компресор на климатик-моля за съдействие
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- pretendeer
- кандидат ентусиаст
-
компресор на климатик-моля за съдействие
Е46 Б19 М43. Днес установих, че не ми духа студено. Със сигурност разбрах , че не ми включва компресора. когато вдигнах капака , за да погледна какво е положението видях една голяма метална шайба паднала върху кората на двигателя, точно под компресора. Всъщност, това явно е част от компресора. Та въпроса е какво точно се е случило, поправимо ли е и ще се наложи ли смяна на целия компресор ?
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Колега това е част от електромагнитния съединител на компресора.
Виж тя се набива и се стяга с гайка номер мисля, че е 13 ама не съм сигурен.
Провери резбата дали е здрава ако е така сложи я обратно и я стегни с нова гайка.
Възможно е да има и шайби които да служат за дистанционери да отделят магнита защото той създава магнитното поле и в зависимост от разстоянието зацепва, ако е малко разстоянието може да не изключва или обратното ако е голямо да не залепва.
Но най-простото нещо е провери дали резбата не се е откъснала от вала на компресора и ако не е сложи облатно шайбата и я стегни с гайка може и федерка да сложиш за да си сигурен, че няма пак да се развие.
Успех. Ако имаш трудности ми пиши на ЛС
Виж тя се набива и се стяга с гайка номер мисля, че е 13 ама не съм сигурен.
Провери резбата дали е здрава ако е така сложи я обратно и я стегни с нова гайка.
Възможно е да има и шайби които да служат за дистанционери да отделят магнита защото той създава магнитното поле и в зависимост от разстоянието зацепва, ако е малко разстоянието може да не изключва или обратното ако е голямо да не залепва.
Но най-простото нещо е провери дали резбата не се е откъснала от вала на компресора и ако не е сложи облатно шайбата и я стегни с гайка може и федерка да сложиш за да си сигурен, че няма пак да се развие.
Успех. Ако имаш трудности ми пиши на ЛС
2 мнения
• Страница 1 от 1