Проблем със светлините при е46 преди фейс-а

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW X3

Проблем със светлините при е46 преди фейс-а

Мнение от nadeto » 19 Окт 2009, 21:27

Здравейте!Имам следния проблем със светлините на е46 2000г 320ци.Купих колата скоро и още от тогава ми свети че ми е изгоряла крушка на заден ляв стоп.Повярвайте ми пробвах със всички варианти:смених всички крушки (защото нямаше изгоряла).Проверих буксите на стопа да не би някъде да не прави контакт.Другото интересно е че когато включа на фарове,изгасваше индикатора.Но вече и това не помага.Свети постоянно.Другото което забелязах,е че когато паркирам и включа левия мигач за да ми светят левите габарити,ми светват и двата габарита на фаровете,а не само левия....Моля помогнете!!!Ако даже има някой maйстор от София който може да ми управи този проблем с/у заплащане разбира се,нека да съдейства.Прочетох темата на Прел за лайт модула,но при него проблема е съвсем друг. :help:
Последна промяна nadeto на 19 Окт 2009, 22:13, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Re: Проблем със светлините при е46 преди фейс-а

Мнение от Rundev » 19 Окт 2009, 21:38

A пробва ли с рестарта на БК първо :?:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: купета

Мнение от vassil_bk » 19 Окт 2009, 21:40

Малките лампи, дето ти осветяват задния номер, погледна ли ги? Като изгори някоя от тях, борда ги дава като за изгоряла крушка на стоп светлините...

Потребител
Аватар

Мнение от nadeto » 19 Окт 2009, 22:01

Rundev написа:A пробва ли с рестарта на БК първо :?:

всъщност незнам дали моя майстор е рестартирал бк.Знам че при диагностика,не показваше никаква грешка.А как се рестартира бк (все пак съм жена)?

vassil_bk написа:Малките лампи, дето ти осветяват задния номер, погледна ли ги? Като изгори някоя от тях, борда ги дава като за изгоряла крушка на стоп светлините...

Да,всичко ми е ок с крушките.Всички светят
Последна промяна nadeto на 19 Окт 2009, 22:22, променена общо 2 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 19 Окт 2009, 22:50

nadeto написа:

всъщност незнам дали моя майстор е рестартирал бк.Знам че при диагностика,не показваше никаква грешка.А как се рестартира бк (все пак съм жена)?

:lol: :lol: Тва не го бях забелязал :D :D Еми има доста писано по рестарта на бк,колежке.В някой случаи помага в други не. :) Поразтърси се :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 20 Окт 2009, 7:24

Здравей, колежке! Прави ти чест, че се занимаваш дори и с ел. проблеми по колата си :clap: Моите уважения!
Не разбрах дали си проверила крушките на третия стоп?
Изображение
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от nadeto » 20 Окт 2009, 8:41

pazokolarov написа:Здравей, колежке! Прави ти чест, че се занимаваш дори и с ел. проблеми по колата си :clap: Моите уважения!
Не разбрах дали си проверила крушките на третия стоп?

Еми колега опитвам се каквото мога и сама да си оправям,защото моя майстор е постоянно зает.А и ако една крушка немога да си сменя къде съм тръгнала? :mhihi: .Всичко си свети.

Но и никой не споменава нищо за проблема с габаритите...когато паркирам и включа левия мигач за да ми светят левите габарити,ми светват и двата габарита на фаровете,а не само левия....нещо не е наред

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 20 Окт 2009, 11:05

nadeto написа:

1. Откачи акумулатора: първо - и после +
2. Вземи един кабел и свържи двата полюса както са откачени от акумулатора.
(ВНИМАНИЕ: най-добре е акумулатора да се махне от колата, за да не стане късо съединение!!!)
3. с ключа дайте на контакт!
4. Изчакайте 30 мин. и закачете обратно акумулатора.
5. Включете на контакт, но в НИКАКЪВ случай не палете колата, а задръжте така 4-5 мин. докато се рестартира напълно софтуера на всички устройства.
След това запалете и карайте колата ПОНЕ 10 км. за да се настрои софтуера.

Добре дошла в Е46 отбора :wave:
Изображение

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 20 Окт 2009, 13:31

Зарежи тези истории с борд-компютъра.Сваляш буксата на стопа,който ти свети и не веднъж а два пъти проверяваш.Всички симптоми ,които споменаваш говорят за слаб контакт....и по точно на минусовия проводник
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 20 Окт 2009, 13:33

Кафявата жица (масата) да не би да е нагоряла и да не прави хубав контакт :?:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 20 Окт 2009, 14:06

kriso85 написа:Кафявата жица (масата) да не би да е нагоряла и да не прави хубав контакт :?:

Мхм, имаше една тема, в която разказах за този нагар. Всички Е46 би трябвало да имат този проблем, защото кабела за земя(кафявият) не е изчислен да поема натоварването на стоповете и с годините се стопява, стопява и буксата си.
Моят проблем беше същият, и повярвай ми - изгасването при запалване на фаровете не е свързано, просто е произволно светенето, когато компютъра отчете промяна в съпротивлението.
Буксата е 5лв. оригинална и смяната е лесна работа.
Ако провериш и се окаже това, и решиш да не го правиш сама - пиши едно л.с. и ще ти я сменя :)
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306

Мнение от prel » 20 Окт 2009, 15:43

kriso85 написа:Кафявата жица (масата) да не би да е нагоряла и да не прави хубав контакт :?:

Да, това е най-вероятната причина.
От друга страна, това дето светят и двата габарита може би е показателно, че проблема е другаде.

Отваряля ли си от другата страна, където всичко уж е ОК да видиш дали няма някакви нередности по кабелите?

Потребител
Аватар

Мнение от nadeto » 20 Окт 2009, 19:07

prel написа:

Да, това е най-вероятната причина.
От друга страна, това дето светят и двата габарита може би е показателно, че проблема е другаде.

Отваряля ли си от другата страна, където всичко уж е ОК да видиш дали няма някакви нередности по кабелите?

След разглабяне на буксата на проблемния стоп : видимо няма нагар или стопяване нито на обувката (мисля че така се казваше) на кафявата жица,която влиза в буксата,нито на самата жица.Само знам че наистина продължава да гасне индикатора за изгоряла крушка при включване на фаровете.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokakabana » 20 Окт 2009, 19:57

аз имах такъв проблеб оказасе че в самата букса масата не прави добър контакт отсраних проблема с задбия ляв габарит почна да се появява проблем при предния ляв като се загледах в крушката забелязах че едната е 3 вата а не 5 сложих 5 ватова роблема си остана същия накрая реших да разменя фасунките на левия с десния габарит и сега всичко е ок (едвали се е оправил от размяната по скоро пак лош контакт в самите фасунки) и на мен също след като включа фаровете и проблема изчезваше. ако всичките ти крушки не са стари и отговарят ватовете почти сам сигурен че проблема е масата затова ти светава мигача защото си дърпа маса от там. успех

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 20 Окт 2009, 22:16

От личен опит за две години установих, че когато някоя крушка е на края на живота си, но не изгояла сбърква целия лайт модул. Ииндикаторът на таблото дава информация за изгоряла крушка, но никога вярната. И всичко се оправя с палене на фаровете. Спасението е да се сменят всички крушки и то с истински, а не с ментарки. Относно светенето на габаритите, при мен не свети нито един габарит при оставяне на ръчката на мигачите включена. Явно това се програмира, защото в лайт модула на моята кола не е пипано(лично съм я купил от първи собственик с перфектна история).
Изображение

Назад към E46