Климатроника на 320Д не струва или имам проблем ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xD M

Климатроника на 320Д не струва или имам проблем ?

Мнение от Soultaker » 06 Май 2010, 17:39

Здравейте колеги и честит празник :),
Имам един въпрос към вас, който напоследък изкочи относно климатичната инсталация на Е46. Понеже това ми е първата кола с климатроник и не знам дали е нормално и съм доста озадачен. С 2 думи - климатроника или не е добър на тези коли или аз имам някакъв проблем. Нека обясня типичната ситуация:
Стои колата на слънце цял следобед (доста нагрята) качвам се вътре и естествено пускам веднага снежинката да духа студено. Първо на първо почва да духа студено на ръката ми чак след 5-10мин. Вътре сме 4 човека и се налага да мине период от 30-40мин да се охлади купето и да можем да дишаме...То си духа студено ама не много, например баща ми кара Голф 3, 97ма година и неговия климатроник на загрята кола под слънцето прави купето фризер за отрицателно време. Това нормално ли е ? Голф 3, както и рено меган 2000ната да имат по добра климатична инсталация от БМВ 320Д 2003та година ? Ясно ми е че колата е нагрята и има нагряти компоненти като табло, седалки, таван и хората вътре пак отделят топлина ама то въобще не може да охлади...чак след 30-40мин ако не е повече.... Като за справка съм бил на диагностика и няма проблеми с компонентите на климатроника като започнем с компресор стигнем до фреон който напълних догоре преди 2 седмици и не изтича от никъде.
Моля за вашите мнения и коментари. Благодаря ви.

Слави
Аватар

Re: Климатроника на 320Д не струва или имам проблем ?

Мнение от © » 06 Май 2010, 17:44

може би не е нормално
все пак всичко е субективно, не знам ти как усещаш нещата, но според мен климатика на Е46 е много добър

все пак използвай тази тема, където се разисква проблем с климатрониците :)
viewtopic.php?f=34&t=203357
Там Мартин е споменал нещо много важно - врътката на централната конзола трябва да е на студено (синьо)

Назад към E46