Колеги проблем 320 d 150 к.с. РЕШЕН

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Колеги проблем 320 d 150 к.с. РЕШЕН

Мнение от ludmilcar » 03 Юли 2010, 14:13

Колеги имам следният проблем с въпросната 320 дизел 2002 г. 150 к.с. Докараха ми я от вън с повредена турбина. Отремонтирах я в Реал турбо София и като я монтирах пак проблем. Не ще да се изфорсира вдига около 3500 оборота и то бавно. Проверих вакуми, закачихме я на тест, показа 2 свещи и стойностите на въздоха от дебитомера не бяха както трябва. Купих и нов дебитомер и пак филма е същия. Пеперудките също са отстранени. Егер, смукатели почистени. Като откача дебитомера пак не е добре, около 2500- 3000 оборота се чува едно притракване наподобяващо аванс на бензинова кола и почва да дими здраво черно. Закачам дебитомера спира дименето, изчезва и притракването но пак не се изфорсирва до край и вдига бавно обороти а турбото се чува че си работи. Ще бъда благодарен някой да ме упъти къде да я закарам при компетентен човек за София. Предварително благодаря.
Последна промяна ludmilcar на 14 Юли 2010, 13:35, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 535д-06г;

Re: Колеги проблем 320 d 150 к.с.

Мнение от KARAIVANOV » 03 Юли 2010, 17:52

Колега а показателите на турбото как са,сигурен ли си че са го отремонтирали качествено?

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 03 Юли 2010, 20:56

проблема които имаш е че не сте накарали турбото да надува,това че го чуваш не означава че прави буста който трябва да прави :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xi
Мечтае да кара: S65 Lorinser

Мнение от Mitko195 » 03 Юли 2010, 21:10

И понеже явно не са си свършили работата, за която си им платил на майсторите- вземи си парите и си купи ново турбо и ще си имаш нормално BMW :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 03 Юли 2010, 21:17

Проблема може да не е в ремота на турбото,не бързай да упрекваш майсторите

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ludmilcar » 04 Юли 2010, 12:43

Колеги направо в чудо се видях, днес свалях генерацията да проверя катализаторите да не ги е затлачила но са си ОК дори като духнеш с уста през тях няма никакво съпротивление и видимо доколкото се вижда са чисти. Утре ще я карам в един сервиз при познат да замерват турбината ел. клапани и т.н. Момчето което ми я тества в къщи с лаптопа явно не беше толко навътре с марката. Като имам някакъв резултат ще пиша. Благодаря Ви за отзивчивоста. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lordtwister » 04 Юли 2010, 23:56

Закачи го с диагностика и виж турбото какво налягане ти прави,също така и показателите на дебитометара ама ги гледайте при движещ се автомобил, а не на място.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ludmilcar » 05 Юли 2010, 15:39

Колеги шах с пешката, засега още нищо не излиза, цяла сутрин бях в сервиз, турбината надува нормално, дебитомера ми е нов и е ок, помпата дава добро налягане, дюзите са ок няма никакви грешки и неще да върви магарето :banghead: Докато я карах към сервиза на 3-4 пъти нещо и стана и се изтреля като куршум но за кратко и пак като тролейче. Направо ми писна отвсякъде, ако не е някой от клапаните управляващи вакума за турбото то друго май не остана, освен турбината да не е отремонтирана както трябва :bang: Оставих я в сервиза да я ровят, надявам се да открият проблема.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д 2002
Мечтае да кара: 330 d

Мнение от zoti » 06 Юли 2010, 11:03

ludmilcar написа:Колеги шах с пешката, засега още нищо не излиза, цяла сутрин бях в сервиз, турбината надува нормално, дебитомера ми е нов и е ок, помпата дава добро налягане, дюзите са ок няма никакви грешки и неще да върви магарето :banghead: Докато я карах към сервиза на 3-4 пъти нещо и стана и се изтреля като куршум но за кратко и пак като тролейче. Направо ми писна отвсякъде, ако не е някой от клапаните управляващи вакума за турбото то друго май не остана, освен турбината да не е отремонтирана както трябва :bang: Оставих я в сервиза да я ровят, надявам се да открият проблема.

Че може ли цялата кола да разглобите,а да не погледнете вакуумния клапан :D А дано е от него :yes:
From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepelq6ko » 06 Юли 2010, 11:41

0888 800 677 Веско се казва пича, в Бъкстон му е сервиза.много ги чатка нещата и е одавна в бранша.Аз имах ядове с една Е класа така бре м*мка и не ще да пали,сменявах алтернатори,акумолатори,батерии на ключове и кво се сетиш,повърви някой и друг ден и пак ме остави някъде,нервите си скъсах докато с правилната диагностика не се оказа някакво реле което подава ток към моторетката.
Преди да се ремонтира най-важното е да се постави правилната диагноза.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lordtwister » 06 Юли 2010, 12:47

Колега в какво състояние ти вакумния маркуч?Номер 10:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ludmilcar » 06 Юли 2010, 15:54

Колеги благодаря за мненията и насоките. Все още е в сервиз колата, :( открили някакво разминаване в вакума и от някъде дърпала системата въздух и обърквала стойностите на дебитомера, но понеже имало автомобили преди моята та до утре ми обещаха да има резултат. :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ludmilcar » 14 Юли 2010, 13:34

Колеги проблема е решен. При тест в движение на колата се откри че ремонтираната ми турбина в Реал турбо на околовръстният път в София просто не е направена както трябва и пренадува при подаване на газ. :banghead: От това клапана разтоварва мигновено и колата не върви. Втори път сваляне пак им я носих, ровиха я, уж открили нещо качвам турбото пак същата история. Звъня им викат ми свали я и я донеси пак, е това да не е мандра. Аман от некадърници. :kuku: След третото сваляне реших да не се занимавам повече с тях и я занесох до тец София при Митко турбото както е по известен. Още като я отвори и ми каза, че не е балансирана както трябва и не е зацепена променливата геометрия както трябва. За три часа ми я направи човека, качих я и това вече си е моята кола. :clap:
Резултата е 500 лв на господата бездарници, 300 лв за диагностики и дебитомер, което беше напълно ненужно и 650 лв при Митко за последното рециклиране. :( Това беше моят горчив опит, оставям изводите за вас.

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 14 Юли 2010, 14:26

ludmilcar написа:Колеги проблема е решен. При тест в движение на колата се откри че ремонтираната ми турбина в Реал турбо на околовръстният път в София просто не е направена както трябва и пренадува при подаване на газ. :banghead: От това клапана разтоварва мигновено и колата не върви. Втори път сваляне пак им я носих, ровиха я, уж открили нещо качвам турбото пак същата история. Звъня им викат ми свали я и я донеси пак, е това да не е мандра. Аман от некадърници. :kuku: След третото сваляне реших да не се занимавам повече с тях и я занесох до тец София при Митко турбото както е по известен. Още като я отвори и ми каза, че не е балансирана както трябва и не е зацепена променливата геометрия както трябва. За три часа ми я направи човека, качих я и това вече си е моята кола. :clap:
Резултата е 500 лв на господата бездарници, 300 лв за диагностики и дебитомер, което беше напълно ненужно и 650 лв при Митко за последното рециклиране. :( Това беше моят горчив опит, оставям изводите за вас.
за баланса незнам,но пренадува е бил зареди геометрията :)

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 14 Юли 2010, 14:40

ludmilcar написа:Резултата е 500 лв на господата бездарници, 300 лв за диагностики и дебитомер, което беше напълно ненужно и 650 лв при Митко за последното рециклиране. :( Това беше моят горчив опит, оставям изводите за вас.

Аз точно поради тази причина когато се бастиса турбината на старата Е46ца изобщо не съм си помислял за рециклиране...
Директно нова с отстъпки и ми излезна 1300+ лева.
Сваляне на старата и после качване на новата - 80 лева.
100 лева масла и филтри (че им беше време)...
1500 лева за 2 дни, но поне без ядове и нерви...

Следваща

Назад към E46