Бие Волана между 40 и 80 км/ч
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- hades40
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d
- Мечтае да кара: neshto nad 400HP
Бие Волана между 40 и 80 км/ч
Здравеите колеги, напоследак се побърках да правя неща по колата, но предполагам е нещо което се пак се случва. Последното и актуалното в момента е странното биене на волана в двете посоки между 40 и 80км/ч , при по ниска скорост и по високаскорос го няма. Та вчера я оставих в един сервиз, от които сам много доволен, а и не само аз, обесних на човека, че преди година сам си купил 2-ра рака джантите с гумите и че скоро сменях дискове и ми се стори, че тампона на предно ляво колело не е наред,усетих движение докато сменях наклатките и дисковете. Закарах я уш на стенд да я провери, но тои ми каза, че неможе да е от това, а по вероятно да е крива джанта или гума, споделих също и за тампона, той каза " и да ти го сменя и новите имат същия луфт като този". Сагласих се оставих му колата първо за час като този час бях при него докато балансираше предните джанти, до тук добре. Смени противо тежестите с по малак грамаж което ми допадна, и реших че това ще да е, взе ми 15е за 2-те предни колела и ми каза да я пробвам, при което резолтата беше както преди да я вкарам , върнах се казах му и му оставих колата за спедващия ден, за да размени предни и задни колелета и да пробва да ли ще има подобрение, но без резолтат. Та ми казами, че е вазможно да е от крива джанта,(ОК но ако беше крива Джанта и/или гума, нямаше ли да се оправи след баланса, си рекох аз) но все пак ще пробвам с други джанти с гуми които са от на бащата БМВ-то само да пробвам дали е от тях или е както ми каза накрая маистора, може да е проблем по трансмисията. Та колеги ако някои е имал подобен проблем да сподели, че точно в последния месец ми се сабраха прекалено много неща и вече започвам да се
побърквам
, кое по напред да оправя.

Последна промяна hades40 на 16 Сеп 2010, 22:51, променена общо 1 път
Което не ме убива, ме прави по силен!
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Re: Бие Вилана между 40 и 80 км/ч
Колега оправи си заглавието.
пп.Според мен джанта или гума, направи размяната с баща ти и после кажи как е.
новият ми номер: 0877787835
- hades40
- кандидат ентусиаст
-
Re: Бие Волана между 40 и 80 км/ч
marto853. написа:Колега оправи си заглавието.
Благодаря за поста и поправката колега.Но не мислиш ли че като се балансират колелетата, се балансират точно заради това за да се центроват един вид, а аз с очите си видях как масшината след баланса спря на 0г. тоест бяха перфектни?
Незнам това е мое мнение.
- hades40
- кандидат ентусиаст
-
Обещавам, ще проверя. Стига да ми кажете какви са симптомите и на напипване 

- Veselin_LG
- Потребител
-
- Кара: Е46 320-М52Б20ТУ- 11.98
И при мен го има това биене на волана но при по висока скорост (80-120). Диагнозата поне при мен е луфт в рейката. Накарай маистора да я поогледа за луфове. И аз като теб правих сумти баланси и сменях гуми с джанти но проблема небеше от тях.
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Напълно възможно това биене да е от рейката..Погледни,както казва колега за луфтове,течове..Потропване има ли някакво?
Ако са налице симптомите,ясна е работата..
Ако са налице симптомите,ясна е работата..

- hades40
- кандидат ентусиаст
-
Вазможно ли е да се окаже и разхлабен и/или разбит амортисиор, както ми сподели един познат.Макар че аз нито сам сменял амортисиори,нито сам ги бутал.Днеска в обедната почивка схте ги огледам, и реиката и амортисиорите, както ще туря 2 100% сигурни колелета отпред за да пробвам пак да не е от тях.Довечера ще пиша дали има някакъж резолтат или не,ако аз не сам постигнал схте ида пак до сервиза да ми погледне маистор реиката и амортисиорит. Надявам се на мнения 

- hades40
- кандидат ентусиаст
-
Колеги с радост искам да ви съобщя, че не е нито рейката нито амортисиорите, оказа се дефектна гума, след размяната на колелетат, която споменах малко по напред във форума, се оказа че проблема ми е с дефект с гумата/е, та с расот в понеделник ще ида да преубуя с 4 нови гуми баварчето
Благодаря за мненията и саветите
. Сега може темата да бъде заклучена. 

9 мнения
• Страница 1 от 1