счупена задна пружина въпрос???

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E-46
Мечтае да кара: M3 E-46

счупена задна пружина въпрос???

Мнение от 6anata » 14 Апр 2010, 23:47

хора дави попитам счупена ми е задна лева пружина а имам пружини от Е-36 дали ще станат дъги смена? :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Re: счупена задна пружина въпрос???

Мнение от mitaka7 » 15 Апр 2010, 0:08

При пружините е много важно да уцелиш твърдостта, иначе каквато и да намериш и от е36 и от е46 ще станат. Много е общо понятието от е36. Най-добре е да си сложиш пружина, която я дават точно за твоя модел. За да уцелиш твърдостта на твоята пружина трябва да я свалиш и да видиш цвета на маркировката върху нея. Всеки цвят означава определена твърдост. Това е поне при оригиналните пружини. За афтър маркет пружините незнам дали имат такова обозначение.

П.П. И аз го имах същия проблем и сложих пружини с различен цвят от този на оригиналните и резултатът беше - по-висока задница.

Потребител
Аватар
Кара: E-46
Мечтае да кара: M3 E-46

Мнение от 6anata » 15 Апр 2010, 0:15

mitaka7 написа:При пружините е много важно да уцелиш твърдостта, иначе каквато и да намериш и от е36 и от е46 ще станат. Много е общо понятието от е36. Най-добре е да си сложиш пружина, която я дават точно за твоя модел. За да уцелиш твърдостта на твоята пружина трябва да я свалиш и да видиш цвета на маркировката върху нея. Всеки цвят означава определена твърдост. Това е поне при оригиналните пружини. За афтър маркет пружините незнам дали имат такова обозначение.

П.П. И аз го имах същия проблем и сложих пружини с различен цвят от този на оригиналните и резултатът беше - по-висока задница.

а само счупената да смена или и двете пружини по добре?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitaka7 » 15 Апр 2010, 0:20

Ако намериш две еднакви е най-добре.

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 15 Апр 2010, 8:09

Пружини се сменят винаги в комплект. просто дори и същата да си намериш- от употребата другата няма да е с такава твърдост като новата. това е от особено значение за стабилността на автомобила.
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 15 Апр 2010, 8:48

задължително 2 да се сменят особенно ако ги взимаш нови,а отностно че задницата ще е навирена е възможно защото са нови а предните са смачкани малко-или много,другия варянт е от морга само една задна но пак не е гаранция че няма колата да стои на една страна :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitaka7 » 15 Апр 2010, 11:53

Дори и втора употреба да са, гледай да вземеш точно за твоя модел. Аз си взех втра употреба от е46 320, бензин и се оказаха с различна твърдост от моите и задницата се вдигна нагоре. После си намерих точно като моите и всичко си е ок.

Назад към E46