Алармата ми е много "дискретна"
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Алармата ми е много "дискретна"
Здравейте
Миналата седмица се сдобих с E46 320d от 2004 година.
Според ръководството, което имам, автомобилът ми има фабрична аларма, която се активира винаги, когато заключа колата.
В ръководството не се споменава нищо за отделно дистанционно (според него алармата се командва от вграденото дистанционно, което е в ключа.) Моята кола обаче има отделно дистанционно.
Проблемът се състои в това, че не знам дали алармата работи изобщо.
Когато отключа колата (с дистанционното) и отворя вратата, в купето започва да се чува едно равномерно пиукане (не е силно като аларма, а просто като някакъв сигнал в купето) през 2-3 секунди. Подозирам, че това означава, че сензорът за движение е задействан и алармата се е задействала в някакъв (предупредителен) режим.
За да спре това пиукане, трябва да натисна бутона (единствения бутон) на дистанционното за алармата или да запаля колата.
След като изляза от колата, независимо дали заключвам или не, ако изчакам известно време преди да вляза, това пиукане се задейства пак при влизане.
Това е единственият признак, че имам някаква аларма. Не мога да я задействам по никакъв друг начин. Пробвах да ритам гумите и да клатя колата. Аларма не се включва.
Най вероятно ще посетя сервиз, но подозирам и че има някаква вероятност алармата ми просто да е настроена по някакъв начин (достъпен за мен) да се задейства много трудно (или да не се задейства изобщо).
Прочетох всички указания и поведението на колата/алармата отговаря доста точно на тях, с тази разлика, че единствената "аларма", която се чува изобщо е тази сигнализация в купето.
Предварително благодаря за помощта.
Миналата седмица се сдобих с E46 320d от 2004 година.
Според ръководството, което имам, автомобилът ми има фабрична аларма, която се активира винаги, когато заключа колата.
В ръководството не се споменава нищо за отделно дистанционно (според него алармата се командва от вграденото дистанционно, което е в ключа.) Моята кола обаче има отделно дистанционно.
Проблемът се състои в това, че не знам дали алармата работи изобщо.
Когато отключа колата (с дистанционното) и отворя вратата, в купето започва да се чува едно равномерно пиукане (не е силно като аларма, а просто като някакъв сигнал в купето) през 2-3 секунди. Подозирам, че това означава, че сензорът за движение е задействан и алармата се е задействала в някакъв (предупредителен) режим.
За да спре това пиукане, трябва да натисна бутона (единствения бутон) на дистанционното за алармата или да запаля колата.
След като изляза от колата, независимо дали заключвам или не, ако изчакам известно време преди да вляза, това пиукане се задейства пак при влизане.
Това е единственият признак, че имам някаква аларма. Не мога да я задействам по никакъв друг начин. Пробвах да ритам гумите и да клатя колата. Аларма не се включва.
Най вероятно ще посетя сервиз, но подозирам и че има някаква вероятност алармата ми просто да е настроена по някакъв начин (достъпен за мен) да се задейства много трудно (или да не се задейства изобщо).
Прочетох всички указания и поведението на колата/алармата отговаря доста точно на тях, с тази разлика, че единствената "аларма", която се чува изобщо е тази сигнализация в купето.
Предварително благодаря за помощта.
Последна промяна loxs на 05 Окт 2009, 17:06, променена общо 2 пъти
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Алармата ми е много "дискретна"
Здравей, колега, първо честита придобивка
Със здраве да си я караш количката.
Сега на въпроса ти - кажи дали алармата е оригиналната. Познава се по това, че на огледалото за обратно виждане има малка лампичка отдолу.
има специален раздел за Е46 - занапред пускай техническите теми там 

Сега на въпроса ти - кажи дали алармата е оригиналната. Познава се по това, че на огледалото за обратно виждане има малка лампичка отдолу.

Si non confectus, non reficiat.
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Оригиналната аларма работи само и единствено с вграденото в ключа дистанционно. Допълнително дистанционно значи, че имаш някаква друг аларма, слагана допълнително, и нищо от написаното в упътването на колата не важи за нея.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
Тази вечер след работа си поиграх доста с централното заключване и алармата.
Ето какво открих.
1. Под огледалото за обратно виждане няма никаква лампичка, Нещо като лампичка (или по-скоро някакъв сензор) има вградено в самото стъкло на огледалото. В най-горния край, почти в средата.
2. Има две лампички, които (предполагам са свързани по някакъв начин с алармата. Едната е долу вдясно на предното стъкло. Другата е в тапицерията между предното стъкло и дясната предна врата. Ако вие нямате такива лампички, значи те са добавени допълнително.
3. До стартера има странен червен бутон (прикачих снимка). Този бутон някак не ми се връзва стилово с интериора и предполагам, че не е фабричен. При натискане не се случва нищо (или поне нищо не се вижда). Някой има ли идея какъв може да е този бутон? Имате ли нещо подобно в колите си?
Явно наистина ще трябва да отида в сервиз за да разбера за какво става въпрос
Ето какво открих.
1. Под огледалото за обратно виждане няма никаква лампичка, Нещо като лампичка (или по-скоро някакъв сензор) има вградено в самото стъкло на огледалото. В най-горния край, почти в средата.
2. Има две лампички, които (предполагам са свързани по някакъв начин с алармата. Едната е долу вдясно на предното стъкло. Другата е в тапицерията между предното стъкло и дясната предна врата. Ако вие нямате такива лампички, значи те са добавени допълнително.
3. До стартера има странен червен бутон (прикачих снимка). Този бутон някак не ми се връзва стилово с интериора и предполагам, че не е фабричен. При натискане не се случва нищо (или поне нищо не се вижда). Някой има ли идея какъв може да е този бутон? Имате ли нещо подобно в колите си?
Явно наистина ще трябва да отида в сервиз за да разбера за какво става въпрос
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
колега тези лампички за които говориш не са ли сензори за дъж и тем подобни
новият ми номер: 0877787835
Ами не, аз говоря за огледалото, което е вътре в купето (централното огледало за обратно виждане). В неговото стъкло има вградено нещо като лампичка или някакъв сензор.
Другите лампички си са наистина (със сигурност лампички), защото мигат по различни начини при заключено, отключено положение и при активирана аларма (която все пак не успях да накарам да пищи по никакъв начин). Те също са вътре в купето.
Другите лампички си са наистина (със сигурност лампички), защото мигат по различни начини при заключено, отключено положение и при активирана аларма (която все пак не успях да накарам да пищи по никакъв начин). Те също са вътре в купето.
- marto853.
- ентусиаст
-
леле много лампи
я по добре не пипаи ништо и при първа вазможност я закараи на някои кито разбира от аларми,че да не стане беля

Препоръчайте някой в София.
Също така ми е наистина интересно да разбера предназначението на странния червен бутон до стартера. Имате ли такъв във вашите коли?
Също така ми е наистина интересно да разбера предназначението на странния червен бутон до стартера. Имате ли такъв във вашите коли?
- marto853.
- ентусиаст
-
за сажаления нямам добри спомени от нито един
затова не мога да ти помогна но успех 
а колкото за червения бутон до ключа за палене -не колега нямаме такива бутони

а колкото за червения бутон до ключа за палене -не колега нямаме такива бутони
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
loxs написа:Ами не, аз говоря за огледалото, което е вътре в купето (централното огледало за обратно виждане). В неговото стъкло има вградено нещо като лампичка или някакъв сензор.
Това означава ,че огледалото ти за обратно виждане е с бленда против заслипяване дейсва този сензор за светлината където е отпред има такъв и отзад на гърба на огледалото
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
След толкова обяснения за лампички и незнам си какво, плюс някакъв измислен бутон до стартера - това си е допълнително слагана и побългарявана аларма. Отиваш при първите алармаджии, които видиш и ги разпитваш.
Тук хората с афтърмаркет аларми не са много, а и шансът останалите да имат същата като твоята е 1/100000.
Тук хората с афтърмаркет аларми не са много, а и шансът останалите да имат същата като твоята е 1/100000.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Това на огледалото, е сензора за блендата за затъмняване на огледалото за обратно виждане. Тя действа по следния начин..... вечерно време огледалото промен цвета си спрямо това дали зад тебе има друг автомобил със светнати фарове и колкото по голям е интензитета на този автомобил толкова по тъмномно става огледалото. Това ти го беше казал и друг колега. А такова червено копче имам имам и аз но не там..... и нищо не прави
. Така че иди при някой алармаджия да ти види афтърмаркет алармата.... за оригиналната..... няма как да ти я оправят. А това писукане да не е гонг? има го като екстра но при Американските коли, при отваряне на вратите се чува това

Хм, да, това писукане доста прилича на звука от гонг. Странното е само, че писукането не спира при затварянето на вратите. Трябва да се натисне дистанционното на допълнителната аларма за да спре.
Както и да е, благодаря ви за мненията. Ще се ходи на алармаджия.
Както и да е, благодаря ви за мненията. Ще се ходи на алармаджия.
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Пробвай,дали писукането не се спира и от въпросното червено копченце 

15 мнения
• Страница 1 от 1