загрява за минути

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M sport
Мечтае да кара: черно ламбо по прашните улици

загрява за минути

Мнение от besnia_ » 22 Сеп 2010, 14:20

Здравеите колеги :wave: имам следния проблем,смених гарнитурата на главата на моята е36 318. :dunno: и загрява за минути,днес ще и направя едно обезваздушаване дано помогне,ако някои знае нещо повече ще му бада благодарен,а другия ми голям проблем; неми светят лапичките :| на таблото а светеха. незнам какво и става, тъ някои ако може да вкара някоя интересна идея да заповяда... :dunno: :dunno: :dunno:
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Re: загрява за минути

Мнение от kriso85 » 22 Сеп 2010, 16:46

Колега принципно в тези температура навън (около 20 градуса) загрява доста бързо колата .
Проблем е когато стрелката се отклони в дясно. Ако си седи точно по средата всичко е наред.

Все пак провери дали няма въздух в системата,но ако всичко е наред и стрелката не мърда в дясно от средата не му се притеснявай
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 22 Сеп 2010, 18:17

не не аз я купих беше прегрята,смених и гарнитурата,и сега ми прави вартели обезваздуших я добре,пооправи се но пак като работи на място загрява,отива в чървеното :shock: аз несъм в бг.тук не е чак толкова голяма жега :dunno: и незнам вече какво да я правя. :help: :help: :help: :help:
Изображение

Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 22 Сеп 2010, 18:44

Ел перката включва ли ?
Ако имаш БК си влез в скритото меню и гледай температрурата - на 104-106 (при бензинките) трябва да се включи перката...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 22 Сеп 2010, 19:10

парвия пат видях че беше вклучена после несам я поглеждал, :kuku: :dunno:
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 23 Сеп 2010, 10:49

Колега, виж тази водна помпа върти ли? Да не би някъде да е запушено или тя да не е ОК.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 23 Сеп 2010, 13:19

Здравеите на всички фенове на баварските машини:wave: нека обесня от начало заштото сам пропуснал някои важни детаили.Купих колата тя беше прегрята,някои се беше опитал да я поправи обаче не беше успял,и аз на мои ред смених,гарнитурата сабрах я и запали,да отбележа че колата е седяла близо 6 7 месеца,запалих колата уш всишко е ок,обаче започват да излизат много вапрослителни;като закача компа парво неми дава да влезна в EGS незнаино зашто,неми позволява да и зануля маслото,неми светят лампите на таблото,а светеха като я взех,и още един проблем оил сервиса и километрите понякога неми ги показва,като фрасна тадлото отгоре и трагват,всчко това ме води на мисалта да няма някакав проблем с компа,и загряването е един от големите ми проблеми,незнам ако нивото на маслото или самото масло не е хубаво може ли да е от него,в което силоно се самнявам,,но несе знае знае ли се :dunno: ако някои има по голям опит,или се е збласквал с подобни проблеми нека даде едно рамо ще му бада благодарен :bowdown:
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 23 Сеп 2010, 19:43

besnia_ написа:Здравеите на всички фенове на баварските машини:wave: нека обесня от начало заштото сам пропуснал някои важни детаили.Купих колата тя беше прегрята,някои се беше опитал да я поправи обаче не беше успял,и аз на мои ред смених,гарнитурата сабрах я и запали,да отбележа че колата е седяла близо 6 7 месеца,запалих колата уш всишко е ок,обаче започват да излизат много вапрослителни;като закача компа парво неми дава да влезна в EGS незнаино зашто,неми позволява да и зануля маслото,неми светят лампите на таблото,а светеха като я взех,и още един проблем оил сервиса и километрите понякога неми ги показва,като фрасна тадлото отгоре и трагват,всчко това ме води на мисалта да няма някакав проблем с компа,и загряването е един от големите ми проблеми,незнам ако нивото на маслото или самото масло не е хубаво може ли да е от него,в което силоно се самнявам,,но несе знае знае ли се :dunno: ако някои има по голям опит,или се е збласквал с подобни проблеми нека даде едно рамо ще му бада благодарен :bowdown:

Колега, обяснението ти наистина подига много "вЪпросителни" ... Не намесвай 100 неща наведнъж, фокусирай се проблем по проблем .. със сигурност имаш някакъв проблем с борд компа, който най-добре да бъде погледнат от специалист - тук в България има колеги, който са достатъчно компетентни да ти помогнат, но в UK нз. - намери оторизиран сервиз. За прегряването виж съветите на колегите - помпата върти ли ; вентилатора дали и кога . Виж ремъците ( ролката на водната помпа). Много е вероятно и системата от някъде да губи налягане - виж радиатора . Виж си маслото ... един познат на Bora-та имаше някакво спукване и хвърляше вода в маслото (тотал щета) ..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 23 Сеп 2010, 20:27

Колега благодаря за изчерпателния отговор,радвам се че има компетентни хора като теб, :yes: проблема с загряването го отстраних от списака :D сега остават другите дав големи.а те са че преди малко установих че 3 цилиндар не работи,а това е много лошо,свалих впрасквачите,и незнам дали може нешто да се е прецакал,някои ако знае нешто да каже,аз като свалях главата си личеше че не е работил,обаче си помислих че ще се оправи,колкото до компа ще купя нов и ще го сменя те са по 60 паунда,тои не ме плаши чак толкова от колкото цилиндара които се ебава,ако знаете нещто споделете :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Изображение

Изображение

Назад към E46