стържене при потегляне

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

стържене при потегляне

Мнение от LEON85 » 06 Яну 2010, 0:46

при потегляне по рязко и при светване на лампата за асц-то запо4ва да ми стърже ина4е не се 4ува и мисля 4е са накладките-някой да хварли едно мнение :help: -а иначе не ми светва лампа за накладките дали са ми прекъснати кабелите или?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Сивата перла
Мечтае да кара: Х6

Re: стържене при потегляне

Мнение от nikolayned » 06 Яну 2010, 1:34

това системата ти подава сигнал на колелото което боксува и задеиства спирачка за това се чува се едно стържене :)
BMW Power
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от LEON85 » 06 Яну 2010, 1:52

да обаче като пълен идиот току що ходих да я пробвам на изкл. асц по упътване на един колега и като набия спирачка пак се 4ува

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '08 535d
Мечтае да кара: F10 M550d

Мнение от bojky » 06 Яну 2010, 1:59

Е добре каква роля има АСЦ със спирачките немога да те разбера само??? Тва ,което се чува като стържене е когато натиснеш по рязко спирачките и се получи преплъзване...тогава се включва АБС-а (не АСЦ-то) и се чува товакато престъргване :)
Колегата,който ти е дал наставления да изключиш АСЦ-то ти е казал да пробваш при тръгване най-вероятно дали ще се чува, а не при спиране :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolayned » 06 Яну 2010, 2:04

нали като се задеиства асц-то задеиства спирачките на задните колела и затова може да му се чува стържене .
BMW Power
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojky » 06 Яну 2010, 2:23

Ами не съм мн сигурен дали се задействат спирачките... :) Мисля,че просто се спира подаването на газ :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от LEON85 » 06 Яну 2010, 2:31

и аз мисля 4е се задействат защото като е изкл. асц-то при потегляне не се чува нищо а при набиване на спирачка започва да се чува,а при вкл. се чува при потегляне и при спиране!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojky » 06 Яну 2010, 2:50

Ами незнам,но при мен само при спиране се чува...или поне аз само тогава съм го чувал :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolayned » 06 Яну 2010, 3:05

и спирачките се задеистват при включване на асц ама само задните при дсц-то маи и предните се задеистват.
BMW Power
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 06 Яну 2010, 7:10

първо си провери накладките ... АСЦто задейства задните спирачки и/или редуцира подаването на газ при нужда, докато се стреми колата да получи необходимото сцепление на задните колела. ДСЦто действа и върху предните спирачки. При рязко спиране, за да не блокират колелетата, АБС-а се включва и се чува стържене, това е нормално.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 06 Яну 2010, 13:00

[quote="Wolfen"]първо си провери накладките ... АСЦто задейства задните спирачки и/или редуцира подаването на газ при нужда, докато се стреми колата да получи необходимото сцепление на задните колела.
АСЦ-то не отнема ли само от газта несъм сигурен да задейства спирачките?
като си правех ръчната и бях вдигнал на крик колата от едната страна и включвам на скорост лампата на АСЦто премигва и отнема от газта един вид все едно колата е на хлъзгав терен и боксува, но не забелязах да се задействат спирачните апарати...
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 06 Яну 2010, 13:50

Възможно е да греша, просто бях гледал някъде ... клипче май беше, в което казаха, че оказва и спирачно усилие. За ДСЦто със сигурност, но може би АСЦто да отнема само от газта... :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: печката да пуши :D
Мечтае да кара: E46 M3 CSL

Мнение от Panec » 06 Яну 2010, 13:57

Колега аз имах подобен проблем като твоя , но при мен се оказа че е от секретните болтове. Уж като бях да ги купувам попитах дали има някакво значение от размера на джантата и ми казаха не. След това като ги сложих се оказа , че са по-дълги и от тях идва стърженето. Виж да не е от сп. апарат , смисъл да ти задържа или нз.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolayned » 06 Яну 2010, 14:08

Wolfen написа:Възможно е да греша, просто бях гледал някъде ... клипче май беше, в което казаха, че оказва и спирачно усилие. За ДСЦто със сигурност, но може би АСЦто да отнема само от газта... :roll:
]

ASC - Автоматичн контрол на стабилността

За автоматично управление на стабилността при неравни или хлъзгави пътни настилки. ASC системата гарантира, че винаги може да се ускори от всеки завой, безопасно и с максимална теглителна сила.
ASC е елемент на DSC (Динамичен контрол на стабилността), но съществува и като отделна система. Целта на системата ASC е да предотврати загубата на сцепление на задвижващите колела при ускоряване в завой или друга критична ситуация. Когато едно задвижващо колело е с добро сцепление, но другото е на хлъзгав участък от пътя, на колелото с по-малко сцепление се подава спирачно усилие, докато не получи добро сцепление с пътната настилка. Ако и двете колела загубят добро сцепление, системата за управление на двигателя също се намесва и намалява мощността, което значително намалява опастността от приплъзване на задницата на автомобила. Целият процес трае милисекунди. Така ASC бързо връща стабилността и възстановява сцеплението. Водачите, които желаят да получат приплъзване могат да изключат ASC.
BMW Power
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 06 Яну 2010, 14:41

:yes:

Следваща

Назад към E46