Не се заключва помагайте...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: кара, колко да кара...

Не се заключва помагайте...

Мнение от mute » 16 Юни 2010, 0:03

Така колеги проблема ми е следния ... онзи ден слизам от колата и натискам копчето на ключа да я заключвам, но забелязах че задната лява врата не се е заключила и като погледнах и предна дясна също не беше заключена. Качих се в колата да пробвам да не е от алармата нещо и да пробвам да я заключа от копчето до аварийните, но уви пак се получи същото(алармата ми е на копчетата на самия ключ, ако има значение) . След няколко пробвания установих че се опитват да се заключат но все едно не им достига ток копченцето горе на вратата тръгва да потъва но не напълно и стоят отключени. След това ги заключих на ръка вратите и цъкнах алармата. След което отключих от ключа и се отключиха всички врати. Значи извода е че могат само да се отключват. Колеги, помагаите или кажете къде мога да я закарам да видят какво става от Пловдив съм така че ако някой знае майстор тука да казва. Колата е е46 320д фейслифт.
Благодаря ви предварително.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Не се заключва помагайте...

Мнение от Leon » 16 Юни 2010, 7:56

Някоя от машинките се е износила и трябва да се смени. Ползвай търсачката за повече информация.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар
Кара: кара, колко да кара...

Мнение от mute » 16 Юни 2010, 13:58

Колеги, много странно става днеска започнаха да си се заключват нормално :kuku: и нищо не съм правил..

Аа и бях забравил да кажа че преди няколко дена багажника ми се беше отключил самичък, ако има нещо общо де.
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 16 Юни 2010, 14:15

Колегата Leon е прав - най-вероятно е от машинките. Те са на вакуум и може или някоя от тях да е дала фира, или да се е сцепило някое маркуче. Отвори вратите и провери.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 16 Юни 2010, 15:29

mute написа:Колеги, много странно става днеска започнаха да си се заключват нормално :kuku: и нищо не съм правил..

Аа и бях забравил да кажа че преди няколко дена багажника ми се беше отключил самичък, ако има нещо общо де.

Както написах, машинка, започват да се бъзикат от влагата и студа и след време се побъркват окончателно. Намери коя е и я смени.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 16 Юни 2010, 18:34

Zagy написа:Колегата Leon е прав - най-вероятно е от машинките. Те са на вакуум и може или някоя от тях да е дала фира, или да се е сцепило някое маркуче. Отвори вратите и провери.

Сигурен ли си, че се задействат с вакуум?
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fast » 16 Юни 2010, 18:38

колега имаш проблем с модула на централното заключване , вътре има едни релета който дават фира и това са признаците или на се заключва а се отключва или се заключва а не се отключва , имаще тема някъде в форума с снимки на модула къде се намира и как се сменяват въпросните релета , няма никъде вакум по централното

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW-то си всеки ден
Мечтае да кара: Кола която не се разваля!!!

Мнение от pifa » 17 Юни 2010, 0:18

fast написа:колега имаш проблем с модула на централното заключване , вътре има едни релета който дават фира и това са признаците или на се заключва а се отключва или се заключва а не се отключва , имаще тема някъде в форума с снимки на модула къде се намира и как се сменяват въпросните релета , няма никъде вакум по централното

И аз съм за ....... И при мен се е случвало!Оказва се че това е доста често срещан проблем!Сега няма проблеми, лято е, но завали ли и стане ли студено....... :bowdown:
Така една сутрин си намерих прозорците отворени и снега вътре...добре че само това беше... :mhihi: !
Опре ли ви яйцето до дупето, вижте дали яйцата не са две!!!

Назад към E46