Опит за кражба.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Опит за кражба.

Мнение от Dimitroff » 17 Май 2010, 10:34

Макар да започва като тема за "Извън темата" смятам, че с второто или третото ми мнение ще бъде точно за този раздел.
В следващите си няколко мнения ще обясня какво точно трябва да се направи, за да може ...максималко да се затрудни пастмината, която броди и краде!

© - ако прецениш, че не е за тук - премести я в "Страхотни историй" или "Извън темата"

Предистория...

Разговор между двама приятели...

-Здравей...къде си?
-Вкъщи.Идвай.
-Да вземам ли нещо?
-Вземи по бира.

20минути по-късно въпросните 2 бири бяха отворени и се консумираха на тераса на последния етаж в жилищна кооперация.
На улицата под терасата беше паркирана сива Е46ца...огледалата бяха прибрани, за да не отнесат агресията на някой нервак.

Гледах колата и говорехме с моя приятел, докато пушехме на балкона и отпивахме от студения Хайникен...
-Да я пазиш, Иване...хваща окото, а с този номер (регистрацията не е софийска) ще имаш ядове.
-Опитвам се, Теодоре...за номера - знаеш, че ми е последна грижа - не смятам, че ще опази колата от кражби и деруги.Вече 4 месеца нямам порблеми.
-Става хладоно - да влезем вътре, а?
-Допушвам и влизам.
Останах сам на терасата.Загледан в колата и непрекъснато минаващите коли по улицата.
Беше 20:45.
Теодор беше прав - захладняваше.
Загасих цигарата в пепелника, отпих още една глътка от бирата и влезнах вътре.

- Разказвай, де - как я караш?
- Нормално.Нямам за хвалене, нямам и за оплакване.
- Ами ти?
- При мен само проблеми, Иване...работа има, но не плащат на време...все се протакват нещата.Уж трябва да имам добри приходи, а реално все съм на червено и чакам пари от разни фирми.
- Спокойно, Теодоре! Млад си, здрав си, работиш здраво - нещата ще се оправят!

От кухнята се чу как телефона ми звъни...
Станах, отидох до него и видях, че на дисплея се изписва името на колега от офиса.
Кратък разговор, в който стана ясно, че утре ще съм сам - имал работа...лични ангажименти...било събота (беше работен ден)...
Взех телефона и се запътих към хола, хвърляйки едно око на Е46цата на улицата през прозореца - все още беше там и кротко ме чакаше.
"След малко си тръгвам"...
Влезнах в хола и погледнах часовника 21:10.

- Теодоре, след малко ще си ходя - записа ли ги? (трябваше ми 1 CD)
- Забравих...сядай да го правим заедно...
- Станал си много разсеян друже....

30 минути по-късно вече бях взел диска и си обличах якето...навън беше тъмно.
- Иване...мързи ме - няма да те изпращам.
- Спокойно.Знам пътя.
- До скоро.
- Чао, Теодоре.

...натиснах ключа за осветлението в коридора и извиках асансьора.
"Правят ги все по-бавни тези нови асансьори" ми мина през ума, докато го чаках да се качи до седмия етаж от първия...
Вратите се затвориха, а аз натиснах бутона за партера...6....5....4...3...2..1..П.
Тъмнина...отново натиснах ключа за осветлението.
10 секунди и 2 завоя и бях до входната врата - изцяло стъклена.
С отварянето и се задейства фотоклетка - силен прожектор монтиран над вратата се включи и освети голяма част от улицата...
8 стапала и бях на тротоара...а пред мен ....

.....

.... пред мен стоеше Е46ца със свалени 2 предни стъкла и дупка на мясото на ключалката!
Беше отключена.
"Не може да бъде!"
Всъщност можеше...беше факт.

Влезнах в колата...вкарах ключа в контакта и завъртях - както винаги запали без никакъв проблем.
Климатроника и CD то светнаха, като че ли, за да ме успокоят, че са си на местата....
Огледах се - личеше си, че беше ровено - пепелника, както и отрелението под климатроника бяха отворени, в жабката нямаше нищо (почти никога не държа нищо вътре).
На задната седалка беше захвърлена малката жабка, която е под лайт модула.
Погледнах на мястото и - зееше грозна дупка.
- Мамицата им! Защо им трябва да я чупят, като е се отваря без проблеми? ... и точно тогава се сетих какво се беше случило!
-"От колата не липсва нищо, защото са я искали цялата!!!" наведох се и видях кабелите зад жабката - всичко си беше на мястото!

После...всички знаем какво става после...
Телефон.
Полиция....ще ви прехвърля...ще ви прехвърля...каква е колата, собственик...липси...застрахована ли е....обадете се на застрахователя си и после елате на място в районното.
Телефон.
Застраховател...каква е колата, собственик, застрахователна за колко...липси...други щети...друго...къде се намирате...чакайте.

15 минути по-късно:

-Явно са се стреснали от нещо...нищо не липсва.
- Няма какво да липсва - не държа нищо ценно в колата.
- Само CD то ти струва 200-300лева и се сваля за 30 секунди, момче.
- Знам...
- Явно нещо ги е стреснало...късмет...
- ...
- Дръж колата в гараж или още по-добре на платен и охраняем паркинг, а утре с полицата в централата - ще ти пиша допълнителен оглед, за да не пропуснем нещо сега в тъмното...
- Добре.

Качиха се и тръгнаха...
- "Къде беше това Четвърто районно, бе мамка му"
- Знаеш ли къде е Четвърто районно, Иване? - беше Теодор.Бях му звъннал да слезе след като се обадих в полицията.
- Не се сещам точно...знам, че беше до Хемус някъде...
- Карай на там - ще ти го покажа...

Филма там е голям...нямам нерви да го описвам...при застрахователите също.
Просто ще сложа няколко снимки, за да имате визуална представа за какво говоря... (снимките са правени днес - не ми беше до снимки в събота и неделя)

Случката...е реална.

Ще обновя първото мнение, за да обясня какво се е случило - по-нататък, но...първо трябва да мина през 4-то да си взема служебната бележка, а след това и през застрахователя, за да им я дам.

В следващото мнение ще обясня, защо колата ми е била все още там и как точно "да се опитаме" да ИМ пречим да ги отнасят за 1 минута!

Изображение
Последна промяна Dimitroff на 17 Май 2010, 15:45, променена общо 3 пъти

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Re: Опит за кражба.

Мнение от alexsch » 17 Май 2010, 10:41

добре че ти е там колата! наистина- дръж я в гараж или на паркинг!
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Май 2010, 10:42

лоша работа :shock:
може би просто не са имали достатъчно време
как са щели да я запалят?
имаше преди време така разбити коли в Е39 раздела, уж за касетофон или нещо друго, но всъщност са вземали информацията, която им е необходима за изработване ключ и след няколко седмици я колата изчезва безследно
дано не съм прав :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Мнение от mili4uk » 17 Май 2010, 10:47

Лоша работа колега...
на старата ми е46-ца... по същия начин я разбиха
незнам обаче какво им е попречило да я запалят та не я бяха отмъкнали.
За съжеление нямах нерви да се разправям с полиция и т.н... псувах на ум и се заканвах и това беше.
След няколко дена напълних ключалката със силикон и една черна тапичка след това отгоре ... и това беше края на моята сага !
Така и продадох колата !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 17 Май 2010, 10:55

Пич, хубаво че нищо не е зачезнало, разправиите с полицай/застрахователи, губене на време това е ....
тъпотия абсолютна

така като каже някой - дръж я в гараж или на паркинг
150-200лв. на месец или 2000 за година ей така се дават

По-скоро се ориентирайте да на осветени улици или в близост да банки, паркинги, хотели или
каквото и да е, стига да има камери наблизо.

Както споменах в една тема, че мисля да взема една навигация, лека по лека се отказвам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 17 Май 2010, 10:56

Аз като си я взимах моята от Германия, забелязах че в ключалката на багажника беше навряно парче гума. Та нямаше шанс да се отвори с ключ (само с бутона). Мислих да я махна с нещо остро, но като се позамислих малко, че отивам в БГ и я наврях още по-навътре. Та сега сериозно се замислям дали да не повторя това упражнение и на шофьоркста врата :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 1,8 97g

Мнение от maksim_uk » 17 Май 2010, 11:00

vavilon написа:Аз като си я взимах моята от Германия, забелязах че в ключалката на багажника беше навряно парче гума. Та нямаше шанс да се отвори с ключ (само с бутона). Мислих да я махна с нещо остро, но като се позамислих малко, че отивам в БГ и я наврях още по-навътре. Та сега сериозно се замислям дали да не повторя това упражнение и на шофьоркста врата :confused:

това не е решение колега ако ти падне акумолатора какво правиш?
добрия заварчик ампеража не го бърка

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 17 Май 2010, 11:06

Ами падал е :mhihi: и то доста пъти- заради музиката ми. Отваря си се без проблем (консумацията е минимална). Само неможе да запали без кабели.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 17 Май 2010, 11:13

Мамицата им на тези дето крадат. Свещи да си купат. Чакаме да кажеш какво им е попречило.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 17 Май 2010, 11:42

Прословутата меча лапа. И това отключва колата.
Затова си деактивирате опцията фабричната аларма да се изключва при отключване с ключа.
Лоша работа, крий я някъде докато я оправиш, и там пренареждане на ключалки, деактивиране на ключовете и прочее.
Няма да ги спре, но поне може да ги стресне/да те предупреди теб овреме.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kelemety » 17 Май 2010, 12:23

:ranting: :shock: :censored: Съчувствам на колегата!!!
Изображение
Rear Wheel Driven

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кот кара

Мнение от zlati79 » 17 Май 2010, 12:27

Archangel написа:Прословутата меча лапа. И това отключва колата.
Затова си деактивирате опцията фабричната аларма да се изключва при отключване с ключа.
Лоша работа, крий я някъде докато я оправиш, и там пренареждане на ключалки, деактивиране на ключовете и прочее.
Няма да ги спре, но поне може да ги стресне/да те предупреди теб овреме.

какво поравим после при деактевиране аларма от ключа? пренареждане на патрони и препрограмиране ключовете трябва да се направи при тези обстоятелства! баси гадините :censored: интересно какво ги е спряло да си реализират пъкления план, явно са я искали цялата? къде е застрахована?!
ИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 17 Май 2010, 12:28

Да това с алармата и ключа е добро като идея, при мен е така, но да ме оведоми, колко да ме оведоми като съм на 16тия етаж. Аз докато слеза те ще са откраднали и на комшията :)

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 17 Май 2010, 13:03

Отвратително нещо-гадовете нямат спирка :bang:
Продължавам да твърдя че гаража си е супер екстра-аз за това моята само в гараж че иначе.... :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW 320d,2001, 136 к.с

Мнение от Sergo » 17 Май 2010, 13:18

martin_g60 написа:Отвратително нещо-гадовете нямат спирка :bang:
Продължавам да твърдя че гаража си е супер екстра-аз за това моята само в гараж че иначе.... :(

Гадове , относно гаража си прав , но човек може ли да си носи гаража със себе си като излиза вечер или е отишъл някаде .
Добре че, колата е останала, нека повече колеги споделят съвети как евентуално бихме предпазили колите си от тези наглеци !
Изображение

Следваща

Назад към E46