Обтегачи на коланите и прекъсване на захранването

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306

Обтегачи на коланите и прекъсване на захранването

Мнение от prel » 14 Окт 2009, 16:33

Ами, колеги, след оправяне на редица дребни проблеми дойде време за досадната лампа на бега. Записаните грешки са три, които след изтриване се появяват пак и лампата на таблото светва:
- проблем в обтегача на левия колан
- проблем в обтегача на десния колан
- проблем в изключването на захранването

Първите две се отнасят за двата обтегача на предните колани, които при катастрофа трябва да ти счупят ребрата като те хванат с колана за седалката :) Четах, че това е често срещан проблем с окабеляването и дори има repair kit. Аз обаче искам да съм сигурен, че не са гръмнали или са гръмнали за да знам какво да правя. Някой знае ли дали има визуална разлика м/у гръмналите и здравите пиропатрони в тия обтегачи? Например да са слезнали по-надолу закопчалките на коланите или някакъв друг признак дето мога да видя с просто око?

Третата грешка е от механизъм, който при удар прекъсва плюса на акумулатора, който е пак с някакъв пиропатрон. За него не знам много и ще се радвам ако някой ме упъти.

Знам, че колата ми е претърпяла "лек" (??) удар отзад, ако това има значение. Беговете са си цели, но е много вероятно тия неща да са свързани с този инцидент.

Благодаря предварително

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5
Мечтае да кара: MX5

Re: Обтегачи на коланите и прекъсване на захранването

Мнение от gido » 14 Окт 2009, 21:16

те закопчалките невлизат надолу а излизат нагоре по това се познават
[url=http://forum-lines.ru/]Изображение
[/url]интересное

Назад към E46