Максимално допустим наклон при паркиране на кола
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Максимално допустим наклон при паркиране на кола
Колеги, сега вечерта бях паркирал колата под наклон та се присетих - някой знае ли колко е максимално допустимия наклон за паркиране (надлъжен и напречен)? Примерно след неговото превишаване маслената помпа вече да не стига до маслото (защото то е избягало в другия край на картера), или горивната помпа да не може да засмуква гориво (пак същия сценарий) - става дума вечерта паркирате и сутринта изненадкаааа... Някой чувал ли е за подобно нещо, какви щети може да доведе това? Мерси за отговорите 

Si non confectus, non reficiat.
- IvaN66
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 2.0d 99'
Според мен зависи да не ти се сурне колата от наклона:),Маслената система и горивната са затворени и съответните помпи ще се справят без проблем.Ако не се лъжа максималния теоретичен наклон е 45 градуса за да останеш върху пътя.
- zmeyan
- младши ентусиаст
-
При вас не знам как е, но за мен е около 10 градуса без ръчна спирачка.
Иначе започва да изтъва двигателя и колата бавно си тръгва по надолнището със подскоци. Мислих, че нещо не ми е наред, но всичко, за което се сетих, е перфектно - вероятно е конструктурна недомислица, че и други колеги се оплакваха от същото.
За максималния страничен наклон - би трябвало да е около 45 градуса, но зависи как е балансирана колата, широчина на гумите.....и се стигне чак до - отворени ли са прозорците и кои точно при страничен вятър и неговата сила
))
Иначе започва да изтъва двигателя и колата бавно си тръгва по надолнището със подскоци. Мислих, че нещо не ми е наред, но всичко, за което се сетих, е перфектно - вероятно е конструктурна недомислица, че и други колеги се оплакваха от същото.
За максималния страничен наклон - би трябвало да е около 45 градуса, но зависи как е балансирана колата, широчина на гумите.....и се стигне чак до - отворени ли са прозорците и кои точно при страничен вятър и неговата сила

- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Не мисля, че това е пречка за някой. 1во, че няма да отпраши на 1ва, а и да отпраши няма да се засили, 2ро аз съм спирал на уникално голям наклон разбира се на ръчна + разбира се завити гуми и на 1ва .... е на това само ако загуби сцепление с пътя и да се плъзне може да мръдне, няма друг вариант да тръгне. А за стртраничния наклон колегата по-горе го каза.
- cfk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
- Мечтае да кара: BMW
И ръчната понякога не е гаранция, ако искате да спите спокойно слагате едно паве под задната гумата и по-сигурно няма 

- somuchbetter
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 e46
- Мечтае да кара: M3 e46
при мен ръчната не държеше по едно време, но след като натегнах нещата се оправиха и сега не се притеснчвам. Само като бях на белоградчишките скали ако знаете паркинга как е - е там спрях напречно на пътя че ме достраша.
Иначе в града съм си само на скорост, макар че гледам много познати дърпат и ръчната. В интерес на истината много изпуска на наклон като го сравнявам със стария пасат който на скорост държи ужасно много.
п.с. преди ръчните ги ползваха да се пързалят сега ...
Иначе в града съм си само на скорост, макар че гледам много познати дърпат и ръчната. В интерес на истината много изпуска на наклон като го сравнявам със стария пасат който на скорост държи ужасно много.

impossible is nothing

BMW TEAM PLOVDIV

BMW TEAM PLOVDIV
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
dminchev написа:при мен ръчната не държеше по едно време, но след като натегнах нещата се оправиха и сега не се притеснчвам. Само като бях на белоградчишките скали ако знаете паркинга как е - е там спрях напречно на пътя че ме достраша.
сега само с десния педал

11 мнения
• Страница 1 от 1