320Д- проблем с охладителя на изгорелите газове

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

320Д- проблем с охладителя на изгорелите газове

Мнение от vipalex » 08 Авг 2010, 11:11

Здравейте,
от Варна съм и имам 320Д-е46 комби, при което се яви проблем в охладителя на изгорелите газове и по-точно се спука и започна да изтича водата(антифриза). Странното обаче е, че във един от най-големите сервизи в града дори не знаеха какво е това чудо с цилиндрична форма, но на другия ден вече и цена му бяха измислили. Това добре, взех въпросната джаджа и я запоих при един човек, което ми струваше около 60 пъти по- евтино от цената на сервиза. Мисля , че се получи качествено, но има друг проблем, от този цилиндър излиза една медна тръба, която е спукана и колата изобщо няма мощност и тяга. Двата въпроса , по които искам помощ са:
1. Качествен сервиз за БМВ във Варна
2. Как да си намеря охладител на изгорелите газове или въпросната медна тръба?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Re: 320Д- проблем с охладителя на изгорелите газове

Мнение от tani bojilov » 08 Авг 2010, 23:14

Колега въпросната тръба само по моргите.Няма смисъл да се набутваш снова.Ако не е тайна колко пари ти искаха за топлообменика,аз го сменявах моя и го намерих в една морга за 40лв,супер цена :P

Потребител
Аватар

Мнение от vipalex » 09 Авг 2010, 7:54

1022лв- направо без пари.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Мнение от tani bojilov » 10 Авг 2010, 16:52

Ако ти трябва друг пиши на ЛСто ще ти го дам за колкото съм го взел.При мен проблема беше главата,така си ми остана.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 10 Авг 2010, 17:55

Колега, въпрос номер 1, мисля че няма отговор или аз поне не съм намерил до сега :conf:
Година и повече карах и доливах охладителна течност, защото ми светеше датчика за радиатора и губеше по много. Първото място на което я закарах беше Варна Карс, смениха ми термостат и ми казаха следи си нивото. Проблема си остана. След това ходих в сервиза на Бош там беше абсолютно същата работа и проблема пак си остана. Накрая се оказа гарнитура, но проблема беше диагностициран и отремонтиран в София.

Ако някой сподели за читав сервиз и аз ще го приветствам, но не мисля че има :dunno:

Назад към E46