Мистериозно тресене
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Мистериозно тресене
Колеги имам много особен проблем с колата.Вчера започнах да усештам много мистериозно тресене.Наподобява сеедно караш по неравен път или сеедно ти е спукана някоя от гумите.Най-интересното е че ту се появява,ту изчезва
.Когата се появи,ако мога така да се израза при натискане на спирачката се усилва.Изобшто си нямам и на идея какво е,защото точно преди 2-3 дена беше в сервиза за да и прегледам предница,задница и тем-подобни и ми казаха че всичко и ОК.
Ако някои си има на идея какво може да е,моля пишете!
Благодаря предварително.

Ако някои си има на идея какво може да е,моля пишете!
Благодаря предварително.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Re: Мистериозно тресене
Отпред ли отзад ли от къде се усеща
уточнявай се прегледай лубимия ни заден мост да не се е откъснал ако тресенето е отзад.

Не мога да усета от каде тресе,цялата кола тресе.
Карах я да и гледат задния мост,казаха че всичко е наред.По окачването нема проблеми.
Нито зависи от скороста,нито от предавката.Появява се от нищото и така си и изчезва
Карах я да и гледат задния мост,казаха че всичко е наред.По окачването нема проблеми.
Нито зависи от скороста,нито от предавката.Появява се от нищото и така си и изчезва
- bmw_racing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320D 1999г.
Щом като натиснеш спирачката и тресенето е усилва може да е и от крив диск.
bmw_racing написа:Щом като натиснеш спирачката и тресенето е усилва може да е и от крив диск.
Ако е крив диска,не трябва ли да тресе при всеко натискане на спирачката?
Защото когато го няма тресенето,като си натискам спирачката не се усеща нищо.
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Крива джанта, небалансирана гума и т.н. имах същия проблем, но най вече на завой ... крива джанта и разби носача и стана не поносимо ...
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Балансирай си гумите овреме, защото после ще се наложи да сменяш доста неща по ходовата част. Най вероятно ти е паднал някой от балансиращите тежести. Не е от криви джанти, защото тогава ще тресе постоянно и ще се променя в зависимост от скоростта.
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
pazokolarov написа:Балансирай си гумите овреме, защото после ще се наложи да сменяш доста неща по ходовата част. Най вероятно ти е паднал някой от балансиращите тежести. Не е от криви джанти, защото тогава ще тресе постоянно и ще се променя в зависимост от скоростта.
Казах вече, че причинте са няколко.... крива джанта беше при мен .... и се усещаше .. тогава когато тежеста отива на тази гума ... беше предна дясна и именно на ляв завой и спиране .... при равен път, постоянна скорост или ускоряване никакви пробеми.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
ThE BeAsT написа:pazokolarov написа:Балансирай си гумите овреме, защото после ще се наложи да сменяш доста неща по ходовата част. Най вероятно ти е паднал някой от балансиращите тежести. Не е от криви джанти, защото тогава ще тресе постоянно и ще се променя в зависимост от скоростта.
Казах вече, че причинте са няколко.... крива джанта беше при мен .... и се усещаше .. тогава когато тежеста отива на тази гума ... беше предна дясна и именно на ляв завой и спиране .... при равен път, постоянна скорост или ускоряване никакви пробеми.
Колега това дето си го написал е точно признак на разбит носач.... не се разбил в последствие , а си е бил разбит затова ти тресе при завой.
Но в темата става въпрос за друго .... да не се отклоняваме.
Може да тресе и не само от не-балансирани гуми , но и от криви гуми, различно напомпани и т.н. Провери първо тях, най-лесно е и тогава търси проблема на друго място ако не се оправи
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
И аз да дам едно по-различно мнение: може да е от джантите. Тоест - твоите джанти от Е46 ли са или от Е39? Защото ако са от Е39 ще ти бият 100% както казваш. Трябва ти втукла, ама не от тия пластмасовите, а истински - метални.
nik4o_83 написа:И аз да дам едно по-различно мнение: може да е от джантите. Тоест - твоите джанти от Е46 ли са или от Е39? Защото ако са от Е39 ще ти бият 100% както казваш. Трябва ти втукла, ама не от тия пластмасовите, а истински - метални.
Колега незнам какви са джантите,знам само че са железни.
Като я купих колата,човека си ми я даде с тея джанти гумите.
Мерси на всички колеги
Ясно е едно-че требва да се проверят доста неща докато стигна до истината.
Иначе не тресе на завои,тресе си и на прав пат по магистъралата даже.На равен,на неравен,почне ли да тресе е без значение нищо,нито скорост,нито завои,нито пътя какъв е.

Ясно е едно-че требва да се проверят доста неща докато стигна до истината.
Иначе не тресе на завои,тресе си и на прав пат по магистъралата даже.На равен,на неравен,почне ли да тресе е без значение нищо,нито скорост,нито завои,нито пътя какъв е.
- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
съгласен съм напълно с казаното. Варианта криви джанти отпада.pazokolarov написа:Балансирай си гумите овреме, защото после ще се наложи да сменяш доста неща по ходовата част. Най вероятно ти е паднал някой от балансиращите тежести. Не е от криви джанти, защото тогава ще тресе постоянно и ще се променя в зависимост от скоростта.
- havata7
- Потребител
-
- Кара: е46 320д, 07.2001г, двг М47, седан,
- Детайли за колата: е46 320д, 07.2001г, двг М47, седан,vin cf62116
брато мога да ти дам категоричен отговор, виж тампоните на двигателя, или единия или и двата, или са изтекли или са се отлепили, смени ги и ще усетиш моментална разлика повярвай ми
е46 320д, 07.2001г, двг М47, седан,vin cf62116
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3