E46 + Dension = проблем

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 3 series
Мечтае да кара: New M4
Детайли за колата: 2D 110kw 2002

E46 + Dension = проблем

Мнение от SmasheR » 19 Фев 2010, 20:31

Здравейте,
До сега четох, но не открих някой да е имал проблем като моя. Купих си "Dension gateway lite" преди няколко дни и днес го инсталирах. Заработи перфектно, преместих колата, угасих я и точно след пет минути опитах да демонстрирам на един колега и за мое голямо учудване вече не работеше. След натискането на бутона "mode" ми превключва само на касетка и ми пише "NO TAPE" и въобще не ми показва "CD". Все едно няма нищо вързано. Дори преди да го инсталирам ми показваше "CD" за момент, а сега напълно изчезна. Радиото ми е шестото от горе надолу: http://www.bgcaraudio.com/browse.php?id=15 (най-малката навигация предполагам).

Благодаря ви предварително !
Man make the money, money never make the man.

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Re: E46 + Dension = проблем

Мнение от Сладур1 » 19 Фев 2010, 23:16

пробвай с рестарт на системата,аз съм с айпод и от време на време като запаля не се включва-reset и веднага тръгва незнам къде е проблема но....

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 19 Фев 2010, 23:30

80% от проблемите идват от захранването,виж си предпазителите или на самото устройство
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46

Мнение от dimitar46 » 19 Фев 2010, 23:38

неможе да го разпознае не6то се е 6а6нало
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60
Мечтае да кара: Pershing 115

Мнение от Jenkov » 20 Фев 2010, 1:33

И аз имам подобни проблеми от време на време с моя GROM (gromaudio.com) , и се налага да извадя бушона , който е за МИД-а (телефона , борд компютъра и още незнам какво) и след като го върна на мястото му , всичко е наред. Това в случай на голяма забивка. При по малките забивки , рестарт на радиото е достатъчен. Дано съм бил полезен :)

Потребител
Аватар

Мнение от SmasheR » 20 Фев 2010, 2:53

До преди час съм си играл с това. Разкачах го и го закачах 100 пъти, четох всякаква информация (нищо по темата разбира се), гледах всички букси дали всичко е окей, свалих кабелите, просвирих ги едно по едно, само дето USB удължителя не съм просвирил и то защото вкарах флашката директно в устройството. Мисълта, че не работи продължава да ме измъчва. Захранване до устройството стига със сигурност, защото флашката мига като я вкарам. Закачах и чейджъра поне да видя дали ще ми се появи опцията "CD" и докато го сложих веднага се появи. Закачам Dension-а и изчезва. Започвам да се съмнявам в устройството и се чудя дали има смисъл да ходя на сервиз и да я мъча или директно да пусна устройството за поправка... Не се сещам как да го пробвам дали работи, защото не върви някак си да кажа на някой приятел "Дай да ти разглобя половината кола за да пробвам нещо." :)
Утре ще пробвам с ваденето на бушона на бордовия компютър, телефона и т.н. (това което ми препоръчахте).
Сладур1, какво имаш предвид под "Reset" ? Да извадя бушона на радиото за 30 сек ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сладур1 » 20 Фев 2010, 11:38

reset правех на самият айпод той си имаше тази "екстра" да не би песните на флашката да са ти в папки,и да отчита че няма песни и затова да не тръгва изобщо,преди ми го правеше и на мене този проблем,слагах песни в папки на флашката,не тръгва,слагам само една песен извън папките и всичко си върви,сега този проблем го няма незнам как се оправи но го няма :) пробвай и това знае ли човек откъде ще изкочи проблема.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ir0n » 20 Фев 2010, 12:28

Колега, откачи клемите на акумулатора за 15 мин. След това радиото ще си потърси всички устройства закачени за него и би трябвало да ги запомни и да не прави мизерии повече :!:

Потребител
Аватар

Мнение от SmasheR » 20 Фев 2010, 15:31

Пробвах да откача клемите, оставих я дори за час така и пак не стана. Още повече започвам да се съмнявам, че проблема е в устройството. :(

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jenkov » 20 Фев 2010, 17:30

SmasheR написа:До преди час съм си играл с това. Разкачах го и го закачах 100 пъти, четох всякаква информация (нищо по темата разбира се), гледах всички букси дали всичко е окей, свалих кабелите, просвирих ги едно по едно, само дето USB удължителя не съм просвирил и то защото вкарах флашката директно в устройството. Мисълта, че не работи продължава да ме измъчва. Захранване до устройството стига със сигурност, защото флашката мига като я вкарам. Закачах и чейджъра поне да видя дали ще ми се появи опцията "CD" и докато го сложих веднага се появи. Закачам Dension-а и изчезва. Започвам да се съмнявам в устройството и се чудя дали има смисъл да ходя на сервиз и да я мъча или директно да пусна устройството за поправка... Не се сещам как да го пробвам дали работи, защото не върви някак си да кажа на някой приятел "Дай да ти разглобя половината кола за да пробвам нещо." :)
Утре ще пробвам с ваденето на бушона на бордовия компютър, телефона и т.н. (това което ми препоръчахте).
Сладур1, какво имаш предвид под "Reset" ? Да извадя бушона на радиото за 30 сек ?

Колега , гледам че си от Бургас. Драсни едно ЛС , може да се разберем да се видим и ще измислим нещо. Много ми е любопитно да го видя това нещо :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сладур1 » 20 Фев 2010, 20:59

пробва ли номера с папките за който писах или не?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 21 Фев 2010, 17:51

колега имах такъв проблем с един Г-ром беше от софтуерната версия дръпни си най новата от сайта и си готов
Барай шишарката Минкеее ....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jenkov » 21 Фев 2010, 18:35

anzak написа:колега имах такъв проблем с един Г-ром беше от софтуерната версия дръпни си най новата от сайта и си готов

Прав си колега , ъпдейтнал съм го и сега се държи по-добре. От време на време пак прави разни глупости , но като цяло работи. При колегата с Dension-а си мисля , че IBUS-a му се губи и за това не работи неговото.

Потребител
Аватар

Мнение от SmasheR » 21 Фев 2010, 18:47

Пробвах и номера с папките.... пак нищо. На сайта на денсион няма ъпдейт на фирмуеъра за моя модел (Dension Gateway Lite).
Може да е това с IBUS-а, но няма логика да тръгне в началото, да работи 5 мин и повече никога да не го намери. Поне от време на време щеше да работи... предполагам... По-скоро устройството се е прецакало нещо.
Мисля да върна устройството утре (гаранционно) и да си го проверят там. Ако ми кажат, че работи... ще си разбия главата някъде вече ! :)

Потребител
Аватар

Мнение от SmasheR » 02 Мар 2010, 20:55

Здравейте,

Понеже започнах темата и реших проблема се чувствам длъжен да я завърша.

Оказа се, че устройството е загубило някаква настройка незнайно защо, изпратиха ми файл който да заредя от флашката и всичко тръгна като ново. :) Лошото е, че нямаше никаква информация на сайта им за подобен тип проблеми и трябваше да се обърна към дистрибутора, което ми костваше още една седмица и нещо с разглобено тъбло и без музика, но все пак всичко сработи и звука е много добър. Надявам се да нямам проблеми за напред.

gl, hf ! :)

Следваща

Назад към E46