Нормално ли е да просвирва турбината
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
Нормално ли е да просвирва турбината
320Д е 46 забелязал съм че на почти всички модели турбината свири в определени периоди,даже и на е 91 дизел.Та и моята е така.Дори някой хора ми викат тая турбина не е добре така да просвирва.Аз си мисля че това е нормално 

- adko001
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d '03
- Мечтае да кара: E90 V10 Hartge
Re: Нормално ли е да просвирва турбината
зависи, колко силно просвирва, моята съм забелязъл, че при незагрят двигател свири доста по-силно, отколкото на загрят, но това е нормално

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
При свалени катализатори турбото просвирва/съска - това си е в реда на нещата, споко. Ако вече почне да вие - време е да се попритесниш.
Si non confectus, non reficiat.
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Zagy написа:При свалени катализатори турбото просвирва/съска - това си е в реда на нещата, споко. Ако вече почне да вие - време е да се попритесниш.
В как вие турбината?И кога?И как разбираш че е за притеснение и какви са признаците?

- Zagy
- нафтения
-
Ако само присвирва и съска - всичко е наред. Ако почне да вие като линейка в далечината - почвай да събираш парички...
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
абе и аз да ползвам темета на колегата , ама как може да се провери дали разтоварва навреме , дали в определените обороти вкарва оптималното количество въздух
На диагностика ,ще излезе ли ?

На диагностика ,ще излезе ли ?

- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
Zagy написа:Ако само присвирва и съска - всичко е наред.
Карай спокойно

- pifa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-то си всеки ден
- Мечтае да кара: Кола която не се разваля!!!
Колеги, с риск да бъда анатемосан от някой ще напиша следното:
По принцип темите с турбото на Е46 са сериозни, защото и ремонта и закупуването на нова турбина са сериозни финанси!
Диагностициране на проблем с турбото с изказвания от сорта "присъскване", "присвирване", "виене на линейка"
незнам как Ви се струват но просто за мен са супер несериозни, особенно ако искаме наистина да помогнем на някого а не да си чешем езиците!Като имаме предвид че има хора които карат без катализатори, други със /но запушени/ трети с проблеми в тръбите на кулера, четвърти в генерацията.....абе звуци на турбини да искаш, а има и такива които просто си въобразяват че им има нещо на колите и постоянно ги човъркат!Така че нека хората от форума да определят например кой разбира от турбини и да се допитват до тях и да ходят при тях за да си решават евентуалните проблеми с турбото, а не тука да четем понякога направо разплакващи от смях постове!
В тази връзка ще ви разкажа накратко един виц за мен /но казват че е действителен случай/....
Та веднъж един автомобил много бързал и блъснал нашия знаменит композитор Панчо Владигеров и когато дошли милиционерите/ е това е било преди фейса...
/го рапитали за марка на автомобила/при положение че тогава са били я има-няма 5-6/,цвят, номер.....но той твърдо клатил глава и казвал - НЕЗНАМ......изведнъж се сепнал и отишъл при единия от милиционерите и казал....знаете ли ...сетих се ......клаксона му свиреше в си бемол!
Та и тука така.....търсете проблема с присвирването.....!!!Всички които няма да ми се расърдят за този пост по една
!
По принцип темите с турбото на Е46 са сериозни, защото и ремонта и закупуването на нова турбина са сериозни финанси!
Диагностициране на проблем с турбото с изказвания от сорта "присъскване", "присвирване", "виене на линейка"

В тази връзка ще ви разкажа накратко един виц за мен /но казват че е действителен случай/....
Та веднъж един автомобил много бързал и блъснал нашия знаменит композитор Панчо Владигеров и когато дошли милиционерите/ е това е било преди фейса...

Та и тука така.....търсете проблема с присвирването.....!!!Всички които няма да ми се расърдят за този пост по една

Опре ли ви яйцето до дупето, вижте дали яйцата не са две!!!
- zoti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Д 2002
- Мечтае да кара: 330 d
Ами по тая логика,нека се изберат 10-15 човека които имат право да отговарят на технически въпроси и другите да не дават "акъли".Нещо си станал на криво ,колега
Тва е форум все пак,а тва пък диагностика по описание на звуци си е чисто ясновидство.Дори и тия "по турбините",дето ги предлагаш,ще му кажат на човека-"ела в сервиза"

From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go
- Zagy
- нафтения
-
Няма нужда да се караме - тук сме, за да си помагаме.
Ето един пример за издухало турбо - http://www.youtube.com/watch?v=_7VMfeT0 ... re=related
Ако и вашето е така - търсете ново или търсете сервиз за рециклиране.
Ето един пример за издухало турбо - http://www.youtube.com/watch?v=_7VMfeT0 ... re=related
Ако и вашето е така - търсете ново или търсете сервиз за рециклиране.
- bmw_racing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320D 1999г.
Моето е с такъв звук горе долу
http://www.youtube.com/watch?v=AolyWfdG ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=AolyWfdG ... re=related
- danielscot
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E46 320d 2002
Моето си присвирва първите 5 мин. докато колата е по-студена ,след това се чува само нормалното свистене ,а турбото е ново няма и 1 год. Старата ми турбина като сдаде багажа се чуваше виене при смяна на скоростите и с падането на оборотите ,а през другото време изобщо не се обаждаше. Най-добре според мен се проверява като се откачи тръбата на кулера, ако има повечко масълце там - честито!
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Нека си свири.... само да не стане това
http://www.youtube.com/watch?v=M-pxsViK ... re=related
Мотора не гасне и работи с масло на пълен форсаж

Мотора не гасне и работи с масло на пълен форсаж
Последна промяна LUCIFER'S на 09 Авг 2010, 19:22, променена общо 1 път
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Zagy
- нафтения
-
Аууу... много грозна картинка...
Все си мислех, че това явление е премахнато при съвременните дизели... явно съм се бъркал.

Все си мислех, че това явление е премахнато при съвременните дизели... явно съм се бъркал.
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2