320d 99г. - не пали!?!?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 520d LCI
Мечтае да кара: Самолет

320d 99г. - не пали!?!?

Мнение от brabusbg » 01 Фев 2010, 12:21

И друг път съм се включвал в теми на колеги и съм чел всички теми при които дизела не пали.
Проблемът ми е с малко предистория:
Слчувало се е и дръг път да не пали колата. Когато това се случи за 1-ви път- директно в сервиза - търсиха проблема доста и се оказа някаква втулка (или не знам какво точно) на дюзата която е спукана и от там влиза въздух. Смениха я и всичко се оправи. При това бяха проверили ГНП че е изрядна, помпата в резервоара също е ок, никъде по цялата горивна система не откриха други проблеми.
След един месец.... отново същия проблем .. не пали. Престоя колата няколко часа и запали (макар и с доста въртене). Закарах я в сервиза отново... но... на кола която работи и пали немаше как да установят проблема.
От един месец насам вече се случва да не запали три пъти колата ми. В момента в който я дръпна да запали (знам че не е добре, но.. просто нямах избор) колата пали на секундата.

Друго което прави преди това че не иска да запали е... всякаш не и стига горивото (имам поне полвин резервоар) и като завъртя да запали, пали но.... ха да угасне, ха не и така се чуди 10 сек, угасва и повече не пали.

Моля ви посъветвайте ме къде да търся проблема и какво да правя?!?!?
Мерси на всички предварително!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: 320d 99г. - не пали!?!?

Мнение от gugichamp » 02 Фев 2010, 13:42

Колега диагностиката не показвали трупане на някакви грешки?Може да трябва да се презацепи ГНП-то... :dunno:
от свинята лебед не става...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 320D 2001
Мечтае да кара: M Power

Мнение от ceno83 » 02 Фев 2010, 14:11

ГНП , ел блок . 99%. И аз в момента съм така..
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M Tech 2
Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2

Мнение от SaRsEmA » 03 Фев 2010, 12:13

не се ли замисляте и за нафтовата помпа? :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 03 Фев 2010, 12:36

колега сега моя проблем и мисля ще ти е от полза,една сутрин колата ми миришеше на нафта,закарах я в сервиза да видят защо мирише,ислезна че на гнп-то отгоре има един болт които мисля е за обезвъздушаване,от него беше,след като го свалихме и сменихме О пръстена го затворихме,на следващата сутрих не пали,отидох при маистова и ми каза че на сащия болт имало още един о пръстен,тои служил за да държи нафтата в гнп-то и да не се отича в резервоара,след консултация с един маистор в град Карлово-мисля един от наи добрите в тази свера ми даде о пръстен и го сменихме.Сега на -15 градуса (зън) и пали,а преди това въртя,въртя-помъчи да запали и изгасне,направо ужас.Но да вметна че на мене ако е палена веднъж,вече пали но не е ли карана повече от 3-4 часа палише трудно
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 320D 2001
Мечтае да кара: M Power

Мнение от ceno83 » 03 Фев 2010, 14:43

SaRsEmA написа:не се ли замисляте и за нафтовата помпа? :dunno:

нафтовата помпа = ГНП :) :D
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 520d LCI
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от brabusbg » 03 Фев 2010, 18:14

unikalen88 написа:колега сега моя проблем и мисля ще ти е от полза,една сутрин колата ми миришеше на нафта,закарах я в сервиза да видят защо мирише,ислезна че на гнп-то отгоре има един болт които мисля е за обезвъздушаване,от него беше,след като го свалихме и сменихме О пръстена го затворихме,на следващата сутрих не пали,отидох при маистова и ми каза че на сащия болт имало още един о пръстен,тои служил за да държи нафтата в гнп-то и да не се отича в резервоара,след консултация с един маистор в град Карлово-мисля един от наи добрите в тази свера ми даде о пръстен и го сменихме.Сега на -15 градуса (зън) и пали,а преди това въртя,въртя-помъчи да запали и изгасне,направо ужас.Но да вметна че на мене ако е палена веднъж,вече пали но не е ли карана повече от 3-4 часа палише трудно

Да и при мен при палена кола няма проблем - не пали ако я оставя повече от 7-8 часа.!
Изображение

Назад към E46