Проблем при спиране

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Проблем при спиране

Мнение от 100imenov » 17 Фев 2010, 18:53

Здр. колеги,от много скоро имам следния проблем при спиране.При скорост над 50км се получава леко биене във волана и леко подбутване(не е АБС) от спирачния педал,при това при плавно спиране и точно преди напълно да спра се чува глухо пристържване на метал(не е обичаиното скърцане на накладки).Колата я карям рядко,имаше период в който не я бях пипал около 20дни и когато тръгнах се чуваше това стържане,имаше много сняг и беше доста студено.Викам си нормално не е карана скоро,я налепи по диска,я нещо замръзнало.Покарах и шума остана само при натискане на спирачка,педала пак си подритваше.Днес я покарах повече,но проблемите пак същите,даже при по висока скорост се усеща биенето и във волана,каквото и да беше замръзнало щеше да се размрази,само шума от стърженето намаля и се чува само преди да спра напълно.Лампата за смяна на накладки не свети,погледнах дисковете,визуално бяха здрави да се изкривил някой може,но интересно,че стана от 1 път и то в 20дни.Дайте някакви предоположения от къде може да е проблема,че нямам възможност да отида на сервиз.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Re: Проблем при спиране

Мнение от xerial » 17 Фев 2010, 19:27

Мн силна корозия... дано не съм прав ама май ще се наложи смяна поне на накладки ако не и дисковете, но потърси дали няма някакви спрейове или течносто от рода на WD които да си от полза и да си спестиш евентуално смяна.
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525D
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....

Мнение от RIDDICK » 17 Фев 2010, 19:41

колега сваляш си апаратите почистваш ги наи идеално дисковете също и ще се оправи... ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от 100imenov » 17 Фев 2010, 20:40

Мерси за помоща още утре се заемам да намера хубав препарат и да вкарам малко хигиена. :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 17 Фев 2010, 20:48

Да не би да са криви спирачните дискове.
Също така внимавай като чистиш апаратите да не стане беля с някой много "хлъзгав" препарат
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 17 Фев 2010, 23:07

Аз не бях карал колата миналата заима в продължение на 5 месеца, а и беше на вън, не в гараж. Когато се върнах и я подкарах и имах същите симтоми. Отначало светеха и лампите на ДСЦ-то, но след няколко стотин метра изгаснаха, явно дтчиците се бяха изчистили. Но проблебите със спирането си останаха. Смених всички дискове и накладките и всичко си дойсе на мястото.
Ражгледах старите дискове, на мястото където са били накладките ръждата беше проникнала много дълбоко. Дори и след профилактика със спиране след няколко десетки км си личеше къде са стояли налкадките върху дисковете, не можеха да се зичистят. А и вероятно са се изкривили, за да сеусеща биене при спирането.
За това колите трябва да се ражхождат постоянно :mhihi:
Изображение
ИзображениеИзображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 18 Фев 2010, 1:42

Марто има един спрей на Холдтс в Практикер го има за почистване на спир.апарати,дискове и т.н.аз него си ползвам периодично и съм много доволен

ентусиаст
Аватар

Мнение от 100imenov » 18 Фев 2010, 2:08

Препарат ще гледам да взема хубав поне в Австрииско трябва да се намери :mhihi: ,само да кажеш къде да напръскам апартана за максимален ефект,че досега с такива неща не съм се зблъсквал?

Любимец на Кралицата
Аватар

Мнение от ///M_Martin » 18 Фев 2010, 11:56

Пръскаш по самият спирачен диск и свободно върху апарата-то е с такава консистенция че изсъхва сам не се нуждае от забърсване.Само не прискай върху пластмасови и гумени детайли :!:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 18 Фев 2010, 16:34

Каква е идеята на този спрей ?
Какъв е ефекта от него след пръскане върху апаратите и дисковете ?

Любимец на Кралицата
Аватар

Мнение от ///M_Martin » 18 Фев 2010, 23:54

Нищо особенно-просто ги почистваш от масла,мръсотия и теб подобни гадости

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G70
Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options

Мнение от jivko2828 » 22 Мар 2010, 2:28

Здравейте колеги,
да попитам какво биене във волана се получава, понеже и при мен се случи това и мисля, че нещо ми задържат спирачките.
Като карам по магистралата и натисна по-силно спирачката колата се усеща като леко претрисане и волана играе малко. След 10-на секудни се оправя. Като че ли се отпускат колелата. Когато чукна съвсем леко спирачката няма проблем.
Дали са накладки, или е възможно да съм изкривил някой диск в тези дупки. Лампата за накладките не свети.
Може и спирачните апарати нещо. Ако някой е имал подобен проблем, нека сподели. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 22 Мар 2010, 10:15

jivko2828 написа:Здравейте колеги,
да попитам какво биене във волана се получава, понеже и при мен се случи това и мисля, че нещо ми задържат спирачките.
Като карам по магистралата и натисна по-силно спирачката колата се усеща като леко претрисане и волана играе малко. След 10-на секудни се оправя. Като че ли се отпускат колелата. Когато чукна съвсем леко спирачката няма проблем.
Дали са накладки, или е възможно да съм изкривил някой диск в тези дупки. Лампата за накладките не свети.
Може и спирачните апарати нещо. Ако някой е имал подобен проблем, нека сподели. :yes:

По-скоро си мисля, че ти се задейства АБС/ДСЦ от колкото да имаш някакъв проблем. За играенето на волана - провери си предницата (окачването) на канал.
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G70
Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options

Мнение от jivko2828 » 22 Мар 2010, 11:55

pazokolarov написа:По-скоро си мисля, че ти се задейства АБС/ДСЦ от колкото да имаш някакъв проблем. За играенето на волана - провери си предницата (окачването) на канал.

Цялата предница е сменена, тампони носачи, накрайник на рейката, тампони стабилизираща щанга преди около 3 седмици някъде. Та окачването е бетон.
Смених накладките с Textar, въпреки че дясната си беше като нова, а лявата беше на 50% износена. Ще видим как е и ще ви кажа дали е било от това.

Назад към E46