Remote Start аларма на 330Cd или по принцип на BMW дизел

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!

Remote Start аларма на 330Cd или по принцип на BMW дизел

Мнение от Flipz » 05 Юли 2010, 23:33

Здравейте,

Вече съм горд собственик на E46 330Cd автоматик, но колата има само заводска аларма и искам да си взема pager аларма и да и сложа remote start. Преди карах E46 бензин и работеше перфектно, но сега като съм на дизел се чудя основно поради факта с подгряващите свещи и това как реално подгрява и пали? Някой инсталирал ли си е такава аларма, въздава ли проблеми с подгряващите свещи (най-вече през зимата или въобще, когато е студено).

Ако има някой някакви впечатления може ли да пише с каква точно аларма е и кой я е инсталирал.

Благодаря.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Re: Remote Start аларма на 330Cd или по принцип на BMW дизел

Мнение от unikalen88 » 07 Юли 2010, 15:17

колега аз съм виждал такава аларма на опел вектра дизел и след като се натисне бутона колата палеше след около 3-4 секунди,мисля е достатъчно за свещите
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 07 Юли 2010, 15:58

Първо виж какъв ти е стартера. Не знам със сигурност дали съм прав, но мисля че трябва да е с елетронно управление. В смисъл като чукнеш и отпуснеш ключа, стартера да продължи сам да си върти до като не запали двигателя. Ако с отпускането на ключа стартера спира, май нянаш големи шансове за подобна екстра.
Не говоря за ситуацията с предварителното подгряване, става дума само за работата на стартера.
Изображение
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 07 Юли 2010, 16:17

Аз съм си сложил такава аларма,но не исках да си връзвам паленето поради следната причина,трябва да се извади от ключа чипчето и да е постоянно до ключалката,за сега не намирам смисъл от това,иначе имам познати с тая "екстра" и са на дизел,инфото се взима от лампата за подгряване кога трябва да завърти и от лампата за маслото/акумулатора когато трябва да спре-елементарни са нещата,самата аларма с имoбилайзера струва около 190/220 лева

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!

Мнение от Flipz » 10 Юли 2010, 11:40

И аз предполагам, че се връзва към релето за лампата за подгряване, но не бях сигурен. Исках просто да знам дали става и ако да някой, който го е правил да препоръча добра аларма за тази цел. Гледах в интернет има доста аларми с тези две функции - Pager и Remote Start и всичките вървят към 200-300 лева, но не съм сигурен дали стават и за дизел.

Ето към какво съм се насочил:

http://www.topspeed.bg/view_product.php?pid=105
http://www.topspeed.bg/view_product.php?pid=1620

Назад към E46