Въпрос...?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 компакт

Въпрос...?

Мнение от nani » 01 Юли 2010, 23:14

Колата припушва понякога откъм двигателя и се усеща в купето.Проверих в темите - мека връзка, или клапан на картерните газове ,или нещо по генерацията. Общо взето това бяха по-честите проблеми на колегите но при мен не се потвърждаваше нищо и по-принцип рядко замирисваше и не му обръщах внимание. Но онзи ден един майстор му замириса и се навря отдолу на канала и ми каза че капело масло в/у колекторите и изгаряло и затова миришело.Явно капе от време на време.Та въпроса ми е преди да отида на сервиз : Сериозно ли е и от къде може да капе?
Благодаря.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Re: Въпрос...?

Мнение от Rosendo » 01 Юли 2010, 23:22

Здравей Колега,
дай малко повече инфо за мотора за да можем да ти дадем някакво мнение по въпроса.Аз имам подобен проблем,пиша подобен защото при мен съвсем леко мирише на изгоряло масло,но не пуши и няма петна в гаража(колата е 330,бензин),ходих в БМВ сервиза и ми казаха че е от гарнитурката на капака на клапаните и също като при тебе сълзи масло в/у колекторите и мирише.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nani » 01 Юли 2010, 23:24

316 ti - 2001

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nani » 28 Юли 2010, 22:01

Макар, че темата е стара и не толкова важна, нека да кажа какъв ми беше проблема. Нямаше го О-пръстена който уплътнява капачката на двигателя. Най-накрая един майстор забеляза че капе от капачката.Нова капачка и проблема беше решен

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 29 Юли 2010, 8:13

Хубаво си се сетил колега да споделиш от къде е бил теча,но ще е хубаво и да си оправиш заглавието на темата,за да може да излиза в Търсачката.И за напред се постарай да пускаш теми с точно заглавие."ПРАВИЛАТА" :bchug: :yes:
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

Назад към E46