e46 318i - проблем с въздуховодите-Решен
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- mdobri
- Потребител
-
- Кара: BMW 525D E60 LCI
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: М57N2 3.0 дизел 2008г. 240Hp Madness MotorSport
e46 318i - проблем с въздуховодите-Решен
Здравейте приятели,
днес ми се случи странен проблем.Когато пусна вентилатора от въздуховодите духа само топъл въздух и даже замъглява стъклата.Налага се да пускам климатика за да може да се изчистят стъклата и да мога да виждам къде карам.Дори тогава(при включен климатик) усещам че в краката духа отново топло,без значение дали съм натиснал бутона за посоката на струята или не.Странен проблем за които реших да пиша -:).Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем или дали знае как се разрешава?
Колата е е46,1998г. М43,318i.
Благодаря предварително на всички отзовали се....
днес ми се случи странен проблем.Когато пусна вентилатора от въздуховодите духа само топъл въздух и даже замъглява стъклата.Налага се да пускам климатика за да може да се изчистят стъклата и да мога да виждам къде карам.Дори тогава(при включен климатик) усещам че в краката духа отново топло,без значение дали съм натиснал бутона за посоката на струята или не.Странен проблем за които реших да пиша -:).Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем или дали знае как се разрешава?
Колата е е46,1998г. М43,318i.
Благодаря предварително на всички отзовали се....

Последна промяна mdobri на 24 Авг 2010, 15:07, променена общо 1 път
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Re: e46 318i - проблем с въздуховодите
И при мен беше се случило нещо подобно. Бях настройл градусите на 26-27 и на централните духалки духаше студено а на стъклата топло.
Казаха ми ,че е нормално и да не правя на толкова високи градуси климатика 

- ganecabul
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 318i 99'
Има тема за вашите проблеми, потърсете в търсачката.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Next написа:И при мен беше се случило нещо подобно. Бях настройл градусите на 26-27 и на централните духалки духаше студено а на стъклата топло.Казаха ми ,че е нормално и да не правя на толкова високи градуси климатика
Ако не е от това дето ти е написал колегата провери ел. клапана щом при пуснат климатик ти духа топло в краката и на предния джам но го направи на 16-18 градуса значи проблема е в клапана може да е бушона или пък заял клапана или изгорял и да е отворен постоянно.
Провери го ако е от него ми пиши на ЛС. имам един клапан за твоята кола работещ.
- mdobri
- Потребител
-
oci написа:Next написа:И при мен беше се случило нещо подобно. Бях настройл градусите на 26-27 и на централните духалки духаше студено а на стъклата топло.Казаха ми ,че е нормално и да не правя на толкова високи градуси климатика
Ако не е от това дето ти е написал колегата провери ел. клапана щом при пуснат климатик ти духа топло в краката и на предния джам но го направи на 16-18 градуса значи проблема е в клапана може да е бушона или пък заял клапана или изгорял и да е отворен постоянно.
Провери го ако е от него ми пиши на ЛС. имам един клапан за твоята кола работещ.
Благодаря за отговора колега.
Къде се намира този клапан,дай някакъв номер да го видя в realoem!
Поздрави.
- oci
- старши ентусиаст
-
- mdobri
- Потребител
-
mdobri написа:oci написа:Next написа:И при мен беше се случило нещо подобно. Бях настройл градусите на 26-27 и на централните духалки духаше студено а на стъклата топло.Казаха ми ,че е нормално и да не правя на толкова високи градуси климатика
Найстина oci беше прав.Проблема беше в клапана.Имаше заседнала пласмаса в него точно на отвора,в който влиза буталото и така той стоеше постоянно отворен.Отворих го ,почистих от боклука и пак затворих и всичко си тръгна както преди.
Благодаря на всички и по-специално на oci,за това че споделя знанията си в форума.

- oci
- старши ентусиаст
-
mdobri написа:mdobri написа:oci написа:Next написа:И при мен беше се случило нещо подобно. Бях настройл градусите на 26-27 и на централните духалки духаше студено а на стъклата топло.Казаха ми ,че е нормално и да не правя на толкова високи градуси климатика
Найстина oci беше прав.Проблема беше в клапана.Имаше заседнала пласмаса в него точно на отвора,в който влиза буталото и така той стоеше постоянно отворен.Отворих го ,почистих от боклука и пак затворих и всичко си тръгна както преди.
Благодаря на всички и по-специално на oci,за това че споделя знанията си в форума.

Re: e46 318i - проблем с въздуховодите-Решен
При мен пък духа доста слабо в долните отвори, при караката, усеща се само при мах-на вентилатора, иначе при другите си духа нормално
Не знам това нормално ли е, при вас така ли е?

Не знам това нормално ли е, при вас така ли е?
- SSSSS_1989
- Потребител
-
- Кара: e90
- Детайли за колата: 320d
Аз например имам следния проблем. Случва ми се няколко пъти. Паля колата, тръгвам, работи си нормално парното, духа топло, но като мина около 70 км и се захлажда и почва да духа хладно. Климатроника ми е на 26 градуса настроен. По принчип рядко изминавам повече от 50 км с колата, но днес пътувах повече и ми се случи. След това на връщане се получи същото.
- oci
- старши ентусиаст
-
SSSSS_1989 написа:Аз например имам следния проблем. Случва ми се няколко пъти. Паля колата, тръгвам, работи си нормално парното, духа топло, но като мина около 70 км и се захлажда и почва да духа хладно. Климатроника ми е на 26 градуса настроен. По принчип рядко изминавам повече от 50 км с колата, но днес пътувах повече и ми се случи. След това на връщане се получи същото.
това е така колега защото след като караш 50-70 км или няма значение колко там щом достигне в купето въпросните 26 градуса които си му задал ел. клапана затваря и спира притука на топъл антифриз. Пробвай когато го направи това да вдигнеш температурата на 30 градуса и ще видиш как пак започва да духа топло.
Това е нормално нали идеята на климатроника е да подържа определена температура която му задаваш от упавлението на климатроника.
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Здравейте, бихте ли ми казали и на мен къде да погледа за този клапан, че при мен пък парното е много слабо. На колко и градуса да го сложа едвам си топли. Като врътна врътката между средните отвори на студено, струята е много силна, като обаче върна на топло, струята изчезва. Това не е на ауто ами на ръчно зададени. На ауто си духа само на прозореца и адски леко през другите отвори а на краката си е все хладно.
12 мнения
• Страница 1 от 1