Предпазна решетка на радиатора
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- cfk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
- Мечтае да кара: BMW
Предпазна решетка на радиатора
Колеги здравейте, идва сезонът на летящите насекоми, които освен по предното стъклото се набиват много лошо и в радиатора, кривят ламелите които са много, много меки и постепенно го запушват, имах точно такъв проблем. Замислил съм се над идеята да сложа зад бъбреците някаква мрежа, която да ги спира. Някой правил ли е нещо подобно и дали ще пречи на въздушният поток 

- kelemety
- кандидат ентусиаст
-
Re: Предпазна решетка на радиатора
Аз си мисля че ако е толкова едра плетка че да намали насекомите по радиатора, то ще намали и потока от въздух... може и други ефекти да има ама това е основното - по-малко притук= по-малко охлаждане когато е необходимо, а лятото...
... май е нужно.

- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Не поБългарявай нищо германеца си го е измислил!!!!като се запуши има начини да се отпушва.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- kelemety
- кандидат ентусиаст
-
pistata9889 написа:Не поБългарявай нищо германеца си го е измислил!!!!като се запуши има начини да се отпушва.

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Напръскайте с Меглио или друг силен обезмаслител и измийте с маркуч а не с вода и готово(не ползвайте водоструйка че ламелите съвсем няма да ги има)
- cfk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
- Мечтае да кара: BMW
martin_g60 написа:Напръскайте с Меглио или друг силен обезмаслител и измийте с маркуч а не с вода и готово(не ползвайте водоструйка че ламелите съвсем няма да ги има)
Така направих - пръскане и миене, повечето гадинки изпопадаха, другите ги махах на ръка, изправих лекичко смазаните ламели с тънка отвертка и сега работната температура си стои около 86 градуса, преди отиваше над 100

Проблемът е че с времето радиаторът започва да прилича на баница от ударите на камъчета и разни бръмбари и освен че трябва да се чисти редовно, става и по-малко ефективен.
Видях че слагат такива решетки на моторите:

за коли май няма да се продават, но специално при БМВ радиаторът е доста по-открит в сравнение с МБ примерно.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Такива за коли няма(поне аз не съм виждал) но имай в предвид че тези решетки са си стандартни при моторите защото самият радиатор е много по-уязвим от тези на колите а мухите(нямаш си и на престава какъв ужас е) се махат само с препарат и много търкане от корите а пък радиатора...
имай предвид , че ако сложиш такава решетка може би няма да изкарва цяло пътуване София - Бургас т.е. ще ти се налага да я чистиш често
поне така си мисля
.
поне така си мисля
.
8 мнения
• Страница 1 от 1