Проблем с печката на Е46 320 д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с печката на Е46 320 д
Имам печка на БМВ-то и се включва когато температурата е под 10 градуса, но като запали пуши все едно колата гори (бял и сив пушек).Ако е студено като изгася колата понякога печката остава да работи 1-2 минути Нормално ли е това, трябва ли да пуши така и ако трябва ремонт къде да го направя и имате ли представа за цената на този ремонт.
Благодаря Ви.
Благодаря Ви.
- titimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: през ями и окопи...
- Мечтае да кара: LEXUS
Re: Проблем с печката на Е46 320 д
По първия ти въпрос нормално е да работи 1-2 мин след гасене на колата, за пушенето не е нормално За ремонта в най-добрия случай ще се окаже маркуче или кабелче в най-лошия по-вероятен нова печка която е над 1000лв

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
+1titimen написа:По първия ти въпрос нормално е да работи 1-2 мин след гасене на колата, за пушенето не е нормално За ремонта в най-добрия случай ще се окаже маркуче или кабелче в най-лошия по-вероятен нова печка която е над 1000лв![]()
благодаря колега, ремонд неможе ли да се направи , нешо - дюзичка или каквото там има вътре
Аз моля да бъда извинен за аматьорския въпрос, обаче тая печка кво и е предназначението точно ??? Благодаря !!!
Drum написа:Аз моля да бъда извинен за аматьорския въпрос, обаче тая печка кво и е предназначението точно ??? Благодаря !!!
да топли!!!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Drum написа:Аз моля да бъда извинен за аматьорския въпрос, обаче тая печка кво и е предназначението точно ??? Благодаря !!!
Тая печка подгрява охладителната течност на колата - това помага на мотора да загрее по възможно най-бързия начин. Краен резултат - на -10 градуса колата загрява за броени минути. Печките са два вида - такива на нафта и електрически.
Si non confectus, non reficiat.
Zagy написа:[Tая печка подгрява охладителната течност на колата - това помага на мотора да загрее по възможно най-бързия начин. Краен резултат - на -10 градуса колата загрява за броени минути. Печките са два вида - такива на нафта и електрически.

здравеите .Колеги искам да попитам за тая пе4ка как изглежда под капака и как се пуска за6тото несам запознат . Благодаря предварително сякаква информация 6тее от полза.
- BlackManz
- младши ентусиаст
-
- Кара: М57
- Мечтае да кара: E31
nqkoi si написа:здравеите .Колеги искам да попитам за тая пе4ка как изглежда под капака и как се пуска за6тото несам запознат . Благодаря предварително сякаква информация 6тее от полза.
цък
- StratusMC
- кандидат ентусиаст
-
Ех тая печка маафака , то се оказа повече проблем от колкото екстра. Аз много се чудех дали да изключа от буксата моята печка щото видимо ми харчи нафта ,но не знаех дали и не върши работа и на нещо като водна помпа, нали върти там антифриза ала бала, а и нямам вообще датчика за външна температура , и тя се вкл. когати си иска . Тоест ако съм оставил колата 1 месец без да я карам и с 1/8ма гориво в резервоара , и тя и работи от време на време трябва като седна в клата да няма капка нафта??
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
BlackManz написа:nqkoi si написа:здравеите .Колеги искам да попитам за тая пе4ка как изглежда под капака и как се пуска за6тото несам запознат . Благодаря предварително сякаква информация 6тее от полза.
цък
Това е електрическата, дизеловата изглежда по друг начин, но ми е далече колата да я снимам. За пушенето, в началото може да има конденз в гърнето на печката, може и да е от скапана нафта. А мирише ли на сурова нафта като пуши, ако не значи е от конденза. Все пак времето е доста влажно. И моята във влажно време изпушва все едно че се запалила колата, но след една две минути се оправя. Иначе като се загаси колата си има там някакъв цикъл на продухване няколко минути.
а мойете ли да ме насочите каде се намира тази печка и дали се чува като работи.за6тото и моита пу6и и прави огромни бели облаци и като стопли изчезват
13 мнения
• Страница 1 от 1