Картерни
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Картерни
Здравейте Колеги
Взех си днес филтрите, но картерните газове филтера ми излиза че е само за 318 и 20ки според РеалОем : 11127799224
За моята 330Д излиза този по каталог: 11127793163
И се чудя дали първият 11127799224 ще стане да го сложа или има някакви разлики... единствената разлика била че този който е по каталог за 330 (11127793163) е с хартиеното филтърче , а пак този за 20ките бил от тип "вечен"
п.п Утре мисля да сменям масло и филтри и за това ми е важно да разбера дали вс е точно
Взех си днес филтрите, но картерните газове филтера ми излиза че е само за 318 и 20ки според РеалОем : 11127799224
За моята 330Д излиза този по каталог: 11127793163
И се чудя дали първият 11127799224 ще стане да го сложа или има някакви разлики... единствената разлика била че този който е по каталог за 330 (11127793163) е с хартиеното филтърче , а пак този за 20ките бил от тип "вечен"
п.п Утре мисля да сменям масло и филтри и за това ми е важно да разбера дали вс е точно
- xerial
- старши ентусиаст
-
Re: Картерни
plevenskiq_ написа:Значи да кажа че този филтър е преминал през няколко промени докато стигне до крайната си форма която съм показал! Както се вижда на снимката при последния няма място за филтърче! Филтъра е в самата тапа. Не си мислете че са ме минали или нещо такова понеже тук частите се продават опаковани неотваряни и няма как някои да ти вземе само филтърчето! Тук от доста време не се продават тези референции и все още не мога да си обясна как в Бг ги има!
Та тук ви оставям модификацийте през които е преминал този филтър!
Първата референция е тази 11127781465 която я сменят с 11127789822, тази с 121127793163 след което пускат последната която е тази 11127799224.”
Мисля че всеки може да се убеди сам в това което казвам!
виж какво е писал колегата, за съжаление не мога да ти дам повече информация, а той не пише отдавна тук
- xerial
- старши ентусиаст
-
© написа:plevenskiq_ написа:Значи да кажа че този филтър е преминал през няколко промени докато стигне до крайната си форма която съм показал! Както се вижда на снимката при последния няма място за филтърче! Филтъра е в самата тапа. Не си мислете че са ме минали или нещо такова понеже тук частите се продават опаковани неотваряни и няма как някои да ти вземе само филтърчето! Тук от доста време не се продават тези референции и все още не мога да си обясна как в Бг ги има!
Та тук ви оставям модификацийте през които е преминал този филтър!
Първата референция е тази 11127781465 която я сменят с 11127789822, тази с 121127793163 след което пускат последната която е тази 11127799224.”
Мисля че всеки може да се убеди сам в това което казвам!
виж какво е писал колегата, за съжаление не мога да ти дам повече информация, а той не пише отдавна тук
Евала чуден си Слави

П.п искам да се обърна към вс колеги и да им кажа , че спестяването от консумативите води до нищо друго освен скъпи чести ремонти за няколко чанти пари!!

- xerial
- старши ентусиаст
-
Ето снимка на филтърчето за картерните газове какво представлява (след 1-2 смени ще покажа как изглежда и "вечния"
)
докато сменях масло филтри в Сервиза на Яската
Незнам как може да му мине на някои през акъла да го пере....
След смяната колицата я усещам още по пъргава и се усеща по спокойна работа на двигателя, така че редовната смяна си е задължителна и важна колкото и качеството на консумативите

Незнам как може да му мине на някои през акъла да го пере....

След смяната колицата я усещам още по пъргава и се усеща по спокойна работа на двигателя, така че редовната смяна си е задължителна и важна колкото и качеството на консумативите

xerial написа:Ето снимка на филтърчето за картерните газове какво представлява (след 1-2 смени ще покажа как изглежда и "вечния")
Незнам как може да му мине на някои през акъла да го пере....![]()
![]()
![]()
След смяната колицата я усещам още по пъргава и се усеща по спокойна работа на двигателя, така че редовната смяна си е задължителна и важна колкото и качеството на консумативите![]()
Добре де, защо само при мен стана по-шумен двигателят и цялата кола вибрира, къде сгафиха тия майстори???

- ясен николов
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: само бмв та
- Детайли за колата: много бърза
- xerial
- старши ентусиаст
-
dimodi написа:xerial написа:Ето снимка на филтърчето за картерните газове какво представлява (след 1-2 смени ще покажа как изглежда и "вечния")
Незнам как може да му мине на някои през акъла да го пере....![]()
![]()
![]()
След смяната колицата я усещам още по пъргава и се усеща по спокойна работа на двигателя, така че редовната смяна си е задължителна и важна колкото и качеството на консумативите![]()
Добре де, защо само при мен стана по-шумен двигателят и цялата кола вибрира, къде сгафиха тия майстори???![]()
![]()
Бахти, тия ми убиха кефа от колицата...
Ами колега аз с ръка на сърцето мога да кажа че колата си се усеща по-лека , абе усеща се .... а филтрите и маслото бяха на 12500-13000КМ ,НО въздушния не приличаше на нищо - черен като катран яд ме е че не го снимах да се види какво е филтър на 13 Ккм карани в София

xerial написа:Ами колега аз с ръка на сърцето мога да кажа че колата си се усеща по-лека , абе усеща се .... а филтрите и маслото бяха на 12500-13000КМ ,НО въздушния не приличаше на нищо - черен като катран яд ме е че не го снимах да се види какво е филтър на 13 Ккм карани в София
А при мен хич не се усеща лека, а точно обратното - бучи повече. Моите филтри и те гонеха 14 хил. км., но колата пееше с тях.

- ясен николов
- ентусиаст
-
ясен николов написа:болтовете на капака на възд.филтър му кажи да ги завиие както трябва
Уж ги зави, даже единия не беше завит като хората и оня вика "кой знае колко мръсотия е влязла оттук, ама сега стана". Стоях му на главата през цялото време, само за смяната на горивния филтър се скри в канала, само там ще е направил някоя мизерия.

- ясен николов
- ентусиаст
-
- ясен николов
- ентусиаст
-
с гор.филтъра няма какво да обърка ,но съм почти сигурен че с задния болт на капака на в.филтър и от там става по шумен мотора и вибрира капака вижте там 

ясен николов написа:с гор.филтъра няма какво да обърка ,но съм почти сигурен че с задния болт на капака на в.филтър и от там става по шумен мотора и вибрира капака вижте там
Точно с него имаше проблеми при завиването, но уж го зави. Нещо да не е сбъркал при слагането на филтъра на картерните газове? Преди турбото просвирваше приятно, а сега ми се струва , че не се чува и колата бучи и се мъчи. Иначе си върви както преди, ама е по-шумна.

49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4