Някой има ли 320д (150кс) + чип?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Някой има ли 320д (150кс) + чип?
Интересува ме, дали някой кара такава гад.. :d
Обмислям една интервенциика от 318Д на 320Д + чип, но бях чел, че е опасно за карантията на мотора? Я си признайте има ли такива коли в движение
Обмислям една интервенциика от 318Д на 320Д + чип, но бях чел, че е опасно за карантията на мотора? Я си признайте има ли такива коли в движение

Re: Някой има ли 320д (150кс) + чип?
и за мен е интересно, макар да знам, че тук няма
но ако някой каже, че е с чип и е карал една година без проблеми, ще съм следващият, който ще си сложи
но ако някой каже, че е с чип и е карал една година без проблеми, ще съм следващият, който ще си сложи
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Марто (martin_g60) беше навит, но не знам какво стана...
Si non confectus, non reficiat.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Аз съм със 136 коня и чип и се похвалвам, че след 1 сменена турбина (не от чипа!) карам вече година и 2 месеца без проблеми...ама нали спора е за 150-те кончета... 

ако бях с 136 коня и аз до сега да съм с чип
там нещата са други, до колкото разбирам от тук
там нещата са други, до колкото разбирам от тук
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Променливата геометрия ли имаш в предвид, Слави?
самата турбина, V-max ме изплаши още в началото, че сме близо до оптималният максимум на този двигател
ако някой потвърди обратното веднага ще слагам, защото след почти 3 години ми се иска нещо различно

ако някой потвърди обратното веднага ще слагам, защото след почти 3 години ми се иска нещо различно
© написа:самата турбина, V-max ме изплаши още в началото, че сме близо до оптималният максимум на този двигател![]()
Ще следя темата с интерес...

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Няма да се плашиш, Слави!
... и без това за миналата година имаш 1 биалета сменена само (дано и тази година рементите ти се изчерпат с другата биалета), пък и не си "душманин" на колата си - едва ли ще е проблем
Ако ще те успокой - след месец изкарвам от бокса едно Е90 2.0-163кончета и тичам при V-max да видим с какво ще ме изненада
П.с. И аз се плаша, ама пък...веднъж с чип - цял живот с чип

Ако ще те успокой - след месец изкарвам от бокса едно Е90 2.0-163кончета и тичам при V-max да видим с какво ще ме изненада

П.с. И аз се плаша, ама пък...веднъж с чип - цял живот с чип

- Zagy
- нафтения
-
© написа:самата турбина, V-max ме изплаши още в началото, че сме близо до оптималният максимум на този двигател![]()
Баш така е - турбинката е голяма колкото чашка за кафе буквално

Явно споделяме един и същ проблем
А ако може да споделите, какво точно не издържа в този мотор?
За горивната помпа доколкто знам не може да изхрани над 200кс.. и за да не пускам нова тема от къде мога да се сдобия с custom вал и бутала
да проверя дали няма да реша проблема с ненадеждността на този двигател. Замислил съм се за малко силови изпълнения за пролетта 

За горивната помпа доколкто знам не може да изхрани над 200кс.. и за да не пускам нова тема от къде мога да се сдобия с custom вал и бутала

- Zagy
- нафтения
-
Всичко в този мотор е ковано - бутала, валове, биели... Няма смисъл да ги сменяш. Принципно карантията му е много здрава. Проблемите идват от помпата и турбото. Както сам каза помпата не носи над 200 коня, турбото вече се кръсти на над 180 коня.
Аха, значи проблемно е турбото....така се пишеше и за турбото на 318ката пък го мъча вече 25к километра и то бая сериозно.
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Много зависи как караш. Дали изчакваш да загрее колата преди да двигаш над 2000об. дали сменяш в. ф-р на 6-7 к. км. дали караш с хубаво масло. И не на последно място колко наистина мъчиш колата. Споредмен ако мъчиш колата всеки ден когато се качиш не си човек за чип на този мотор. А и много е важно при продължително държене във вискоки обороти да се оставя колада да поработва на место за мин. две преди да се загаси.
Всичко зависи от нас.
Всичко зависи от нас.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
ами колеги ,6том искате 4ип си купете 136 к.с Е 46 и нека FACE-a да ви ди6а праха
.Това е 6ега , но мисля 4е има доза достоверност , как мислите ? 

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2