обороти

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318d
Мечтае да кара: всички от марката БМВ

обороти

Мнение от kmet » 15 Мар 2010, 16:39

Здравей те. Имам два въпроса.Нормално ли е, когато колата работи на място и включа вентилатора на отоплението оборотите да се вдигат с около 150 об мин/ Когато колата се движи на свободна скорост оборотите са по високи от нормалното, когато спра си падат на 850 об мин ? Сетих се и за трети въпрос.Когато паля сутрин при запалване се чува едно изсвирване, каточе ли свири ремък за части от секундата.Шайбата е здрава.Благодаря предварително.
318д 2002г

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: обороти

Мнение от kasico » 16 Мар 2010, 1:28

За първите ти въпроси ще ти кажа че е напълно нормално това :) така че няма за какво да се притесняваш. Колкото до изсвирването когато запалиш сутрин.. най-вероятно е пистовия ремък, ако си го сменял скоро е заради това.. ще се оправи след някой друг километър :).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318D New Face
Мечтае да кара: Някое "М" калпазанче

Re: обороти

Мнение от Monteki » 16 Мар 2010, 14:42

Моята също беше 318Д и беше по абсолютно същия начин - докато загрее държеше по-високи обороти и след това по същия начин - падат до към 800 и нещо в спряло положение и се вдигаха с около 150 при пускане на климатика.
Относно присвирването, при мен го имаше и при гасене, но проблема ми беше в демпферната шайба.

Поздрави.

Назад към E46