Въпрос демферна шайба
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- titimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: през ями и окопи...
- Мечтае да кара: LEXUS
Въпрос демферна шайба
Колеги искам да ви попитам за демферната шайба днес я погледнах и видях че има една две пукнатинки, но едвам забележими възможно ли е да е заминала? И още един въпрос да не пускам друга тема при гасене и палене се чува леко присфирване възможно ли е да е от нея? Мерси предварително!!

- titimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: през ями и окопи...
- Мечтае да кара: LEXUS
Да колега благодаря ти изчетох тази тема преди да пусна моята
Само не ми казахте за изсвирването при палене и гасене дали е от нея защото ми казаха, че може да е от някакъв маркуч на вакум не го прави всеки път

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
колега като взех моята имаше подобно свирене,сменихме шаибата защото беше за смяна и свиренето намаля при палене и гасене стана много тиха но още се чуват звуци които са неприятни при гасене особенно така че може да намалее може и не 

Сменяй я тогава, защото последиците могат да са фатални! На моята шайба и се скъса меката връзка (нормално от там да е проблема) имах същия този звук при палене и гасене, но не му обръщах внимание
Докато една вечер, като завъртях ключа колата запали и едната част на шайбата "изтропа" брутално и падна на кората отдолу. Добре, че не съм бил в движение и беше на ниски обороти, че тогава не ми се мисли - радиатор, климатик .... всичко да е станало на "таратор" - 312лв чисто нов. Първоначално го намерих за 508лв., но след малко повече търсене на подходящите места и подходящи хора - резултата беше 312лв крайна цена. Заместители за по 180лв можеше да се намерят, но по-добре да си е немска часта. Дизела си е дизел, щом сме избрали печка' ще си плащаме за избора. Бензинката е направо без пари в това отношение с тия шайби.

5 мнения
• Страница 1 от 1