Бучене от диференциал може би ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Бучене от диференциал може би ?

Мнение от DoesNot » 03 Сеп 2009, 13:03

Колеги, първо здравейте :) От 1 седмица съм горд собственик на БМВ и имам едно питане ;) значи когато изключа от скорост и като се заслушам се чува нещо като бучене мисля си че е от диф-а защото идва някъде отдолу под мен и пътниците отзад също го чуват. Нормално ли е това или има някакъв проблем :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 03 Сеп 2009, 13:20

Честито за придобивката,със здраве.... при мен не се чува нищо откъм дифа.Според мен не е нормално.
Газ на музиката и няма да чуваш нищо :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 03 Сеп 2009, 13:22

Може да е от гумите ... при неравномерно износени гуми вие/бучи, но това е просто идея.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 03 Сеп 2009, 13:27

Честито, колега, със здраве да си я ползваш. По темата - още не си наясно с различните шумове, които издава колата, моя съвет е да чуе майсторче, иначе само ще си гадаем.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 03 Сеп 2009, 13:38

Zagy написа:Честито, колега, със здраве да си я ползваш. По темата - още не си наясно с различните шумове, които издава колата, моя съвет е да чуе майсторче, иначе само ще си гадаем.

Корект както казвахме в англия :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Мнение от DoesNot » 03 Сеп 2009, 23:47

Допитах се до познати с Е46-ки и казват че било нормално евентуално да си погледна маслото в диф-а :roll: Мисля да си карам спокойно за сега и да си усилвам музичката както каза колегата по-горе :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кот кара

Мнение от zlati79 » 04 Сеп 2009, 9:34

а бе, чел съм че за дифа маслото не се сменя - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=05 /с някой изключения/, но така или иначе може да пробваш да го смениш, особено ако си на повечко пробег!
и не забравяйте! ползвайте само висококачествени и оригинални консумативи и резервни части за колите си! :mhihi:
ИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на ток
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от nik4o_83 » 04 Сеп 2009, 9:40

Колега що не минеш на майстор? Най-добре направи така, че да ти е чиста работата. Ако нещо ти е малко маслото в дифа - недей да си усилваш музичката, ами отиди да ти сложат масло, пък и ще разбереш защо евентуално е изтекло.
А тва, че ти казват, че е нормално - хич не трябва да ти бучи нещо! Имам много приятели с такива коли, много е коментирано по форума за диф и да знаеш - не трябва да ручи, бучи, шуми и т.н. ако е здрав.
Аз скоро ще правя тези процедури - смяна масло на диф и скоростна кутия. Няма причини да го правя - просто с тези масла "Lifetime" дето викат...нещо не ми се вярва много...
Имам едно приятелче с Е36, който ми се оплакваше от ск. му кутия, че му влизали трудно, че му загрявало отдолу... - еми оказа се, че е почти празна. Няма да ти казвам каква разлика има сега. Скоростите влизат като у тях си...

Най-добре си провери ти нещата, че от хорските приказки понякога нещата стават едни...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 04 Сеп 2009, 9:43

Усилвай музиката колега щото скоро ще вземеш да пускаш стандартните теми......."ще сменям носачи с тампони" " жълта лампа на маслото" "еърбеци що светят" "счупих задна пружина" "дебитомер" "филтър на картерните газове " "тупкане отзаде" "тупкане при включване на 1-ва" "датчици колянов и разпределителен вал" "плаващи обороти" "късане на заден мост от купето"....... и др. Ако ще питаш нещо такова няма смисал има доста такива теми и всичките сме минали по 90% от изброените от мен теми :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 04 Сеп 2009, 10:21

Rundev написа:Усилвай музиката колега щото скоро ще вземеш да пускаш стандартните теми......."ще сменям носачи с тампони" " жълта лампа на маслото" "еърбеци що светят" "счупих задна пружина" "дебитомер" "филтър на картерните газове " "тупкане отзаде" "тупкане при включване на 1-ва" "датчици колянов и разпределителен вал" "плаващи обороти" "късане на заден мост от купето"....... и др. Ако ще питаш нещо такова няма смисал има доста такива теми и всичките сме минали по 90% от изброените от мен теми :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: еми колега земи си новичка от магазина и няма да имаш проблеми,стига натяква в всяка една тема че били е46 калпави и то наи-вече при новите колеги които се радват на колите си,я ми кажи сега що моита неправи така а??? само един термостат за 1 година и то маи нетрябваше да се сменя ами си бях внушил че не загрява,моита що не е калпава,то е кола,може се развали,влизал лиси в ауди форума-мерцедес-пежо и тем подобни,имах ц220 2002 година карах я 3 месеца и дадох сигорно 5-6 хилиади за да я правя,незнам мерцедес ли е калпаф или такава е колата но я продадох и минах на бмв и не сажелявам,щото усвен термостат за 50 лева и масло несам сменял друго,така че стига осира темите
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 04 Сеп 2009, 10:22

Rundev написа:Усилвай музиката колега щото скоро ще вземеш да пускаш стандартните теми......."ще сменям носачи с тампони" " жълта лампа на маслото" "еърбеци що светят" "счупих задна пружина" "дебитомер" "филтър на картерните газове " "тупкане отзаде" "тупкане при включване на 1-ва" "датчици колянов и разпределителен вал" "плаващи обороти" "късане на заден мост от купето"....... и др. Ако ще питаш нещо такова няма смисал има доста такива теми и всичките сме минали по 90% от изброените от мен теми :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Хе Ти как го успокои с изпитаната рецепта на БГ майсторите : Пускай радиото по силно и си свиркай :mhihi:
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 04 Сеп 2009, 10:35

unikalen88 написа:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: еми колега земи си новичка от магазина и няма да имаш проблеми,стига натяква в всяка една тема че били е46 калпави и то наи-вече при новите колеги които се радват на колите си,я ми кажи сега що моита неправи така а??? само един термостат за 1 година и то маи нетрябваше да се сменя ами си бях внушил че не загрява,моита що не е калпава,то е кола,може се развали,влизал лиси в ауди форума-мерцедес-пежо и тем подобни,имах ц220 2002 година карах я 3 месеца и дадох сигорно 5-6 хилиади за да я правя,незнам мерцедес ли е калпаф или такава е колата но я продадох и минах на бмв и не сажелявам,щото усвен термостат за 50 лева и масло несам сменял друго,така че стига осира темите

Ок колега извинявам се за истината :) ама аз щото много се заслушвах затова сам 2000 лева назаде,щото неусилвах музиката
:mhihi: :mhihi: :mhihi: Споням си първия път когато се скапа искаше да държи много ниски обороти и като отидох в сервиз ми казах "ми карай я на високи обороти е " :mhihi: :mhihi: така и правя музиката газ и и на високи...... те и затуи ми земаха книжката :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 04 Сеп 2009, 13:00

Rundev написа:Ок колега извинявам се за истината :) ама аз щото много се заслушвах затова сам 2000 лева назаде,щото неусилвах музиката
:mhihi: :mhihi: :mhihi: Споням си първия път когато се скапа искаше да държи много ниски обороти и като отидох в сервиз ми казах "ми карай я на високи обороти е " :mhihi: :mhihi: така и правя музиката газ и и на високи...... те и затуи ми земаха книжката :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Е не може да не осереш поредната тема за "скапаните" е46... Като не можеш да избираш кола и от чувала с п*тките си хванал х*я недей да караш БМВ. Кола се ИЗБИРА ВНИМАТЕЛНО, колега, а не се фърля боб и - тая ще е.

По темата - отиди при някой БМВ майстор в града да ти каже какво й е на колата. Тук само гадаем така.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 04 Сеп 2009, 17:19

Пак се извинявам за нанесената обида на стопаните на този "невероятен извънземен автомобил" пуууууууу........... още някой ще се намеси ли и на него да се извинявам.Къде остана свободата на словото незнам само.Нали затова е форум! Да се обсъждат проблеми и впечатления.Ама понеже аз май съм единствен който се оплаква от е46,съм черен. Еми добре повече няма да се оплаквам никога само ще се кланям за да не кривам от групата :evil:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 04 Сеп 2009, 17:52

Към автора... Може и да е лагер на главина, но ако е той, то ще се чува и на скорост, и на свободна и всякак... Така че сервиз му е майката, да се чуе от специалист :roll: Сичко може да вие... Не се знай, знай ли се.. ;)
А към недоволния ... Ми кат не ти аресва, продавай бе, ко чакаш още :mhihi: Ич не е нормално да се чува нещо в 46ците.... Щом вие, шуми и т.н. , значи ще се счупи нещо (ако вече не се е), еле па тогава в цифри няма ти говоря... :winky: Тей то... После акате по темите, що колата струва 1/3 над пазарната цена... Ми как не, като без музика, ще заспиш в колата... Все едно си си в леглото... Мерсим ти другите... :winky: Живи и здрави :winky:

Следваща

Назад към E46