Много страен проблем с борд компа....
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Много страен проблем с борд компа....
Та значи колата е е46 320д с фабричен борд и нави 16:9 с мк3 и още бя екстри ма тва няма май много значение в случая.
Борд компютъра е активиран, отключва се със задържане на копчето на таблото и т.н. каккто е описано в темата направи си сам и може да се избере дадена функция. Въпроса е, че след като запалите колата, ако после я загасите функциите на борд компа за отново заключени и всеки път трябва да се отключват на ръка, което е супер дразнещо, а примерно някои функции показват доста странни неща и неможе да се разбере как да ги тълкувам. Примерно с количеството гориво в резервоара на е36 на БК показва 15,2 л, а тук 4-5 поредни числа без точка без нищо
Ходих при Лъчо гледа я и каза че се държи много странно самия БК, въпреки че според диагностиката всичко му е ок. Някой има ли идея къде е проблема или пропускам нещо?
Борд компютъра е активиран, отключва се със задържане на копчето на таблото и т.н. каккто е описано в темата направи си сам и може да се избере дадена функция. Въпроса е, че след като запалите колата, ако после я загасите функциите на борд компа за отново заключени и всеки път трябва да се отключват на ръка, което е супер дразнещо, а примерно някои функции показват доста странни неща и неможе да се разбере как да ги тълкувам. Примерно с количеството гориво в резервоара на е36 на БК показва 15,2 л, а тук 4-5 поредни числа без точка без нищо

Re: Много страен проблем с борд компа....
Dimo написа:Та значи колата е е46 320д с фабричен борд и нави 16:9 с мк3 и още бя екстри ма тва няма май много значение в случая.
Борд компютъра е активиран, отключва се със задържане на копчето на таблото и т.н. каккто е описано в темата направи си сам и може да се избере дадена функция. Въпроса е, че след като запалите колата, ако после я загасите функциите на борд компа за отново заключени и всеки път трябва да се отключват на ръка, което е супер дразнещо, а примерно някои функции показват доста странни неща и неможе да се разбере как да ги тълкувам. Примерно с количеството гориво в резервоара на е36 на БК показва 15,2 л, а тук 4-5 поредни числа без точка без нищоХодих при Лъчо гледа я и каза че се държи много странно самия БК, въпреки че според диагностиката всичко му е ок. Някой има ли идея къде е проблема или пропускам нещо?
Нещо бъркаш. Борд компютъра на Е46 се "активира" от бутона на лостчето на мигачите. Това, което се налага да се активира всеки път е скрито меню и е нормално да се държи по този начин - всеки път се активира и данните в него са по-скоро сервизни като кодове, отколкото за всекидневно ползване, числа без точка и т.н. Все пак ми е трудно да повярвам, че някой ти е правил диагностика и не ти е казал тези неща.
Може би има някакъв друг проблем?
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Точно това, което си му обяснил, Слави е вярно.
БК функциите на Е46 се сменят с копчето на лостчето на мигачите, не с копчетата на таблото.
Тези на самото табло и 21-те функции са сервизни и няма как да се показват постоянно, не се "заключват", а просто изчезват.
Стойностите са ти верни и точни.
Е46 има два резервоара и два датчика за горивото в тях - ляв и десен. Шестте цифри са количествата във всеки резервоар с до една цифра след десетичната запетая.
Количеството гориво се чете по следния начин:
XXXXXX
XX,X XX,X
Съответно ляв и десен резервоар.
Ако пише 301365, ти трябва да го четеш като:
30,1л в левия резервоар и 36,5л в десния.
БК функциите на Е46 се сменят с копчето на лостчето на мигачите, не с копчетата на таблото.
Тези на самото табло и 21-те функции са сервизни и няма как да се показват постоянно, не се "заключват", а просто изчезват.
Стойностите са ти верни и точни.
Е46 има два резервоара и два датчика за горивото в тях - ляв и десен. Шестте цифри са количествата във всеки резервоар с до една цифра след десетичната запетая.
Количеството гориво се чете по следния начин:
XXXXXX
XX,X XX,X
Съответно ляв и десен резервоар.
Ако пише 301365, ти трябва да го четеш като:
30,1л в левия резервоар и 36,5л в десния.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Dimo
- баварски фанатик
-
Мдааа май наистина малко съм объркал обяснението, става въпрос именно за тези т.нар. скрити функции, а иначе БК си работи и от лоста показва 1-2 консумации, температура, час и май още едно нещо имаше. Както и да е, проблема е, че след всяко загасяне на колато тези скрити функции се скриват и ЗАКЛЮЧВАТ! За да няма недоразумения обяснявам: Задържа се копчето, отива се мисля на 15 или на 19-та функция да даде от L on на L off и ги отключвам и избирам каквото искам, показва го карам си гася колата, като запаля ако искам пак да видя функциите се повтаря процедурата с отключването, което е супер дразнещо.
Иначе тва как да чета цифрите ми стана ясно макар да е доста по гадно от на е36 ама как да е, само да питам като показва 30 в едата полвина и 28 в другата си ги сумирам да получа реалното количесто демек 58 нали?
Като казах диагностика май пак не се изразих правилно и имах предви че изровихме с ДИС цялата кола и не намраме някъде нещо за постоянно отключване на скритите функции.
Иначе тва как да чета цифрите ми стана ясно макар да е доста по гадно от на е36 ама как да е, само да питам като показва 30 в едата полвина и 28 в другата си ги сумирам да получа реалното количесто демек 58 нали?
Като казах диагностика май пак не се изразих правилно и имах предви че изровихме с ДИС цялата кола и не намраме някъде нещо за постоянно отключване на скритите функции.

Dimo написа:... проблема е, че след всяко загасяне на колато тези скрити функции се скриват и ЗАКЛЮЧВАТ! ...
Нормално е да се заключват при всяко изключване на двигателя.
Dimo написа:... изровихме с ДИС цялата кола и не намраме някъде нещо за постоянно отключване на скритите функции.
DIS-а не управлява скритите функции на ВС, така че от там не можеш да направиш нищо по въпроса
Не разбирам за какво са ти тези скрити функции
обикновено ги гледаме като има проблем
Иначе е нормално да се налага да се отключват всеки път.
обикновено ги гледаме като има проблем

Иначе е нормално да се налага да се отключват всеки път.
- Dimo
- баварски фанатик
-
Значи при е36 като ги отключиш веднъж, ако не ги заключиш няма да се заключват дори да махна и акумулатора, при е46 съм виждал с очите си че е по същия начин, но при мен защо не иска не разбирам
Как за какво са ми скритите менюта? Основното което ми е супер полезно е дето показва колко литра има гориво в резервоара, освен това волтметъра на акумулатора го поглеждам зимно време, а и средна скорост и една две други шукарийки, но и само това за количеството гориво е достатъчно голямо преимущество.

Как за какво са ми скритите менюта? Основното което ми е супер полезно е дето показва колко литра има гориво в резервоара, освен това волтметъра на акумулатора го поглеждам зимно време, а и средна скорост и една две други шукарийки, но и само това за количеството гориво е достатъчно голямо преимущество.

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Аз не съм виждал Е46, при което да може да се направи това. Тези функции са сервизни с определена цел и именно затова е направено да не могат да се гледат постоянно, а само при необходимост. Полезно е нещо ако имаш проблеми, но това ти си знаеш.
Въпросът е, че няма как да останат перманентно отключени.
Винаги, трябва от 19-то подменю да се unlock-ват.
П.С.: Средна скорост имаш на БК-то. А за горивото - на стрелката нямаш ли й вяра?
Имай предвид, че специално за горивото дигиталното отчитане е по-неточно от това на стрелката, защото няма осредняване на стойностите - ако си на наклон може да ти показва с до 8-9 литра по-малко, разни дупки, неравности също влияят много специално на тази опция в менюто.
П.С.: Средна скорост имаш на БК-то. А за горивото - на стрелката нямаш ли й вяра?

Имай предвид, че специално за горивото дигиталното отчитане е по-неточно от това на стрелката, защото няма осредняване на стойностите - ако си на наклон може да ти показва с до 8-9 литра по-малко, разни дупки, неравности също влияят много специално на тази опция в менюто.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Dimo написа:Значи при е36 като ги отключиш веднъж, ако не ги заключиш няма да се заключват дори да махна и акумулатора, при е46 съм виждал с очите си че е по същия начин, но при мен защо не иска не разбирам![]()
![]()
....
Колега, обясни как ТОЧНО се активира скритото меню при Е36 и как го карате да остане постоянно активно?
- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Бях срещал някъде списък на скритото меню кое какво означава, но немога да го открия. Някой може ли да ме насочи

- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
- Dimo
- баварски фанатик
-
Archangel написа:Аз не съм виждал Е46, при което да може да се направи това. Тези функции са сервизни с определена цел и именно затова е направено да не могат да се гледат постоянно, а само при необходимост. Полезно е нещо ако имаш проблеми, но това ти си знаеш.
П.С.: Средна скорост имаш на БК-то. А за горивото - на стрелката нямаш ли й вяра?![]()
Точността на стрелката не е толкова голяма колкото електронния показател, а и разликата вярно че варира в зависимост от наклона, но 8-9 литра разлика е абсурд, по скоро 3-4 но само при наистина голям наклон.

- Dimo
- баварски фанатик
-
За да не отварям друга тема някой може ли да ми каже от къде се коригира показанието за разхода по БК защото реално ми дава с около 2литра и малко в повече от колкото изписва БК?

14 мнения
• Страница 1 от 1