проблем с клапите за въздух на климатроника при Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с клапите за въздух на климатроника при Е46
Здравейте колеги!
Не знам към кого да се обърня. В М Car не намериха никаква нередност с климатроника на колата ми.
Имам проблем с клапите за въздух при включен климатроник. Първоначално всичко работи идеално, но след около половин час усещам, че притокът на въздух в купето намалява постепенно, докато напълно спре. Увеличавам мощността на вентилатора на макс, чувам го как бучи,а във купето не влиза никакъв въздух.Натискам копчето да изгася климата и въздухът веднага влиза в купето. Включвам го отново и проблемът се появява пак след малко време. Къде да търся тази клапа, която затваря притока на въздух в купето? Когато изгася колата, след малко климатикът зароботва нормално.
Помогнете ми, ако сте се сблъсквали с подобен проблем.
Не знам към кого да се обърня. В М Car не намериха никаква нередност с климатроника на колата ми.
Имам проблем с клапите за въздух при включен климатроник. Първоначално всичко работи идеално, но след около половин час усещам, че притокът на въздух в купето намалява постепенно, докато напълно спре. Увеличавам мощността на вентилатора на макс, чувам го как бучи,а във купето не влиза никакъв въздух.Натискам копчето да изгася климата и въздухът веднага влиза в купето. Включвам го отново и проблемът се появява пак след малко време. Къде да търся тази клапа, която затваря притока на въздух в купето? Когато изгася колата, след малко климатикът зароботва нормално.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: проблем с клапите за въздух на климатроника при Е46
spaid написа:Здравейте колеги!
на изпарителя има датчик който следи температурата му и изключва компресора когато достигне 5 градуса в противен случай замръзва и по този начин по който си описал. Нормално е замръзне ли изпарителя да не влиза въздух в купето и се чува все едно нещо спира струята а именно това е замръзналия изпарител и леда спира струята и когато спреш климатика той се размразява и всичко работи известно време докато пак не замръзне.
Та какво можеш да направиш първо да провериш при пуснат климатик дали компресора изключва от време на време и да замериш температурата на въздушната струя на изхода на духалките трябва да е около 7 градуса като на изпарителя е 5 и на изхода е вече 7 ака е доста по ниска да речем 0 или 1 градус значи този датчик е заминал.
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Много интересно ....
Колега я покажи тоя датчик ,че да го видим всички ,че и мойто май се чуди кага да духа !!!
Колега я покажи тоя датчик ,че да го видим всички ,че и мойто май се чуди кага да духа !!!

Колега благодаря много.предполагам че е датчика.Можеш ли да дадеш имформация къде се намира това чудо.Мога ли сам да го сменя
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
+1 за датчика за температурата.Имах този проблем точно както си го описал на една астра която карах навремето.Що се отнася до отстраняването на проблема в горен пост ти е писал колега,който с това се занимава,говори с него.
Поздрави
Поздрави
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Май ,наистина ще е заради липсващ датчик за външна температура .
А разправяха ,че към нищо не бил свързан освен към таблото и е просто да те информира
А разправяха ,че към нищо не бил свързан освен към таблото и е просто да те информира

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
gocho_ написа:Май ,наистина ще е заради липсващ датчик за външна температура .
Не е този датчик а на изпарителя или вътрешния радиатор на климатика, сваля се кората от към педалите и там се намира ако мога да намеря схема ще я пратя да я видите
Колеги, открих следната схема:
1. Heater Core Temp.
Sensor
2. Heater core
3. Evaporator Temp
Sensor
4. Evaporator
5. Double Cage Blower
№3 е отбелязан като датчик на изпарителя.
Това ли е датчикът?
1. Heater Core Temp.
Sensor
2. Heater core
3. Evaporator Temp
Sensor
4. Evaporator
5. Double Cage Blower
№3 е отбелязан като датчик на изпарителя.
Това ли е датчикът?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- kokakabana
- младши ентусиаст
-
когато намалее фреонна в ситемата също може да замръзва. така, че провери си количеството фреон най безболезнено е
9 мнения
• Страница 1 от 1