Вибрации в купето

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E 46 320D 03 Automatic
Детайли за колата: 2003
Automatic

Вибрации в купето

Мнение от strahil95 » 26 Ное 2009, 14:16

Колеги здравейте, преди да пиша прочетох всички евентуално свързани с моя проблем теми но без особен успех.
Колата е 2003 320Д АСК 150 коня . Имам я он 2006 на 105000 км и вначалото си беше на ред, в моента е на 165000, От около 2 години при скорост 110-120 км/ч и плавно подаване на газта (т.е. обороти около 2000-2300) в купето се усещат вибрации - имам чувството че колата влиза в някакъв резонанс - педали или волан са си ОК и не тресат, вибрациите се чувстват в купето, имам чувство че произхода им е от ходова част или трансмисия, Ако ускоря или намаля, вибрациите изчезват Ако съм на тази скорост но на по високи обороти (т.е. огранича максималната предавка на 4) вибрации няма. От скоро същите вибрации ми се появяват и при по ниска скорост (80-90 км/ч)
Смених тампони на носачите (преди година), тампони на двигателя (преди месец), този проблем со остава. Естесвено гумите са балансирани при няколко майстора, отделно карам с летни и зимни гуми, винаги през баланс преди поставянето им на колата - проблема все си стои.
Майсторите, който са я гледали вдигат ръце - проблем не виждали - други тампони, висящ лагер и тн били наред.
Познат изказа мнение че кардановия вал може да иска баланс, но остава въпроса защо при една и съща скорост (т.е. едни и същи обороти на кардановия вал) но при различни обороти на двигателя проблема съответно го има при ниски обороти на двигателя -директна предавка и съответно го няма при по ниска предвка.
Един майстор изказа идея че може да е нещо по АСКто, но не ми се пипа преди да знам други варианти - още повече че в Бургас не съм сигурен дали някой може да го пипа.

Проблема не не непоносим но се притеснявам че това може да доведе до нещо по лошо ако не се хване навреме.

Предварително благодаря за мнения и помощ.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Вибрации в купето

Мнение от Leon » 26 Ное 2009, 14:26

Няма нужда да пускаш по няколко теми, няма да излязат докато не бъдат одобрени. Има подобна тема в раздела, намери я и я прочети подробно. Като начало си смени маслото и филтъра на скоростите и вибрациите ако не изчезнат, то поне ще намалеят драстично. Ако останат и всичко с кардана е наред, ще трябва да е отварят скорости, но в другата тема има подробно описание.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар
Кара: E 46 320D 03 Automatic
Детайли за колата: 2003
Automatic

Re: Вибрации в купето

Мнение от strahil95 » 30 Ное 2009, 21:45

След смяна масло и филтър АСК проблема е решен
Благодаря на Leon,

Назад към E46