Странно "съскане" при 1400 оборота
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Странно "съскане" при 1400 оборота
Колеги, бе...много съм озадъчен - при потегляне когато двигателя почне да вдига обороти и достигне 1400-1450, се чува едно изсъскване сякаш има blow-off клапан!!!
Най-добре го чувам на 1-ва, не знам дали го има на 2-ра и нагоре, защото се увеличават шумовете по купето. Тоест не знам дали си го има по принцип
...баси...
Супер ми е странно - колата ми върви страхотно бих казал - харчи ми 7 и даже отдолу на градско (София), абе въобще изглежда всичко ОК. Не ми открива грешки при закачане на комп, така че ....не знам:)))
Дайте съвет какво може да е това чудо...
Не съм ходил на майстор за това изсъскване, но ще го направя, но все пак да чуя и вашите мнения.
Мерси предварително.

Супер ми е странно - колата ми върви страхотно бих казал - харчи ми 7 и даже отдолу на градско (София), абе въобще изглежда всичко ОК. Не ми открива грешки при закачане на комп, така че ....не знам:)))
Дайте съвет какво може да е това чудо...

Не съм ходил на майстор за това изсъскване, но ще го направя, но все пак да чуя и вашите мнения.
Мерси предварително.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Всъщност колата ти има блоу-оф клапан, ако е тази, която пише, че караш. Има доста теми за това съскане, ползвай търсачката.
Never mistake motion for action...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Leon написа:Всъщност колата ти има блоу-оф клапан, ако е тази, която пише, че караш. Има доста теми за това съскане, ползвай търсачката.
Тези коли не изпускаха ли излишното налягане в генерацията след турбината? Поправи ме ако греша.
Si non confectus, non reficiat.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Leon написа:Всъщност колата ти има блоу-оф клапан, ако е тази, която пише, че караш. Има доста теми за това съскане, ползвай търсачката.
Колега,тоя клапан не се слага фабрично,нали?
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
Ами не знам дали се слага фабрично, но по мойта мисля, че не са слагани такива глезотии. Ще потърся в нета - мерси за информацията.
П.С. ...бе нещо прерових с търсачката, ама не откривам подобни теми. Само някви съскащи БМВ-та, ама не и като мойто "съскане"
).....

П.С. ...бе нещо прерових с търсачката, ама не откривам подобни теми. Само някви съскащи БМВ-та, ама не и като мойто "съскане"

- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
няма блоу оф ! Вариантите са 3 ... зависи как ти свири .. или тръгва турбинката ти да заминава... или имаш чип... или си адски слухар и на колата ти няма нищо
Според мен... това са вариантите !

Според мен... това са вариантите !
Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- kmet
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318d
- Мечтае да кара: всички от марката БМВ
Здравейте моята 318д има същия звук.Най-добре се усеща при връщане на гъста, след като ускоря и се наложи да превключа.
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Е хора дизели с турбини карате, какво искате да се чува като връщате газта - пърдене ли?
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
Не бе хора - при мен не го прави когато връщам газ. Между другото като връщам газ няма такова съскате както колегата казва. Прави ми го само при тези обороти...
Значи почвам аз да си ускорявам плавно и когато стигне тези 1400-1450 оборота се чува точно все едно е с blow-off клапан (колата си върви) и продължава да си катери нагоре. Не се усеща нито нещо да дръпва назад в ускорението, нито нищо... върви си на 6
Не е никакво свирене - просто като че ни някой вакум изпуска, ама си го чувам добре...
Странна работа ви казвам.... давайте още мнения...
П.С. Нямам чип
Значи почвам аз да си ускорявам плавно и когато стигне тези 1400-1450 оборота се чува точно все едно е с blow-off клапан (колата си върви) и продължава да си катери нагоре. Не се усеща нито нещо да дръпва назад в ускорението, нито нищо... върви си на 6
Не е никакво свирене - просто като че ни някой вакум изпуска, ама си го чувам добре...

Странна работа ви казвам.... давайте още мнения...
П.С. Нямам чип
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ако колата ти е с чип за който ти не знаеш,най-вероятно турбината започва да ти пълни предварително и се чува специфичния звук на турбина която развърта
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Е.Димитров написа:Ако колата ти е с чип за който ти не знаеш,най-вероятно турбината започва да ти пълни предварително и се чува специфичния звук на турбина която развърта
Знам я колата, не е с чип, мерена е с друга такава и са равни.
Si non confectus, non reficiat.
- Dakataaa
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото има
- Мечтае да кара: E30 M3 Johnny Ceccoto
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
При мен това го прави много тихо и от скоро-ама не като съскане и не към 1400обр. а по-нагоре като отпусна газта да включа по-висока предавка-нещо като "виууу"лЗа много кротко време и без никаква разлека във вървенето!
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
martin_g60 написа:При мен това го прави много тихо и от скоро-ама не като съскане и не към 1400обр. а по-нагоре като отпусна газта да включа по-висока предавка-нещо като "виууу"лЗа много кротко време и без никаква разлека във вървенето!
Колега, на тебе ти е заминала меката връзка на генерацията. Намира се след турбината. Ремонта струва около 20лв и нова мека връзка около 40. Ходи при някои тенекеджия да ти я смени и си готов.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2