Смяна Свещи

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Смяна Свещи

Мнение от xerial » 11 Сеп 2010, 15:45

Здр Колеги,

Идва зима а и имам доста изгоряли свещи и искам да ги сменя всичките -6 за да знам че вс е точно.
Проблема е че доста често свещите не излизат лесно и от едното нищо може да се наложи сериозни ремонти и главоболия...

Така знам че има инструмент с който скъсаните свещи се вадят без да се налага да се сваля главата и т.н. ...
Идеята ми е ако знаете къде мога да отида и да знам че вс ще е точно ...? :roll:

Като вариант съм си мислил и Дару ... но незнам.. дайте съвети - къде , кой , колко , как могат да се свалят безболезнено :)
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: купета

Re: Смяна Свещи

Мнение от vassil_bk » 11 Сеп 2010, 17:16

Взимай въртока и разколачвай капаците - супер лесно се прави работата. Просто ще внимаваш като напъваш като ги развиваш. Нищо няма да се прецака, спокойно :yes:

Ето тук имаш стъпка по стъпка как се прави цялата процедура. Това е за бензин, ама се съмнявам при теб да е кой знае колко по-различно.
http://www.bmw330ci.net/maintenance/valve.php

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от xerial » 11 Сеп 2010, 17:54

vassil_bk написа:Взимай въртока и разколачвай капаците - супер лесно се прави работата. Просто ще внимаваш като напъваш като ги развиваш. Нищо няма да се прецака, спокойно :yes:

Ето тук имаш стъпка по стъпка как се прави цялата процедура. Това е за бензин, ама се съмнявам при теб да е кой знае колко по-различно.
http://www.bmw330ci.net/maintenance/valve.php

Е малко по различно е от колко на при 330i :P

Интересно ми е колефите с дизеляците дали са сменяли и имало ли е проблеми и как са ги решили.
Има една друга тема за свещите пак , но там общо взето градски легенди...
Изображение Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 11 Сеп 2010, 17:56

Mного често се оказва, че е за смяна и едно реле за подгревните...и е скъпо мамка му...
Имай в предвид, че дори и с 3 свещи ще изкараш зимата...просто ще подгряваш по 2 пъти и няма да имаш никакви проблеми :yes: (аз също имам за смяна 1, но няма да сменям сега...евентуално след зината - на пролет си правя голяма профилактика и ремонтирам наред...та затова :))

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от xerial » 11 Сеп 2010, 18:07

Dimitroff написа:Mного често се оказва, че е за смяна и едно реле за подгревните...и е скъпо мамка му...
Имай в предвид, че дори и с 3 свещи ще изкараш зимата...просто ще подгряваш по 2 пъти и няма да имаш никакви проблеми :yes: (аз също имам за смяна 1, но няма да сменям сега...евентуално след зината - на пролет си правя голяма профилактика и ремонтирам наред...та затова :))

Ами лошото е че имам 5 изгорели :mhihi: и колата си пали прилично , но СЕГА , за зимата не съм мн сигурен... :evil:
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 11 Сеп 2010, 18:20

xerial написа:
Dimitroff написа:Mного често се оказва, че е за смяна и едно реле за подгревните...и е скъпо мамка му...

Ами лошото е че имам 5 изгорели :mhihi: и колата си пали прилично , но СЕГА , за зимата не съм мн сигурен... :evil:

Зимата с тези 5 изгорели свещи няма да пали никак прилично.. :mhihi:
Сменяй!

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 11 Сеп 2010, 18:24

Малко леймърски въпрос - ако има изгоряла подгревна свещ вади ли индикация на таблото?
Si non confectus, non reficiat.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 11 Сеп 2010, 18:29

Zagy написа:Малко леймърски въпрос - ако има изгоряла подгревна свещ вади ли индикация на таблото?

Не, но се хваща на диагностика (карсофт НЕ Е диагностичен софтуер...по скоро е негово жалко подобие -това не го казвам на теб, а на всички останали, който си мислят, че като си купят Карсофт и са диагностици вече... :mhihi: ).

Филип...сменяй преди зимата брат, че с тази 1 свещ...ше духне вЕтЕр и няма да палиш :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 11 Сеп 2010, 18:54

Не знам как го виждате това "внимателно" развиване!
И подгревните свещи на дизела, не имат много малко общо със запалителните на бензина, ами нямат нищо общо.

В повечето случай свещите са запекли, ръждясали, почти заварени към главата. Ваденето на скъсана свещ (голям късмет ще е ако не се наложи подобна интервенция при смяната) става с един конусен инструмент, но си е работа за сервиз.
Изображение
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от xerial » 11 Сеп 2010, 19:06

pazokolarov написа:Не знам как го виждате това "внимателно" развиване!
И подгревните свещи на дизела, не имат много малко общо със запалителните на бензина, ами нямат нищо общо.

В повечето случай свещите са запекли, ръждясали, почти заварени към главата. Ваденето на скъсана свещ (голям късмет ще е ако не се наложи подобна интервенция при смяната) става с един конусен инструмент, но си е работа за сервиз.

Именно !

имало вариант ако е загряла колата прилични (до Пловдив и обратно :mhihi: ) да се развият по-лесно .. ама незнам

Тъпото е че никой не може да даде гаранция че ако се скъса свеща няма да се наложи отваряне , което никак ама никак не ми се иска...
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 11 Сеп 2010, 19:10

Dimitroff написа:
Zagy написа:Малко леймърски въпрос - ако има изгоряла подгревна свещ вади ли индикация на таблото?

Не, но се хваща на диагностика (карсофт НЕ Е диагностичен софтуер...по скоро е негово жалко подобие -това не го казвам на теб, а на всички останали, който си мислят, че като си купят Карсофт и са диагностици вече... :mhihi: ).

Филип...сменяй преди зимата брат, че с тази 1 свещ...ше духне вЕтЕр и няма да палиш :mhihi:

Колега Димитрофф , на мен също ми отчетоха 3 изгорели на диагностиката, но като ги попитах " А релето как е ?" получих отговора "амии ... то .. може би за смяна .." - въпроса ми е, на диагностиката не излиза ли и то, ако е заминало ? Би било тъпо да сменя свещи и да се окаже, че трябва и това да поръчвам ( а май си беше към 200лв. ) :confused:

P.S: По мои скромни спомени, подгревни свещи се сменят при абсолютно студен двигател (Не абс. нула но .. :mhihi: )

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 11 Сеп 2010, 19:12

А колега,защо не пробваш в "Дару Кар"По спомен,за Е39 250лв.-верно малко солено..Поне,ще си по-спокоен,знам ли.. :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от xerial » 11 Сеп 2010, 19:13

На Диагностика излиза - plug or plug rele или нещо от сорта беше ... но не ти показва дали е свещ или реле.
Но на мен ми ги прегледаха свещите по най-лесния начин с една жичка - единия край на маса другия на свеща или нещо такова беше :mhihi: и дава изкра свеща , която бачка... при мен 5 бях безмълвни, направо човек да се чуди как пали тая кола и то добре си пали :shock:
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от xerial » 11 Сеп 2010, 19:14

Nikolay86 написа:А колега,защо не пробваш в "Дару Кар"По спомен,за Е39 250лв.-верно малко солено..Поне,ще си по-спокоен,знам ли.. :yes:

Само смяна или и свещи?? по-скоро само смяна че те само свещите са кам 180 за 6 .... ако е и за смяна и свещи е оферта
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 11 Сеп 2010, 19:25

xerial написа:
Nikolay86 написа:А колега,защо не пробваш в "Дару Кар"По спомен,за Е39 250лв.-верно малко солено..Поне,ще си по-спокоен,знам ли.. :yes:

Само смяна или и свещи?? по-скоро само смяна че те само свещите са кам 180 за 6 .... ако е и за смяна и свещи е оферта

По-спомен,свещите бяха 33лв.за бр. и оставих 250лв.(нещо такова ми се варти)Едва ли за смяна на свещи,ще са ми взели 250лв. :mhihi:
Звънни им едно телфонче,да провериш!

Следваща

Назад към E46