Малък калник пред задната гума
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- kelemety
- кандидат ентусиаст
-
Малък калник пред задната гума
Това (защото не знам точно как да го нарека) подменя ли се, в смисал дали се продава отделно такава част, скъпа ли е (в рамките на колко лева), лесна ли е подмяната, монтаж - демонтаж (предполагам не доколкоо видях, но да питам да няма някой изненада) и най важното от къде да си го купя, трябва ли да е от официален БМВ дилар ?
Отбелязал съм го с червено на снимките !
И още нещо... счупих го (въпросното калниче) на един бордюр, и си ожулих яко крайното ъгълче на пласмасовия праг, той се разкопча обаче сега 2 от щипките не искат да щракнат и да го приберат обратно, на пръв поглед не са счупени, то няма и какво да има се счупи толкова , я кажете някой цака как да си я защипя на всички места... аз това което пробвах е да я натисна силно или по-слино чукване и другите си хванаха?

Отбелязал съм го с червено на снимките !
И още нещо... счупих го (въпросното калниче) на един бордюр, и си ожулих яко крайното ъгълче на пласмасовия праг, той се разкопча обаче сега 2 от щипките не искат да щракнат и да го приберат обратно, на пръв поглед не са счупени, то няма и какво да има се счупи толкова , я кажете някой цака как да си я защипя на всички места... аз това което пробвах е да я натисна силно или по-слино чукване и другите си хванаха?

- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Re: Малък калник пред задната гума
Колега този под калник се води ваздуховода за спирачните апарати и струва около 90лв нов,а до колкото как да си захванеш прага си купи нови щипка от дару кар струва някаде между 1/2лв
новият ми номер: 0877787835
- kelemety
- кандидат ентусиаст
-
Мерси колега ! Ще пробвам утре пак да я захвана... ако не ше взема нови. А този въздуховод, фатално ли е без него че може да не го сменя веднага ?
- marto853.
- ентусиаст
-
Е не е фатално но ще ти цапа мотора с кал а и може да почне да ти се поти халогена ако не е добре оплатнен
- kelemety
- кандидат ентусиаст
-
marto853. написа:Е не е фатално но ще ти цапа мотора с кал а и може да почне да ти се поти халогена ако не е добре оплатнен
То счупеното е на задна лява гума ... тогава явно не е фатално?
- marto853.
- ентусиаст
-
Аз си мислех за отпред това от зад е една проста пласмаса кадето играе ролята на калобран вземи си я втора ръка от някоя морга не вярвам да е скъпа
- kelemety
- кандидат ентусиаст
-
Aaa, виж как се изяснихме... тя калобран играе, и гледам чее единственотонещо там е една кутийкадето излиза един кабел от нея и отива вътре при барабана на колелото май... ама не съм много сигурен, та евентуално нея да нацапам или намокря.
- marto853.
- ентусиаст
-
няма да имаш ядове според мене само виж местата дето се захваща тази кора да не е останало дупки в пода,че да не ти влиза вода
прага най добре го свали целия, огледай щипките и ако има счупени ги смени. После като го слагаш трябва да нагласяш местата да влязат точно в дупките, защото самите щипки се движат ... не знам дали го обясних добре, но е възможно да са се разместили и тогава няма как да щракнат
- marto853.
- ентусиаст
-
Един път извадена щипка тя се криви тя е пласмасова и е много паянтена 

- kelemety
- кандидат ентусиаст
-
Така, значи този малък подкалник пред задните гуми струва 9лв , а щипките са под левче - 0.89лв или нещо такова, това го пиша да го има за хора на които може да им потрябва и изпатят като мен. Благодаря на колегите по горе, скоро ще подменя частите и ще пиша пак, пък да видим дали ще измуфтя някой лев от Каското...
- marto853.
- ентусиаст
-
12 мнения
• Страница 1 от 1