Потенциометър на радиото

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Аватар

Потенциометър на радиото

Мнение от slitter2 » 05 Фев 2010, 17:32

Колеги, прецака ми се потенциометъра на радиото - трудно увеличава и трудно намалява. До сега се рових в сайтове за електроника и не намирам такъв, който да е същия за оригиналния касетофон. Той е с малка платчица отвътре и има куплунг за лентов кабел четирижилен. Гадно е капсулован и ако се отвори, не се знае дали ще може да се затвори. Има ли някой, който да се е сблъсквал с това и как се е оправил??? Не ми се вярва да има, но все пак да попитам. Ако някой има оригинален касетофон, който да продава на части също да свирка! :) Много ме дразни, че въртя по половин час, за да си намаля или увелича!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Re: Потенциометър на радиото

Мнение от unikalen88 » 09 Фев 2010, 10:13

няпръскаи го с дезодорант и може се оправи
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA+чип
Мечтае да кара: черно М6

Мнение от Kalinski » 09 Фев 2010, 16:09

Контактен спреи ала бала...
Аз така реших проблема си на стария ми опел. Но естествено касетофончето беше от 2рата световна и не ми беше жал дори и да го повредя още повече . Др вариант е да пробваш да почистиш ддз
Ти си преценяваш
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmeyan » 09 Фев 2010, 18:17

не знам дали са едни и същи в оригиналните радиа, но защо не потърсиш нещо на старо?
Обикновен радио-касетофон работещ е около 30-40лв, а ако нещо не му е наред вероятно и по-малко. Аз продавах 3 месеца такъв без забележка, докато накрая го купи някакъв пич, за да го разглоби и пригоди за форд фиеста... Никой не ги търси!!!

Назад към E46