Странно бучене от мотора

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 330xd
Мечтае да кара: M6 Grand Coupe

Странно бучене от мотора

Мнение от sider23 » 11 Окт 2009, 18:49

колеги,

за съжаление за втори път ми се налага да пускам тема свързана с проблем по БМВ-цето ми, но такъв е живота...
бих искал да споделите опит ако сте се сблъсквали със следното "явление":
от време на време се появява едно доста странно и силно бучене от мотора съпроводено с лека вибрация, която се усеща на пода под пасажерската седалка...
преди беше доста за кратко и винаги в движение и нямаше как да го погледна от къде точно е....
днес обаче го направи и на място и успях да погледна под капака... сякаш бученето идва някъде изпод заборника за въздушния филтър....
може и да си внушавам, но другото което ми се струва е, че го прави само при пуснат климатик и когато е по-топло времето като днес...
дали може да е това??? - номер 6 от тази схема:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=45

не съм сигурен обаче това чудо къде се намира под капака!!!!!

предварително благодаря на колегите, който ще дадат мнение и ще помогнат...

ПС. колата е Е46 Компакт, дизел 150 кс.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d '03
Мечтае да кара: E90 V10 Hartge

Re: Странно бучене от мотора

Мнение от adko001 » 11 Окт 2009, 22:35

колега, имам проблем идентичен със твоя, дава ми същите симптоми, който ти споменаваш, а този неприятен звук, съпроводен със вибрация ми се появава и на празен ход и на скорост при над 2000 оборота, някои колеги ме насочиха да си погледна кардана/предния висящ лагер и гуменото каре/и т.н., но досега си карам така от 4 месеца вече и сабирам сила $$$ и вегнага ще го погледнеме кардана !!! Тааа ако не си го гледал обърни му внимание, мн важно е всичко да е ОК по него :weed: :weed: :weed: :weed:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sider23 » 11 Окт 2009, 23:09

колега,
мерси за инфото....
утре ще запазвам час и ще я карам на сервиз.... само се моля да не са некви извънземни цифри, че пова да ми омръзва...!!!!
само се чудя и при теб ли се получава това само при пуснат климатик или аз нещо си въобразявам???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d '03
Мечтае да кара: E90 V10 Hartge

Мнение от adko001 » 12 Окт 2009, 0:06

със и без климатик при мене си ручи :shock: :shock: естествено най-добре да го погледне човек с опит ние може да си гадаеме, а като решиш проблема пиши какво му е било на зверчето ти :angel: :angel:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sider23 » 14 Окт 2009, 13:01

колега,
вчера си звех колицата от сервиза....
гледали са я и единственото, което са открили е някаква пласмасова кутия, през която минавали много тръби и кабели) която е била притисната и леко смачкана между другите елементи на двигателя.... според тях от това трябва е проблема с бученето.... та по този въпрос се разминах доста тънко...

но се вкарах в познатия филм с прецаканата перка на климатика.... там направо е ужас.... 746,34 лв........
та сега това ми е на главата, а колата седи на паркинга с откачен акулулатор.....

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 16 Окт 2009, 19:20

Как ручи със или без климатик?
Защото ако е спрян се предполага по пътя на логиката че не трябва да е тази перка на климатика

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sider23 » 17 Окт 2009, 9:07

колега,
аз съм с ръчни скорости и имам само една перка - тази която е зад радиатора....
бученето не идваше от нея, така или иначе...
в НН Сервиз (Бош) ми казаха че най-вероятно е било от притиснатите тръбички и кабели, които са открили...
от както съм си я взел, го няма бученето, но така или иначе то се появяваше само при по-топло време...

а за въпросната перка.... направо ме хвърлиха в ужас теи хора.....
след като ми казаха че си заминава, аз купих нова (746 лв) смених я, но проблема с нея остана - включва се на контакт при студен двигател...
сега ме пращат в Камор за диагностика

Назад към E46