Бучене от диференциал може би ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
Бучене от диференциал може би ?
Колеги, първо здравейте
От 1 седмица съм горд собственик на БМВ и имам едно питане
значи когато изключа от скорост и като се заслушам се чува нещо като бучене мисля си че е от диф-а защото идва някъде отдолу под мен и пътниците отзад също го чуват. Нормално ли е това или има някакъв проблем 

- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Честито за придобивката,със здраве.... при мен не се чува нищо откъм дифа.Според мен не е нормално.
Газ на музиката и няма да чуваш нищо
Газ на музиката и няма да чуваш нищо

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Честито, колега, със здраве да си я ползваш. По темата - още не си наясно с различните шумове, които издава колата, моя съвет е да чуе майсторче, иначе само ще си гадаем.
Si non confectus, non reficiat.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Zagy написа:Честито, колега, със здраве да си я ползваш. По темата - още не си наясно с различните шумове, които издава колата, моя съвет е да чуе майсторче, иначе само ще си гадаем.
Корект както казвахме в англия

- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
Допитах се до познати с Е46-ки и казват че било нормално евентуално да си погледна маслото в диф-а
Мисля да си карам спокойно за сега и да си усилвам музичката както каза колегата по-горе 

- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
а бе, чел съм че за дифа маслото не се сменя - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=05 /с някой изключения/, но така или иначе може да пробваш да го смениш, особено ако си на повечко пробег!
и не забравяйте! ползвайте само висококачествени и оригинални консумативи и резервни части за колите си!
и не забравяйте! ползвайте само висококачествени и оригинални консумативи и резервни части за колите си!

- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Колега що не минеш на майстор? Най-добре направи така, че да ти е чиста работата. Ако нещо ти е малко маслото в дифа - недей да си усилваш музичката, ами отиди да ти сложат масло, пък и ще разбереш защо евентуално е изтекло.
А тва, че ти казват, че е нормално - хич не трябва да ти бучи нещо! Имам много приятели с такива коли, много е коментирано по форума за диф и да знаеш - не трябва да ручи, бучи, шуми и т.н. ако е здрав.
Аз скоро ще правя тези процедури - смяна масло на диф и скоростна кутия. Няма причини да го правя - просто с тези масла "Lifetime" дето викат...нещо не ми се вярва много...
Имам едно приятелче с Е36, който ми се оплакваше от ск. му кутия, че му влизали трудно, че му загрявало отдолу... - еми оказа се, че е почти празна. Няма да ти казвам каква разлика има сега. Скоростите влизат като у тях си...
Най-добре си провери ти нещата, че от хорските приказки понякога нещата стават едни...
А тва, че ти казват, че е нормално - хич не трябва да ти бучи нещо! Имам много приятели с такива коли, много е коментирано по форума за диф и да знаеш - не трябва да ручи, бучи, шуми и т.н. ако е здрав.
Аз скоро ще правя тези процедури - смяна масло на диф и скоростна кутия. Няма причини да го правя - просто с тези масла "Lifetime" дето викат...нещо не ми се вярва много...
Имам едно приятелче с Е36, който ми се оплакваше от ск. му кутия, че му влизали трудно, че му загрявало отдолу... - еми оказа се, че е почти празна. Няма да ти казвам каква разлика има сега. Скоростите влизат като у тях си...
Най-добре си провери ти нещата, че от хорските приказки понякога нещата стават едни...
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Усилвай музиката колега щото скоро ще вземеш да пускаш стандартните теми......."ще сменям носачи с тампони" " жълта лампа на маслото" "еърбеци що светят" "счупих задна пружина" "дебитомер" "филтър на картерните газове " "тупкане отзаде" "тупкане при включване на 1-ва" "датчици колянов и разпределителен вал" "плаващи обороти" "късане на заден мост от купето"....... и др. Ако ще питаш нещо такова няма смисал има доста такива теми и всичките сме минали по 90% от изброените от мен теми

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Rundev написа:Усилвай музиката колега щото скоро ще вземеш да пускаш стандартните теми......."ще сменям носачи с тампони" " жълта лампа на маслото" "еърбеци що светят" "счупих задна пружина" "дебитомер" "филтър на картерните газове " "тупкане отзаде" "тупкане при включване на 1-ва" "датчици колянов и разпределителен вал" "плаващи обороти" "късане на заден мост от купето"....... и др. Ако ще питаш нещо такова няма смисал има доста такива теми и всичките сме минали по 90% от изброените от мен теми![]()
![]()

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Rundev написа:Усилвай музиката колега щото скоро ще вземеш да пускаш стандартните теми......."ще сменям носачи с тампони" " жълта лампа на маслото" "еърбеци що светят" "счупих задна пружина" "дебитомер" "филтър на картерните газове " "тупкане отзаде" "тупкане при включване на 1-ва" "датчици колянов и разпределителен вал" "плаващи обороти" "късане на заден мост от купето"....... и др. Ако ще питаш нещо такова няма смисал има доста такива теми и всичките сме минали по 90% от изброените от мен теми![]()
![]()
Хе Ти как го успокои с изпитаната рецепта на БГ майсторите : Пускай радиото по силно и си свиркай

- Rundev
- младши ентусиаст
-
unikalen88 написа:Rundev написа:Усилвай музиката колега щото скоро ще вземеш да пускаш стандартните теми......."ще сменям носачи с тампони" " жълта лампа на маслото" "еърбеци що светят" "счупих задна пружина" "дебитомер" "филтър на картерните газове " "тупкане отзаде" "тупкане при включване на 1-ва" "датчици колянов и разпределителен вал" "плаващи обороти" "късане на заден мост от купето"....... и др. Ако ще питаш нещо такова няма смисал има доста такива теми и всичките сме минали по 90% от изброените от мен теми![]()
![]()
![]()
![]()
еми колега земи си новичка от магазина и няма да имаш проблеми,стига натяква в всяка една тема че били е46 калпави и то наи-вече при новите колеги които се радват на колите си,я ми кажи сега що моита неправи така а??? само един термостат за 1 година и то маи нетрябваше да се сменя ами си бях внушил че не загрява,моита що не е калпава,то е кола,може се развали,влизал лиси в ауди форума-мерцедес-пежо и тем подобни,имах ц220 2002 година карах я 3 месеца и дадох сигорно 5-6 хилиади за да я правя,незнам мерцедес ли е калпаф или такава е колата но я продадох и минах на бмв и не сажелявам,щото усвен термостат за 50 лева и масло несам сменял друго,така че стига осира темите
Ок колега извинявам се за истината

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Rundev написа:Ок колега извинявам се за истинатаама аз щото много се заслушвах затова сам 2000 лева назаде,щото неусилвах музиката
![]()
![]()
Споням си първия път когато се скапа искаше да държи много ниски обороти и като отидох в сервиз ми казах "ми карай я на високи обороти е "
![]()
така и правя музиката газ и и на високи...... те и затуи ми земаха книжката
![]()
![]()
![]()
Е не може да не осереш поредната тема за "скапаните" е46... Като не можеш да избираш кола и от чувала с п*тките си хванал х*я недей да караш БМВ. Кола се ИЗБИРА ВНИМАТЕЛНО, колега, а не се фърля боб и - тая ще е.
По темата - отиди при някой БМВ майстор в града да ти каже какво й е на колата. Тук само гадаем така.
Si non confectus, non reficiat.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Пак се извинявам за нанесената обида на стопаните на този "невероятен извънземен автомобил" пуууууууу........... още някой ще се намеси ли и на него да се извинявам.Къде остана свободата на словото незнам само.Нали затова е форум! Да се обсъждат проблеми и впечатления.Ама понеже аз май съм единствен който се оплаква от е46,съм черен. Еми добре повече няма да се оплаквам никога само ще се кланям за да не кривам от групата 

Към автора... Може и да е лагер на главина, но ако е той, то ще се чува и на скорост, и на свободна и всякак... Така че сервиз му е майката, да се чуе от специалист
Сичко може да вие... Не се знай, знай ли се..
А към недоволния ... Ми кат не ти аресва, продавай бе, ко чакаш още
Ич не е нормално да се чува нещо в 46ците.... Щом вие, шуми и т.н. , значи ще се счупи нещо (ако вече не се е), еле па тогава в цифри няма ти говоря...
Тей то... После акате по темите, що колата струва 1/3 над пазарната цена... Ми как не, като без музика, ще заспиш в колата... Все едно си си в леглото... Мерсим ти другите...
Живи и здрави 

А към недоволния ... Ми кат не ти аресва, продавай бе, ко чакаш още

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2