Проблем 320D 150hp facelift !!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- Iskren_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D`03
Проблем 320D 150hp facelift !!!
Днес както пътувах за София по магистралата, колата започна да губи обороти и да гасне но видимо е защитна реакция на компа според мен защото точно тогава тока в колата спира за секунда, някои от индикаторите за таблото светват (abs; акумолатор; масло) като последните две когато колата угасне продължават да светят червено. Направи ми впечатление че преди да огасне порсто един път изведнъж губи обороти но не постепенно а все едно съм я угасил от ключа, появява се въпсросния токов импулс и след това вече като се е убила доста от скороста провсто връщам една предавка и пак тръгва. 5-10 мин. след това, същото нещо се повтаря само че този път колата угасва напълно. Дори след това първите 1-2 пъти не иска да запали. Това се случва6е през 20 мин. независимо с колко карам дали със 140 или пък чак в софия го направи на 2-ра като карах мн леко. Първия път след като угасна и я запалих отново през климатика излезе съвсем блед бял пушек, но едва забележим. Днес ходих на диагностика по ходовата част и се чуда дали е възможно тоя отдоло като натиска сас една щанга по носачите нещо да е ударил или дз просто до сега никога не ми е правила такива номера, или пък да е от лоша нафта и да появява защитна реакция компа. Преди да тръгна за София сипах на Ромпетрол между Враца и Мездра.
Моля ви колеги помогнете даите съвети какво да правя.
Моля ви колеги помогнете даите съвети какво да правя.
- Iskren_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D`03
Re: Проблем 320D 150hp facelift !!!
Проблема- лоша нафта. Когато ония сипваше ми направи впечатление че пищова му присецва, оказа се че е обрал всички боклуци от дъното на колонката и ми ги е подарил.
Решението- пълно източване на резервоара и промиване със хубава нафта, смяна на горивен филтър. Сипах от по скъпата нафта на омв и взех добавка сега колата е наред.
Решението- пълно източване на резервоара и промиване със хубава нафта, смяна на горивен филтър. Сипах от по скъпата нафта на омв и взех добавка сега колата е наред.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Проблем 320D 150hp facelift !!!
Всъщност за твое успокоение няма да е лошо да минеш и 1 диагностика...
И кога ще се отучите да храните комън рейл от шано бензиностанций ??
И кога ще се отучите да храните комън рейл от шано бензиностанций ??
3 мнения
• Страница 1 от 1