изгасна в движение - РЕШЕНИЕТО !

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

изгасна в движение - РЕШЕНИЕТО !

Мнение от Vanio_bmw » 18 Мар 2010, 0:36

:wave: колата има6е около 10-тина литра нафта (по борд около 170 км оставаха) ,и както си карах спокоино по едно леко надолни6те изведн1ж загасна.Пробвах да я запаля но не иска,сипах о6те 5 лтр нафта пак не ще!, падна ми акумулатора.Колега с DIS я зака4и -няма гре6ки по ДВГ,Изтрихме гре6ката на бега, пробвах да запаля и пак не-отново след диагностика гре6ки няма!
Утре предприемам проверка на бу6они, релета,филт1р горивен и подка4ва6тата помпа под седалката.
Това са идеите-ако някои се се6та не6то др или има идея -относно дали е засмукала в1здух или кофти нафта-нека сподели.
ПП из4етох досега около 30 стр за ГНП така 4е ком. за т1рса4ката не ме устройват.
:help:
Последна промяна Vanio_bmw на 24 Мар 2010, 16:36, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 320D 2001
Мечтае да кара: M Power

Re: изгасна в движение

Мнение от ceno83 » 18 Мар 2010, 16:14

Горчивият отговор е ГНП ! :(
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 18 Мар 2010, 17:08

Най вероятно е ГНП-то то не дава грешки, като въртиш на стартер виж дали пропушва отзаде? Ако ли не сваляш помпата и при мен :yes: . Цена за ремонта на Л.С

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sashko*** » 18 Мар 2010, 17:09

Vanio_bmw написа::wave: колата има6е около 10-тина литра нафта (по борд около 170 км оставаха) ,и както си карах спокоино по едно леко надолни6те изведн1ж загасна.Пробвах да я запаля но не иска,сипах о6те 5 лтр нафта пак не ще!, падна ми акумулатора.Колега с DIS я зака4и -няма гре6ки по ДВГ,Изтрихме гре6ката на бега, пробвах да запаля и пак не-отново след диагностика гре6ки няма!
Утре предприемам проверка на бу6они, релета,филт1р горивен и подка4ва6тата помпа под седалката.
Това са идеите-ако някои се се6та не6то др или има идея -относно дали е засмукала в1здух или кофти нафта-нека сподели.
ПП из4етох досега около 30 стр за ГНП така 4е ком. за т1рса4ката не ме устройват.
:help:
подка4ва6тата помпа na 90%, моята съ6то го е правила . Ве4е карам над средата и няма грижи :) Сипи и о6те поне 20 литра нафта , и върти до като запо4не да изкарва пу6ек от ауспуха , възможно е да ти отнеме 1 4ас до като запали трябва някой да ти дава ток за да има добри обороти при въртене . Провери горивния филтър дали помпата ка4ва гориво :D Успех и се надявам ,да не е ГНП ...
АВТОЧАСТИ , МАСЛА , АКУМУЛАТОРИ ,НАВИГАЦИИ ,ТОП ЦЕНИ !!!

Аватар

Мнение от milennyc » 18 Мар 2010, 17:25

Подкачващата помпа се разбира лесно дали бачка, отвиваш горивния филтър даваш контакт и ако балбука, тече вътре.... бачка, ако ли не.... ГНП

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanio_bmw » 18 Мар 2010, 18:14

ами днес извадих горивния филт1р- по4истих(махнах нафтата от там) и дадох на контакт ..........взе да пр1ска нафта в конуса на горивния филтър.Което озна4ава 4е подка4ва6тата помпа работи :roll:
Проверих вси4ки бу6они -здрави са.
за ГНП - лесно ли се стига до него за да го извадя?
Механиката или електрониката е според вас?

Аватар

Мнение от milennyc » 18 Мар 2010, 19:00

Няма да можеш сам да го нправиш ще се наложи някой да ти свали помпата .... и после да ти я зацепи, проблема идва от механиката но се разваля ел. блока. Т.е електрониката

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на ребро
Мечтае да кара: М3 touring

Мнение от milen4o_9305 » 18 Мар 2010, 21:02

Vanio_bmw написа:ами днес извадих горивния филт1р- по4истих(махнах нафтата от там) и дадох на контакт ..........взе да пр1ска нафта в конуса на горивния филтър.Което озна4ава 4е подка4ва6тата помпа работи :roll:
Проверих вси4ки бу6они -здрави са.
за ГНП - лесно ли се стига до него за да го извадя?
Механиката или електрониката е според вас?

ако не си свалял преди ГНП по добре да си отидеш при човек ;)
Изображение
[url=http://seo-kiev.com.ua]раскрутка сайтов

https://www.facebook.com/pages/%D0%91%D ... 9669405335

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 18 Мар 2010, 22:32

На който не му се дават 300лв за "ремонт" на ел.блока от пишман майстори:

http://www.dieselpumprepairs.com/#/edc- ... 4533525144
http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... hp?t=49535
Последна промяна stilko на 19 Мар 2010, 1:37, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wmb » 18 Мар 2010, 22:51

не е нужно да сваля цялата помпа а само електронната част :D

Аватар

Мнение от milennyc » 18 Мар 2010, 23:08

wmb написа:не е нужно да сваля цялата помпа а само електронната част :D

Така е, може и как ще се тества че ел. блока е ОК? Има си софт само за помпата, дори да не е на колата.... ама ако нямаш помпата при тебе, за да гледаш за механични повреди( ако някой клапан е задрал) който са виновни за изгарянето на ел. блока...... :smoke: Козата си иска пръч :!: Ремонтираш помпа погледни я обстойно и цялостно а не само да запали колата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wmb » 18 Мар 2010, 23:19

milennyc написа:
wmb написа:не е нужно да сваля цялата помпа а само електронната част :D

Така е, може и как ще се тества че ел. блока е ОК? Има си софт само за помпата, дори да не е на колата.... ама ако нямаш помпата при тебе, за да гледаш за механични повреди( ако някой клапан е задрал) който са виновни за изгарянето на ел. блока...... :smoke: Козата си иска пръч :!: Ремонтираш помпа погледни я обстойно и цялостно а не само да запали колата.

и как задира клапан и кой по точно :arrow: защо според тебе изгаря блока и колко изгорели клапана си видял ако не са правени преди това с някакви транзистори. кажи ми как ще провериш четеца на оборотите че не ми е ясно с тоя софт, а с него освен да видиш номера на ел. блока друго нищо не можеш да направиш. Не набутвайте човека да дава пари за сваляне на цялата помпа.

Аватар

Мнение от milennyc » 18 Мар 2010, 23:33

Виждал съм и то доста тиминг девайса събира толкова ръжда ...., ако е датчика развален и помпата е при мен имам си как да видя дали работи. И аз пак казвам не че не може да се свали блока само и да се ремонтира. Ама на 10001% помпата може да се почисти да се види ......Всеки може да си ремонтира как си иска. Някой може и без пари, даже някой може и да даде на някой колега пари за ремонта :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wmb » 18 Мар 2010, 23:57

винаги има какво да правиш на тия помпи, с нашата готина нафта.
първо се скапва ел.блока, после се скапва буталото после се скапва четеца и накрая корпуса и пак отначало, с две думи шибани помпи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanio_bmw » 19 Мар 2010, 2:08

:bowdown: :bowdown: :bowdown:
stilko президент :yes:

Следваща

Назад към E46