проблем със светлините.....
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- kazak_zhivko
- Потребител
-
проблем със светлините.....
Здр колеги.Проблема е следния от онзи ден почнаха да ми светят мигачите нон-стоп.Разбрах че това е дублираща функция на габаритите т.е. ако изгори някой мигача почва да свети на негово място. При мен обаче нямам изгорели крушки а просто изведнъж спряха да ми светят габаритите и започнаха мигачите.Разбрах че проблема ми може би е от лайт модула, но какъв точно може да е проблема неможах да разбера а изчетох бая нещо. Та въпроса ми е имал ли е някой такъв проблем и как го е решил:)Благодаря предварително
П.С. колата е46 2000г.
П.С. колата е46 2000г.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: проблем със светлините.....
Ако не си правил нищо по ел. инсталацията на колата скоро...разкачи акумулатора за поне 1 час!
После при закачането - дай на контакт без да палиш за 2-3 минутки поне.
След това се качи и покарай 15-20 минути!
И последно - не каза от къде си!
Или лайт модула или GM модула или просто електрониката се ебава - последното много често се лекува с написаното от мен в началото на мнението ми.
После при закачането - дай на контакт без да палиш за 2-3 минутки поне.
След това се качи и покарай 15-20 минути!
И последно - не каза от къде си!
Или лайт модула или GM модула или просто електрониката се ебава - последното много често се лекува с написаното от мен в началото на мнението ми.
- kazak_zhivko
- Потребител
-
от варна съм,а за акумулатора ей сега ще сляза да пробвам:)дано да се оправи иначе утре тръгвам по сервизите:)
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- kazak_zhivko
- Потребител
-
ами значи това с акумулатора не стана:(днеска цял ден бях при майстора и излез лайтмодула:)и съптветно намерих в морга сложих го и вече всичко е ок:)
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
...освен точката след километрите, която ти се е появила 

- kazak_zhivko
- Потребител
-
да...
а това как да го оправя?имаш ли идея?

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Имам да.
С прекодиране.
Кажи от къде си първо - може аз или друг колега да те насочи към правилното място.
Само да ти обясня какво е станало - сменената част е с данни от VIN на друга кола и твоята я отчита като "чужда"!
Прави се следното - взема се инфо за VIN-a на твоята кола от някой модул (EWS-a примерно) и се кодира новата част с него...после точката изчезва
Ако не ти се дават 20-30 лева...караш с точка, но като дойде време колата да се продава...започват едни въпросииии...
П.с. Точка след километрите остава и при калпаво връщане на километража!
С прекодиране.
Кажи от къде си първо - може аз или друг колега да те насочи към правилното място.
Само да ти обясня какво е станало - сменената част е с данни от VIN на друга кола и твоята я отчита като "чужда"!
Прави се следното - взема се инфо за VIN-a на твоята кола от някой модул (EWS-a примерно) и се кодира новата част с него...после точката изчезва

Ако не ти се дават 20-30 лева...караш с точка, но като дойде време колата да се продава...започват едни въпросииии...
П.с. Точка след километрите остава и при калпаво връщане на километража!

- kazak_zhivko
- Потребител
-
от варна съм:) а това прекодиране с какъв софтуер става?
- kazak_zhivko
- Потребител
-
благодаря много:)сега ще им пусна по един личен да ги питам:)
НО сега възникна друг проблем:(уж един познат си взе няква универсално куфарче и софтуер и я закачихме с надеждата да оправя точката....и той даде някакъв coding на LSZ и сега само като дам на контакт без да включвам фаровете от лайт модула ми се включват късите и като погледнах пак спряха да ми светят габаритите....
МОЛЯ ако някой има идея какво е станало да каже... че ми се налага да пътувам пък какъвто съм карък току виж ме спряли за проверка на светлини.... Благодаря предварително:)
НО сега възникна друг проблем:(уж един познат си взе няква универсално куфарче и софтуер и я закачихме с надеждата да оправя точката....и той даде някакъв coding на LSZ и сега само като дам на контакт без да включвам фаровете от лайт модула ми се включват късите и като погледнах пак спряха да ми светят габаритите....
МОЛЯ ако някой има идея какво е станало да каже... че ми се налага да пътувам пък какъвто съм карък току виж ме спряли за проверка на светлини.... Благодаря предварително:)
11 мнения
• Страница 1 от 1