Е46 дизел - има ли защита за бензин ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Е46 дизел - има ли защита за бензин ?
Колеги, гледах една картинка и се зачудих дали наште E46-ци дизеларки имат подобна защита ?
http://picbg.net/img.php?file=d3db7bbd7a46e2ce.jpg
Някой имал ли е преживяване с това на дизела да му сложат бенц.... и как се е оправил ?
ПС>?! Колеги... дайте една покана на ЛС за ecubb на ЛС ?!
http://picbg.net/img.php?file=d3db7bbd7a46e2ce.jpg
Някой имал ли е преживяване с това на дизела да му сложат бенц.... и как се е оправил ?
ПС>?! Колеги... дайте една покана на ЛС за ecubb на ЛС ?!

Последна промяна mili4uk на 06 Апр 2010, 13:46, променена общо 1 път
Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
Re: Е46 дизел - има ли защита за бензин ?
Не съм сигурен дали БМВ имат такава защита - нека някой колега с дизел да каже но са ми сипвали бензин на дизелова C-класа и на А6. И двете пушеха като трактори и едва работеха! (Изгасиш ли я няма палене
)
Процедурата беше сложна - сваляне на резервоара, промиване и т.н. на Ц-калсата а А6цата бе закарана в ауди и след това не знам какво стана но още си я кара пича. (едното сипване беше на ОМВ а другото в ЕКО ако има значение)
Принципа е да казвате на пичовете по бензиностанциите че е дизел защото минимум по 1 път в месеца се намира някой гении който да се пробва да ми сипе нафта на бензинобото е46 с извинението - "ама те не са ли само дизел?"

Принципа е да казвате на пичовете по бензиностанциите че е дизел защото минимум по 1 път в месеца се намира някой гении който да се пробва да ми сипе нафта на бензинобото е46 с извинението - "ама те не са ли само дизел?"

- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Затова стойте докато заредят плътно до тях 

новият ми номер: 0877787835
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Чел съм във форума,че има изпатили от зареждане с бензин на дизелов автомобил.Доколкото знам масово на дизел може да се сипе бензин,защото както е на схемата бензиновият пистолет е по тънък,но обратното не може да стане поради същата причина.При Е46 не знам да има подобна защитна система(но пък на капачката си пише ДИЗЕЛ) и затова както писа колегата следя бензинаджията с зорко око,че в Гърция не са и чували за дизелово БМВ.Като се "разтракам" пред някое кафе внасям паника сред разбирачите,а последният път като зареждах в Атина питам "дизел имали",отговора-"паркирай някаде и донеси бидоните"(понеже в южната съседка се отопляват с нафта)... 

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Уж много реват че горивата в Гърция тази година много скъпи станали пък не чували за дизел? Май май никаква криза няма в Гърция ами са прекалено разглезени. Щом могат да пълнят по 1.60 евро за литър А95.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Тези цени са изкуствено завишени от повишеният акциз и ддс,което е от новите антикризисни мерки на парвителството!
Дизеловите автомобили до преди 5,6 години бяха забранени,затова и все още липсват по пътищата,ама айде стига обяснения,че оспамихме темата.
Дизеловите автомобили до преди 5,6 години бяха забранени,затова и все още липсват по пътищата,ама айде стига обяснения,че оспамихме темата.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
mili4uk написа:...Някой имал ли е преживяване с това на дизела да му сложат бенц.... и как се е оправил ?...
Аз съм един от "щастливците", но си беше чисто моя грешка.

Решението: от бензиностанцията, без никакво палене, на автовоз и в дарукар. Източването става само с отваряне на резервоара защото е на две части и е твърде навътре от гърловината за да се източва с маркуч. През тръбите също не става, защото помпата е с обратен клапан и пак не може да се източат вдата обема, плюс вероятност да изгори някоя помпа ...
Та гореспоменатата процедура, промиване на резевоара, източване на всички тръби до филтъра (добре ,че не я запалих), смяна на горивния филтър и труд - 400 лева. Плюс още 70 лева изхвърлен бензин и още 100 за дизел... Това ми беше най-скъпото зареждане с гориво в живота!
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Затова от години си зареждам сам
П.П.Преди години на едно корадо ми бяха наляли нафта а те са само бензин!!!!!

П.П.Преди години на едно корадо ми бяха наляли нафта а те са само бензин!!!!!
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Аз винаги бързам да пъхна първи аз пистолета в резервоара и като дойде служителя вече той да си довърши пълнененето с гориво!
Голяма част от служителите на колонките са пишлемета или нямат личен автомобил и си нямат хал хабер отделно явно и почти всички са основно образование или не могат да четат надписа на всички печки след 92г. Diesel с големи букви от вътре на капачката който ще ти извади очите!
Голяма част от служителите на колонките са пишлемета или нямат личен автомобил и си нямат хал хабер отделно явно и почти всички са основно образование или не могат да четат надписа на всички печки след 92г. Diesel с големи букви от вътре на капачката който ще ти извади очите!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
По принцип, чак смяна на филтри и така нататъка ако не си я палил не виждам смисъл, източва се резервоара и се допълва с нафта, никакъв проблем не е е да има малко бензин, примерно на резервоар 50 л спокойно 5 л бензин да останат няма да има проблем, даже си спомням на накакво мицубиши имаше в книжката му пишеше колко бензин да се слага в нафтата за зимата и то процента беше доста голям от порядъка над 20%. Така че не е чак толкова фатално ако не си я карал а просто си източил мешавицата и си си сипал чиста нафта
- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
За по старите генерации дизели знам че зимата им слагали малко бензин да не се желирвала нафтата (вместо зимна добавка
) но на 1резервоар примерно 2,3 литра бензин.Но при кои коли гърлото на резервоара е по-малкък,аз си мисля че при бензиновите защото при тях проблема при объркване на горивото е по-голям.Мисля че има друго по-сериозно обяснение.
Прав е по-горе колегата,че повечето момчета които бачкат по бензиностанциите са много расеяни.Аз за това им казвам по 2пъти(веднъж вместо 20лв. ония ми слага 20литра-сефтето му в ушите правено) и като видя че посяга към дизеловия пищак влизам е бенз.
Абе чували са в Атина,но нямат право да регистрират дизелов личен автомобил.Аз при едно отиване малко преди Атина се гонихме с една Е-класа такси (не че гонихме-просто той караше зад мен
) На влизане в столицата и двамата спряхме на една бензиностанция само,че се наредих на дизеловата колинка (която е отделена от другите) пред мен имаше 2автобуса и след минута,две спря един тир зад мен.Бакшиша като тръгваше беше така
.

Прав е по-горе колегата,че повечето момчета които бачкат по бензиностанциите са много расеяни.Аз за това им казвам по 2пъти(веднъж вместо 20лв. ония ми слага 20литра-сефтето му в ушите правено) и като видя че посяга към дизеловия пищак влизам е бенз.
Face написа:в Гърция не са и чували за дизелово БМВ.
Абе чували са в Атина,но нямат право да регистрират дизелов личен автомобил.Аз при едно отиване малко преди Атина се гонихме с една Е-класа такси (не че гонихме-просто той караше зад мен

- cfk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
- Мечтае да кара: BMW
И аз не давам друг да ми зарежда колата
, ако не сбъркат горивото то със сигурност ще улеят с нафта калника под капачката

имам доста голяма лепенка DIESEL, а и винаги ги предупреждавам да не объркат, че съм се нагледал на източване на резервоари 

- ceno83
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 320D 2001
- Мечтае да кара: M Power
И аз от много време си зареждам сам...
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."
- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d и Е36 318is for fun
- Мечтае да кара: BMW E46 M3 Evolution или Е36 Evo
Дизеловите Е46ци нямат такъв клапан.Аз съм правил грешката да зареждам бензин и то 98 пълен резервоар
!Добрече се осетих навреме(на касата) и изобщо не я палех.Един приятел ме дръпна до гаража и през входа на нафтовата помпа, чрез подаване на контакт източих ме всичко.след това пак пълен резервоар с НАФТА и така!Принципно доколкото знам е допустомо 5% бензин(на пълен резервоар) в дизела, но немисля да си правя експерименти - излизат скъпо!

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2