Алармата няма звук
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Алармата няма звук
Нов в клуба..първото ми БМВ и мога да кажа, че за момента съм много доволен. Но имам 2 въпроса:
1. От застрахователната ми казаха, че има фабрична аларма, наистина на ключа има бутони, те действат с централното..всичко работи както трябва, при заключване се задействат и мигачите, но алармата не пищи! И нямам никаква идея защо..интересува ме дали подлежи на някаква настройка, има ли некъф безшумен режим или...де да знам
И въпрос номер 2: Под климатроника има копче АСР (а ес ер) зная че е нещо свързано със стабилността, но ако някой може по-подробно да ми обясни какво точно прави и с ква система е свързано
Мерси предварително

1. От застрахователната ми казаха, че има фабрична аларма, наистина на ключа има бутони, те действат с централното..всичко работи както трябва, при заключване се задействат и мигачите, но алармата не пищи! И нямам никаква идея защо..интересува ме дали подлежи на някаква настройка, има ли некъф безшумен режим или...де да знам

И въпрос номер 2: Под климатроника има копче АСР (а ес ер) зная че е нещо свързано със стабилността, но ако някой може по-подробно да ми обясни какво точно прави и с ква система е свързано

Мерси предварително

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Re: Алармата няма звук
Geshislav написа:Нов в клуба..първото ми БМВ и мога да кажа, че за момента съм много доволен. Но имам 2 въпроса:
Мерси предварително![]()
първия ти въпрос колега е лесен-отговора ти е че на бмв е такава алармата само мигачи мигат без звук,все едно нямаш -според мене де не е като да се разпищи и тем подобни но незнам има ли варянт да има звук,по-запознаните да кажат
2-на бутона сигорно пише ASC а не ASP,аср мисля че е система при мерцедесите,асц-то не дава на колата да боксува,върти гуми и да поднася,има и системи DSC които са по-добри те са специално за палавите шофиори,там вече работата е друга там и спирачките играят роля а асц то е по просто но върши работа-не ползва спирачки и наклона на купето и тем подобни

unikalen88 написа:първия ти въпрос колега е лесен-отговора ти е че на бмв е такава алармата само мигачи мигат без звук,все едно нямаш -според мене де не е като да се разпищи и тем подобни но незнам има ли варянт да има звук,по-запознаните да кажат
2-на бутона сигорно пише ASC а не ASP,аср мисля че е система при мерцедесите,асц-то не дава на колата да боксува,върти гуми и да поднася,има и системи DSC които са по-добри те са специално за палавите шофиори,там вече работата е друга там и спирачките играят роля а асц то е по просто но върши работа-не ползва спирачки и наклона на купето и тем подобни
Що да не ползва спирачките АСЦ, ползва ги, само че само на задните колела. ДСЦ наистина е по-добра, щото играе и с предните и прави по-сложни изчисления в зависимост от ъгъла на завиване и съответно кое колело е необходимо да задържи или не.
А за първия въпрос - имаш активирана аларма, ама нямаш аларма. Много са така, а това е, за да има светлинна индикация при заключване. Ако искаш можеш да си интегрираш модула на алармата за сирена, ама не си струва. Ще реагира само на отваряне, защото предполагам нямаш обемни датчици вътре. По-добре сложи няква аларма... оригиналната някои застрахователи не я приемат, щото са тъпанари.
slitter написа:Що да не ползва спирачките АСЦ, ползва ги, само че само на задните колела. ДСЦ наистина е по-добра, щото играе и с предните и прави по-сложни изчисления в зависимост от ъгъла на завиване и съответно кое колело е необходимо да задържи или не.
А за първия въпрос - имаш активирана аларма, ама нямаш аларма. Много са така, а това е, за да има светлинна индикация при заключване. Ако искаш можеш да си интегрираш модула на алармата за сирена, ама не си струва. Ще реагира само на отваряне, защото предполагам нямаш обемни датчици вътре. По-добре сложи няква аларма... оригиналната някои застрахователи не я приемат, щото са тъпанари.
Така...ако ми опишеш кфи са тия обемни датчици, щото имам 2 глупости от 2-те страни на огледалото за задно и нямам ама никаква идея кфо прай

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Най-лесно ще познаеш дали имаш фабрична аларма по странната "издутинка с решетки" на тавана в купето - микровълновият обемен датчик.
Е46ците без такава пак си се заключват от ключа и им мигат мигачите, просто нямат този обемен датчик, модул, сирена, датчиците за крен и движение и т.н. шукариики на фабричната аларма.
Друг лесен начин за проверка е:
1. Заключваш колата, като оставяш единия прозорец леко отворен(колкото да можеш да си пъхнеш ръката вътре)'
2. Изчакваш 1 мин.
3. Пъхаш си ръката през прозореца.
Ако имаш фабрична аларма би трябвало веднага да се задейства.
За безшумен режим бях чувал някакви легенди, които обаче май ще се окажат само измислица.
Е46ците без такава пак си се заключват от ключа и им мигат мигачите, просто нямат този обемен датчик, модул, сирена, датчиците за крен и движение и т.н. шукариики на фабричната аларма.
Друг лесен начин за проверка е:
1. Заключваш колата, като оставяш единия прозорец леко отворен(колкото да можеш да си пъхнеш ръката вътре)'
2. Изчакваш 1 мин.
3. Пъхаш си ръката през прозореца.
Ако имаш фабрична аларма би трябвало веднага да се задейства.
За безшумен режим бях чувал някакви легенди, които обаче май ще се окажат само измислица.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Не бъди толкова сигурен, по-горе ти обясниха, че щом нямаш датчика на тавана, аларма нямаш!Отключва, заключва, мигачите мигат и това е....и моята е така!Geshislav написа:Бе...сигурен съм, че е заводска и има сиренаВъпроса е що не писука, чат?

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Още по-лесно - имаш ли една червена лампичка на огледалото за задно виждане? Ако да, значи имаш оригинална аларма. Когато алармата е активна, лампичката трябва да мига 

За там незнам, но имам червена лампичка до бутона за аварийни (долу до ръчната) Ако ви интересува - не свети
Просто сега не ми се слиза до долу, за да се заглеждам по разни лампички и сензори, но утре ще проверя..както и за бутона под предния капак
Любопитно ми е как мога да я накарам да записка..дали може изобщо де..ма при наличието на сирена, баси...тря може 

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
За ето тази лампа става въпрос - http://media.photobucket.com/image/bmw% ... CN9878.jpg
даваш на един циганин 50 лв на месец и го слагаш да спи нощем в колата и ако има нещо проблем да свирка
сори за офтопика, ама мисля, че достатъчно достъпно се опитахме да обясним с колегите, ползвай търсачката, попрочети малко и ще разбереш какво и защо не само за алармата, но и за много други неща

сори за офтопика, ама мисля, че достатъчно достъпно се опитахме да обясним с колегите, ползвай търсачката, попрочети малко и ще разбереш какво и защо не само за алармата, но и за много други неща
Мерси
Но търсачката не работи
иначе попрочетох тва-онова
Ай лека са пък утре ше му мисля алармата 

- bojky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '08 535d
- Мечтае да кара: F10 M550d
Аз мога да се включа също в темата!Моята няма лампичка на огледалото,а долу до бутона за аварийните,която мига когата е заключена колата!А когато я отключа и алармата се е задействала през ноща примерно лампичката мига по-бързичко извстно време (около 10-15сек) и после изгасва!!!
Колкото до датчиците,моята няма на тавана оребрената кутия,но има от двете страни на плафона предния едни като микрофони!
Когато остава прозореца отворен и си пъхна ръката почва да свири!И дори и да оставя много малко отворен прозореца от външния шум започва пак да свири,около 1 мин след заключването!
Звукът и на мен не ми работеше в началото само мигаше,когато се включи алармата,но тук във форума тогава намерих как се активира звукътм...сега немога да намеря темата-няма търсачка!Беше комбинацията от копчетата на ключа,но не я помня!
Дано разбереш как става,а и аз имам сирена отпред като отворя капака се вужда зад десния фар е точно закачена,а може и някъв датчик против гризачи да е(така ми казаха)
Колкото до датчиците,моята няма на тавана оребрената кутия,но има от двете страни на плафона предния едни като микрофони!
Когато остава прозореца отворен и си пъхна ръката почва да свири!И дори и да оставя много малко отворен прозореца от външния шум започва пак да свири,около 1 мин след заключването!
Звукът и на мен не ми работеше в началото само мигаше,когато се включи алармата,но тук във форума тогава намерих как се активира звукътм...сега немога да намеря темата-няма търсачка!Беше комбинацията от копчетата на ключа,но не я помня!
Дано разбереш как става,а и аз имам сирена отпред като отворя капака се вужда зад десния фар е точно закачена,а може и някъв датчик против гризачи да е(така ми казаха)

bojky написа:Аз мога да се включа също в темата!Моята няма лампичка на огледалото,а долу до бутона за аварийните,която мига когата е заключена колата!А когато я отключа и алармата се е задействала през ноща примерно лампичката мига по-бързичко извстно време (около 10-15сек) и после изгасва!!!
Бинго брато

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2