Смяна Свещи
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Смяна Свещи
Здр Колеги,
Идва зима а и имам доста изгоряли свещи и искам да ги сменя всичките -6 за да знам че вс е точно.
Проблема е че доста често свещите не излизат лесно и от едното нищо може да се наложи сериозни ремонти и главоболия...
Така знам че има инструмент с който скъсаните свещи се вадят без да се налага да се сваля главата и т.н. ...
Идеята ми е ако знаете къде мога да отида и да знам че вс ще е точно ...?
Като вариант съм си мислил и Дару ... но незнам.. дайте съвети - къде , кой , колко , как могат да се свалят безболезнено
Идва зима а и имам доста изгоряли свещи и искам да ги сменя всичките -6 за да знам че вс е точно.
Проблема е че доста често свещите не излизат лесно и от едното нищо може да се наложи сериозни ремонти и главоболия...
Така знам че има инструмент с който скъсаните свещи се вадят без да се налага да се сваля главата и т.н. ...
Идеята ми е ако знаете къде мога да отида и да знам че вс ще е точно ...?

Като вариант съм си мислил и Дару ... но незнам.. дайте съвети - къде , кой , колко , как могат да се свалят безболезнено

- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Re: Смяна Свещи
Взимай въртока и разколачвай капаците - супер лесно се прави работата. Просто ще внимаваш като напъваш като ги развиваш. Нищо няма да се прецака, спокойно
Ето тук имаш стъпка по стъпка как се прави цялата процедура. Това е за бензин, ама се съмнявам при теб да е кой знае колко по-различно.
http://www.bmw330ci.net/maintenance/valve.php

Ето тук имаш стъпка по стъпка как се прави цялата процедура. Това е за бензин, ама се съмнявам при теб да е кой знае колко по-различно.
- xerial
- старши ентусиаст
-
vassil_bk написа:Взимай въртока и разколачвай капаците - супер лесно се прави работата. Просто ще внимаваш като напъваш като ги развиваш. Нищо няма да се прецака, спокойно![]()
Е малко по различно е от колко на при 330i

Интересно ми е колефите с дизеляците дали са сменяли и имало ли е проблеми и как са ги решили.
Има една друга тема за свещите пак , но там общо взето градски легенди...
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Mного често се оказва, че е за смяна и едно реле за подгревните...и е скъпо мамка му...
Имай в предвид, че дори и с 3 свещи ще изкараш зимата...просто ще подгряваш по 2 пъти и няма да имаш никакви проблеми
(аз също имам за смяна 1, но няма да сменям сега...евентуално след зината - на пролет си правя голяма профилактика и ремонтирам наред...та затова
)
Имай в предвид, че дори и с 3 свещи ще изкараш зимата...просто ще подгряваш по 2 пъти и няма да имаш никакви проблеми

- xerial
- старши ентусиаст
-
Dimitroff написа:Mного често се оказва, че е за смяна и едно реле за подгревните...и е скъпо мамка му...
Имай в предвид, че дори и с 3 свещи ще изкараш зимата...просто ще подгряваш по 2 пъти и няма да имаш никакви проблеми(аз също имам за смяна 1, но няма да сменям сега...евентуално след зината - на пролет си правя голяма профилактика и ремонтирам наред...та затова
)
Ами лошото е че имам 5 изгорели

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
xerial написа:Dimitroff написа:Mного често се оказва, че е за смяна и едно реле за подгревните...и е скъпо мамка му...
Имай в предвид, че дори и с 3 свещи ще изкараш зимата...просто ще подгряваш по 2 пъти и няма да имаш никакви проблеми(аз също имам за смяна 1, но няма да сменям сега...евентуално след зината - на пролет си правя голяма профилактика и ремонтирам наред...та затова
)
Ами лошото е че имам 5 изгорелии колата си пали прилично , но СЕГА , за зимата не съм мн сигурен...
Зимата с тези 5 изгорели свещи няма да пали никак прилично..

Сменяй!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Малко леймърски въпрос - ако има изгоряла подгревна свещ вади ли индикация на таблото?
Si non confectus, non reficiat.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Zagy написа:Малко леймърски въпрос - ако има изгоряла подгревна свещ вади ли индикация на таблото?
Не, но се хваща на диагностика (карсофт НЕ Е диагностичен софтуер...по скоро е негово жалко подобие -това не го казвам на теб, а на всички останали, който си мислят, че като си купят Карсофт и са диагностици вече...

Филип...сменяй преди зимата брат, че с тази 1 свещ...ше духне вЕтЕр и няма да палиш

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Не знам как го виждате това "внимателно" развиване!
И подгревните свещи на дизела, не имат много малко общо със запалителните на бензина, ами нямат нищо общо.
В повечето случай свещите са запекли, ръждясали, почти заварени към главата. Ваденето на скъсана свещ (голям късмет ще е ако не се наложи подобна интервенция при смяната) става с един конусен инструмент, но си е работа за сервиз.
И подгревните свещи на дизела, не имат много малко общо със запалителните на бензина, ами нямат нищо общо.
В повечето случай свещите са запекли, ръждясали, почти заварени към главата. Ваденето на скъсана свещ (голям късмет ще е ако не се наложи подобна интервенция при смяната) става с един конусен инструмент, но си е работа за сервиз.
- xerial
- старши ентусиаст
-
pazokolarov написа:Не знам как го виждате това "внимателно" развиване!
Именно !
имало вариант ако е загряла колата прилични (до Пловдив и обратно

Тъпото е че никой не може да даде гаранция че ако се скъса свеща няма да се наложи отваряне , което никак ама никак не ми се иска...
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Dimitroff написа:Zagy написа:Малко леймърски въпрос - ако има изгоряла подгревна свещ вади ли индикация на таблото?
Не, но се хваща на диагностика (карсофт НЕ Е диагностичен софтуер...по скоро е негово жалко подобие -това не го казвам на теб, а на всички останали, който си мислят, че като си купят Карсофт и са диагностици вече...).
Филип...сменяй преди зимата брат, че с тази 1 свещ...ше духне вЕтЕр и няма да палиш
Колега Димитрофф , на мен също ми отчетоха 3 изгорели на диагностиката, но като ги попитах " А релето как е ?" получих отговора "амии ... то .. може би за смяна .." - въпроса ми е, на диагностиката не излиза ли и то, ако е заминало ? Би било тъпо да сменя свещи и да се окаже, че трябва и това да поръчвам ( а май си беше към 200лв. )

P.S: По мои скромни спомени, подгревни свещи се сменят при абсолютно студен двигател (Не абс. нула но ..

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
А колега,защо не пробваш в "Дару Кар"По спомен,за Е39 250лв.-верно малко солено..Поне,ще си по-спокоен,знам ли.. 

- xerial
- старши ентусиаст
-
На Диагностика излиза - plug or plug rele или нещо от сорта беше ... но не ти показва дали е свещ или реле.
Но на мен ми ги прегледаха свещите по най-лесния начин с една жичка - единия край на маса другия на свеща или нещо такова беше
и дава изкра свеща , която бачка... при мен 5 бях безмълвни, направо човек да се чуди как пали тая кола и то добре си пали 
Но на мен ми ги прегледаха свещите по най-лесния начин с една жичка - единия край на маса другия на свеща или нещо такова беше

- xerial
- старши ентусиаст
-
Nikolay86 написа:А колега,защо не пробваш в "Дару Кар"По спомен,за Е39 250лв.-верно малко солено..Поне,ще си по-спокоен,знам ли..
Само смяна или и свещи?? по-скоро само смяна че те само свещите са кам 180 за 6 .... ако е и за смяна и свещи е оферта
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
xerial написа:Nikolay86 написа:А колега,защо не пробваш в "Дару Кар"По спомен,за Е39 250лв.-верно малко солено..Поне,ще си по-спокоен,знам ли..
Само смяна или и свещи?? по-скоро само смяна че те само свещите са кам 180 за 6 .... ако е и за смяна и свещи е оферта
По-спомен,свещите бяха 33лв.за бр. и оставих 250лв.(нещо такова ми се варти)Едва ли за смяна на свещи,ще са ми взели 250лв.

Звънни им едно телфонче,да провериш!
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4