пукане при спирачка
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- titimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: през ями и окопи...
- Мечтае да кара: LEXUS
пукане при спирачка
Колеги нещо пука отпред като от 40 натисна рязко спирачка и като навартя пълен ляв волан и дам рязко назад.Сменени са амортисьорите, биалетките, носачите с тампони (powerflex) и вътрешни накрайници останаха външни ама са здрави съмнява ме тампона на амортисьора горе може ли да е от него?Ходих на сервиз нищо, всичко е бетон уж 

- titimen
- кандидат ентусиаст
-
Re: пукане при спирачка
открих си проблема от къде идва много благодаря на всички за помоща 

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
И от къде, ако не е тайна? 

- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
titimen написа:открих си проблема от къде идва много благодаря на всички за помоща
Правилно ли е така да си приключиш темата?
Колега по-добре пусни решението на проблема, защото иначе няма смисъл от този форум
Това, че никой не ти е помогнал, не означава, че никой не е имал желание да го направи..
Това, че никой не ти е помогнал, не означава, че никой не е имал желание да го направи..
- titimen
- кандидат ентусиаст
-
Проблема е лагер на десен тампон на макферсона при навиване на ляв десен се хваща но като е в по-напреднал стадий иначе много трудно.
- zmeyan
- младши ентусиаст
-
Колеги, дайте някаква идея какво може да е и за нормален сервиз (цена/качество) близо до Студентски град, София.
Изведнъж вчера почна да пука, та направо си тропа когато натисна спирачката, движейки се напред. Ето и симптомите:
При натискане на спирачка докато се движа напред
- пука яко отпред (имам чувството, че е в ляво)
- разко дръпва волана в ляво
- леко кривва и колата на ляво
- При натискане на спирачка изпуква веднуж и спира, ако я отпусна и я натисна - пак изпуква.
- Пука всеки път, докато колата се движи напред.. но ако се движи назад не пука или ако е спряла колата
- Тропа и когато влезе в дупки или легнал полицай, бордюр - без да натискам спирачка.
- мисля, че лявото колело е отишло по-напред към подкалника. Измерих разтоянието от колелото до подкалника 3-4см, а от дясната страна - 6-7см.
Пука при натискане на спирачка или при влизане в дупка, бордюр....
Само напред.. ако се движа назад, няма пукане.
Та какво може да е, и къде да го отстраня,ориентировъчна цена?
Ааа и колата е Е46 2000г, 316i
Изведнъж вчера почна да пука, та направо си тропа когато натисна спирачката, движейки се напред. Ето и симптомите:
При натискане на спирачка докато се движа напред
- пука яко отпред (имам чувството, че е в ляво)
- разко дръпва волана в ляво
- леко кривва и колата на ляво
- При натискане на спирачка изпуква веднуж и спира, ако я отпусна и я натисна - пак изпуква.
- Пука всеки път, докато колата се движи напред.. но ако се движи назад не пука или ако е спряла колата
- Тропа и когато влезе в дупки или легнал полицай, бордюр - без да натискам спирачка.
- мисля, че лявото колело е отишло по-напред към подкалника. Измерих разтоянието от колелото до подкалника 3-4см, а от дясната страна - 6-7см.
Пука при натискане на спирачка или при влизане в дупка, бордюр....
Само напред.. ако се движа назад, няма пукане.
Та какво може да е, и къде да го отстраня,ориентировъчна цена?
Ааа и колата е Е46 2000г, 316i
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Питай колегата scipo - той имаше същите симптоми съвсем скоро, но съм забравил какво точно беше.
- zmeyan
- младши ентусиаст
-
разбрах го...
Тампона на левия носач Powerflex - сложих ги преди 2-3 месеца, но външната част е изгнила, скапала се е и се е измъкнала - останало е само на вътрешното и има луфт от 2-3см, в който шарнирът свободно си ходи...
Лоша работа, сега ще сменям пак тампоните
А уж Powerflex били вечни...
Тампона на левия носач Powerflex - сложих ги преди 2-3 месеца, но външната част е изгнила, скапала се е и се е измъкнала - останало е само на вътрешното и има луфт от 2-3см, в който шарнирът свободно си ходи...
Лоша работа, сега ще сменям пак тампоните

А уж Powerflex били вечни...

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Вечни са...уж... (старата ми Е46ца започва 3та година с пауърфлекс) - друг е въпроса как е поставен...няма как да изгние...просто няма как - явно е наранен при поставянето ... да не са го набивали ??
- zmeyan
- младши ентусиаст
-
Ами да.. мисля, че чукаха нещо и думкаха по него, но не като го вкарваха в алуминиевата чашка, а при поставянето на шарнира (където влиза по принцип на ръка)
Външния широкия ръб се беше разкъсал и се ронеше буквално - като го стиснеш с пръсти и се разпадаше. Това на черната гума. А другия тампон - черното беше изпаднало и останало само синьото - затова и така думкаше - ама тя гумата се движеше 2-3 пръстта свободно напред и назад.. в луфта на липсващата черна пластмаса(гума)...
Не знам дали ме разбрахте, че малко тъпо го обясних.
В понеделник ще сложа на Мейле новите - Хеви Дути - казват, че били добри. Пък да видим.
П.П. Димитрофф - все още подарявам кабелче Aux in
Външния широкия ръб се беше разкъсал и се ронеше буквално - като го стиснеш с пръсти и се разпадаше. Това на черната гума. А другия тампон - черното беше изпаднало и останало само синьото - затова и така думкаше - ама тя гумата се движеше 2-3 пръстта свободно напред и назад.. в луфта на липсващата черна пластмаса(гума)...
Не знам дали ме разбрахте, че малко тъпо го обясних.
В понеделник ще сложа на Мейле новите - Хеви Дути - казват, че били добри. Пък да видим.
П.П. Димитрофф - все още подарявам кабелче Aux in

11 мнения
• Страница 1 от 1