Проблем с копчето на багажника

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Проблем с копчето на багажника

Мнение от iv4o9999 » 21 Апр 2010, 16:03

Здравейте колеги, колата е компакт 2001 и проблема се състои в това че бутона за отваряне на багажника е електрически и по непонятни за мен причини когато дори не го докосвам звука от моторчето се чува и багажника се отваря. Интересното е че не го прави постоянно но алармата е вързана към централното и при задействане на бутона включва алармата която почва да пищи когато си иска.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Re: Проблем с копчето на багажника

Мнение от tani bojilov » 21 Апр 2010, 20:15

Колега и аз го имам същия проблем само че на комби и ми се отвара стъклото което е на задната врата.Прави го много рядко и за това несъм му обръщал внимание.Не ти е в алармата проблема защото аз нямам аларма.Според мен най вероятната причина е в окабеляването на задната врата.От многото прегъване и годините разбира се кабелите се пречупват и започват да дават на късо.Имал съм го тойа проблем с друг автомобил.Тогава разрязях гуменото уплътнение което съединява кабелите от купето до вратата извадих жиците които бяха доста зле наставих ги и после изолирах.Нямаше проблеми повече.Пробвай ако не сам то при някай добър жичкаджия.Успех.

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 22 Апр 2010, 19:54

На един приятел му се случи това и при него проблема беше доста..... завъртян. Изолацията на задна лява врата се беше отлепила и при дъжд влизаше вода в купето. Явно проблемът е продължавал с години защото под мукета в краката на пасажера зад водача беше започнала корозия. при него от там минаваха кабелите водещи към багажника. единият замасяваше и багайника му се отваряше когато си поиска сам и по колкото пути си иска.
не казвам че на вас ви влиза вода в купето но може да имате замасен кабел.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 22 Апр 2010, 22:48

Най лесното за оглед и обикновено дефектиращо звено е бутона на задната лайсна. Свали лайсната (държи се само на болтовете, които виждаш отвън) и погледни. Има един мини превключвател(бутон) който се натиска от една пластмасова дръжка(много странна система е). Или дръжката ти заяжда или пружинката на бутона не "държи". Не е изключено и да откриеш някакъв друг проблем около плафоните за номера. Бутона взема захранване точно от тях.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 24 Апр 2010, 14:40

Мерси на всички тези дни ще разчовъркам да видя но можеби проблема е от вода защото със спиране на дъждовете всичко се оправи но от каде влиза вода трябва да видя оплътненията на маркучите за кабелите :wave:

Назад към E46