дисплей тоест трябва да се прекодира. Това може да стане с Navcoder или GT1 DIS. На мен не ми се даваха 20 евро да купя Navcoder затова подходих към GT1 DIS. Интересен факт като свързах с INPA от нея имаше също опция която да кодираш за цветен или монохромен дисплей. За прекодирането е нужен също така диск с ъпдейт за навигацията.
И след като разкостите цялата кола, опънете кабела и свържете всичко..... ЕБАТИ КЕФА ако не бях чакал да стане 5 градуса навън може би щеше да е още по голям
това е резултата от мойто МПС
още веднъж
мерси
Първо искам да благодаря на всички които помгнаха да придобие колата ми цвят и картина
Та всичко тип топ вече
Вчера усрешно инсталирах всичко. Ще споделя или по точно обопщя наученото може да е полезно на някой.
как действа цялата схема. Както по гори в темата споменаха колегите нужни са Радиомодул BM24 или BM54 който се намира в багажника принципно Becker ги произвежда, но моя е Phillips и учудващо пише RDS без TMC но има.
Навигационен компютър МК2 или МК3 или МК4. МК2 е по стар и се нуждаи от отделен GPS приемник но пак сатава аз бях с такъв но ъпгреиднах на МК3. МК4 чете вече и ДВД но цената е
Първо купих кабели от Е39 които найстина щяха да свършат работата, но щеше да има леко преправане на някой букси. След това ми изпадна оригинален за е46 комби със Харман Кардон инсталазия което е плюс
и допълнителни разходи щото сега викам бе дееба кабела стой така трябва му вържа колони Та схемата е, че навигациотния компютър подава картина звука отива в радиомодула и всичко отива напред към дисплея и колоните.
Като вземете навигационен компютър, той може да е кодиран за монохромен или цветен дисплей тоест трябва да се прекодира. Това може да стане с Navcoder или GT1 DIS. На мен не ми се даваха 20 евро да купя Navcoder затова подходих към GT1 DIS. Интересен факт като свързах с INPA от нея имаше също опция която да кодираш за цветен или монохромен дисплей. За прекодирането е нужен също така диск с ъпдейт за навигацията.
И след като разкостите цялата кола, опънете кабела и свържете всичко..... ЕБАТИ КЕФА ако не бях чакал да стане 5 градуса навън може би щеше да е още по голям
още веднъж
мерсиВие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
methood написа:Здравейте
Първо искам да благодаря на всички които помгнаха да придобие колата ми цвят и картина![]()
![]()
Та всичко тип топ вече![]()
Навигационен компютър МК2 или МК3 или МК4. МК2 е по стар и се нуждаи от отделен GPS приемник но пак сатава аз бях с такъв но ъпгреиднах на МК3. МК4 чете вече и ДВД но цената е. Друго ако вече имате навигация с монохромен дисплей практически имате вече опънати снопове с кабели, НО
поне при мен беше така тъй като на монохромния дисплей не му трябват цветове намяше буксата и кабелите който провеждат сигнала от навигационния компютър до дисплея.
Първо купих кабели от Е39 които найстина щяха да свършат работата, но щеше да има леко преправане на някой букси. След това ми изпадна оригинален за е46 комби със Харман Кардон инсталазия което е плюси допълнителни разходи щото сега викам бе дееба кабела стой така трябва му вържа колони
.
Та схемата е, че навигациотния компютър подава картина звука отива в радиомодула и всичко отива напред към дисплея и колоните.
И след като разкостите цялата кола, опънете кабела и свържете всичко..... ЕБАТИ КЕФА ако не бях чакал да стане 5 градуса навън може би щеше да е още по голям![]()
още веднъж![]()
![]()
мерси
Искам да попитам тъй като на мен ми предстои същата модификация как преправи инсталацията за да стане за големия дисплей.
Аз имам МК-3 отзад на него излизат две букси синя и червена.
- methood
- Потребител
-
Здравей колега.
Ами инсталацията....... направо купих ново стъбло с кабели който тръгват от багажника и стигат до отред.
незнам при теб има ли BM 24 или bm54 радиомодул ако си с малката черно бяла навигация има две опции
1.отпред радио с дисплея малкия дето е да има вграден тунер и усилвател... тогава нямаш радиомодул в багажниа и ще трябва да си купиш за цветния дисплей
2. отпред радиото ти е без вграден тунер и усилвател и имаш вапросния модул в багажника. на снимките можеш да видиш отзад моя беше без тунер и имаше просто една бяла букса ако при теб е така значи спестяваш доста пари.
цялата схема е следната. незнам доколко си запознат аз не бях много затова пиша малко като за незнащи като мен извинявам се предварително
та.... имаш навигационен компютър в бажагника там трябва да има и радиомодул, щотото цветния дисплеи отред си явява само един вид монитор с копчена/контролер/
това и в по общ вид системата.
кабелите са доста тънък момент. ако досега си бил с нави и радиомодул в багажника един вид всичко е там освем няколко кабелчета дето предават картината
и два варианта ако разбираш или познаваш накой койно да ти ги добави но ще е дотса играчка по мое мнение.
ако не копуваш цяло стебло с кабели готови с разглабяш колата отвэтре изцяло да остане само талото и полагаш новото стъбло има достатачно схеми в нета... как става и каде трябва са мине мога да ти пратя материалите по който аз съм работил на БМВ оригинални ръководства.
напиши само е-маил
ако имаш върпоси пиши ще гледам да съм максимално полезен тъй като ако другите не бяха щях да се поизпотя доста
Ами инсталацията....... направо купих ново стъбло с кабели който тръгват от багажника и стигат до отред.
незнам при теб има ли BM 24 или bm54 радиомодул ако си с малката черно бяла навигация има две опции
1.отпред радио с дисплея малкия дето е да има вграден тунер и усилвател... тогава нямаш радиомодул в багажниа и ще трябва да си купиш за цветния дисплей
2. отпред радиото ти е без вграден тунер и усилвател и имаш вапросния модул в багажника. на снимките можеш да видиш отзад моя беше без тунер и имаше просто една бяла букса ако при теб е така значи спестяваш доста пари.
цялата схема е следната. незнам доколко си запознат аз не бях много затова пиша малко като за незнащи като мен извинявам се предварително
та.... имаш навигационен компютър в бажагника там трябва да има и радиомодул, щотото цветния дисплеи отред си явява само един вид монитор с копчена/контролер/
това и в по общ вид системата.
кабелите са доста тънък момент. ако досега си бил с нави и радиомодул в багажника един вид всичко е там освем няколко кабелчета дето предават картината
и два варианта ако разбираш или познаваш накой койно да ти ги добави но ще е дотса играчка по мое мнение.
ако не копуваш цяло стебло с кабели готови с разглабяш колата отвэтре изцяло да остане само талото и полагаш новото стъбло има достатачно схеми в нета... как става и каде трябва са мине мога да ти пратя материалите по който аз съм работил на БМВ оригинални ръководства.
напиши само е-маил
ако имаш върпоси пиши ще гледам да съм максимално полезен тъй като ако другите не бяха щях да се поизпотя доста
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2