ОБРАТНА НАФТА!!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
ОБРАТНА НАФТА!!!
Колеги преди време бях писал по тоя проблем и си мислех че го разреших със поставянето на някаква клапа до горивния филтър за да не се връща нафтата но уви!Днес се качвам и завъртам ключа и върти и не запали от първия път запали на втория!Поне не като преди да я бутаме когато бях без клапата и чак тогава да запали,явно клапата помага ама не палноценно и поне пали от втория път.Някой да знае как да го реша тоя шибан проблем че вече взех да се ядосвам на тая кола
Има ли друга опция за оправия.Пак така я оставих за три дена без да я паля!

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: ОБРАТНА НАФТА!!!
с какъв мотор си? провери си и горивопровода за пропуск... там където са съединенията.... около филтъра, помпите-за високото налягане.... горивната система си има такова възвратно клапанче другото от "майсторите" е излишно побългаряване...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
колега трябва да провериш абсолиутно всичко как е и ако няма проблем провери до къде остава нафта,след това мога да споделя моя проблем,имах теч-тъене от един болт които е за обезвъздушаване на гнп-то,след като го отвих и смених 0 пръстенчето забелязах че не е само болт а някакъв клапан и имаше още 2 0 пръстенчета но видимо здрави.след това спря да тъи и да тече нафта но на следващата сутрин лошо,няма палене или ако палеше беше от 124312313 път,сетих се за клапана,отвих и видях че в гнп-то няма нафта и смених 2-те 0 пръстенчета,зпочна да пали от 2-ри 3-ти път,отидох при маистора на гнп в град Карлово и тои ми даде оригинални 0 пръстени,смених ги отново и от тогава пали на половин уборот на мотора,така че и това го имаи в предвид

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- shark1986
- младши ентусиаст
-
unikalen88 написа:колега трябва да провериш абсолиутно всичко как е и ако няма проблем провери до къде остава нафта,след това мога да споделя моя проблем,имах теч-тъене от един болт които е за обезвъздушаване на гнп-то,след като го отвих и смених 0 пръстенчето забелязах че не е само болт а някакъв клапан и имаше още 2 0 пръстенчета но видимо здрави.след това спря да тъи и да тече нафта но на следващата сутрин лошо,няма палене или ако палеше беше от 124312313 път,сетих се за клапана,отвих и видях че в гнп-то няма нафта и смених 2-те 0 пръстенчета,зпочна да пали от 2-ри 3-ти път,отидох при маистора на гнп в град Карлово и тои ми даде оригинални 0 пръстени,смених ги отново и от тогава пали на половин уборот на мотора,така че и това го имаи в предвид
Какво имаш предвид под това всичко?Кое по точно да проверявам?

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
първо виж дали има някаде течове на нафта,даже и да салзи някаде пак си оказва влияние и ако няма теч значи дърпа въздух от някаде,един приятел смени всички маркучи отдолу и накрая се оказа нещо от педала на газта 

- emilianoverte
- Потребител
-
Момчета ако някои има проблем с обратни нафти и други там неща по помпите и изобщо квото и да е Ви препоръчвам МИЛЕН от Пловдив.много съм доволен от него,а разликата с цените на другите е доста голяма.
- shark1986
- младши ентусиаст
-
S7 написа:първо виж дали има някаде течове на нафта,даже и да салзи някаде пак си оказва влияние и ако няма теч значи дърпа въздух от някаде,един приятел смени всички маркучи отдолу и накрая се оказа нещо от педала на газта
Няма течове колега просто не мога да разбера от къде влиза въздух!Направо ми писна вече и тая клапа дето ми я туриха помага ама не може да замажем проблема само със нея!Тоя проблем ме човърка и сякаш колата ми не е палноценна!

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
виж си маркучите за обратната нафта трябва да са абсолютно сухи ако са значи трябва да се тества наф.помпа може някоя гарнитура да изпуска!
- shark1986
- младши ентусиаст
-
S7 написа:виж си маркучите за обратната нафта трябва да са абсолютно сухи ако са значи трябва да се тества наф.помпа може някоя гарнитура да изпуска!
Днес ще ходя при същия майстор който ми постави клапата и да вземем някакво решение щото така няма да стане!

- starterwrc
- Потребител
-
- Кара: Е46
- Мечтае да кара: М3 Е46
Дюзите ако са омазнени, може да са нарушени уплътненията им и оттам да засмуква въздух!
- shark1986
- младши ентусиаст
-
Аз ако имах шестограм ключ до сега да бях отворил предната кора!И да погледна дали от някъде сълзи!Така нито капе от някъде нафта нито нищо!

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Винаги трябва да си имаш едно поне елементарно наборче от инструменти в колата 

Si non confectus, non reficiat.
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4